facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου
Ab logo
  • Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου
Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου

Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα και κρέμα σκόρδου

από #MadeWithAB
Οι σούπες του φθινοπώρου
Εύκολη
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 7 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • πάπρικα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 750 g ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 200 g γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 g λευκό κρασί ή 100 γρ. κονιάκ
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 800 g. ανάμεικτα μανιτάρια (λευκά, μικρά στρογγυλά ή πιο μεγάλα πορτομπέλο, πλευρώτους), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 7 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • πάπρικα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 750 g ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 200 g γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 g λευκό κρασί ή 100 γρ. κονιάκ

Ας μαγειρέψουμε

Κρέμα σκόρδου: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σκόρδο με το νερό και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό. Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και κρατάμε την κρέμα στην άκρη. Σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2’,μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αρκετό πιπέρι και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 4-5, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25’ με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα σκόρδου και την ξαναζεσταίνουμε στη φωτιά για 2-3’. Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή σε μπολ και σε κάθε μερίδα βάζουμε από λίγο γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα