Αναζήτηση συνταγών

43211
{image:title}

Ελάφι κοκκινιστό

Συστατικά

  • ½ κιλό σπάλα από ελάφι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 4-5 κρεμμύδια μέτρια
  • ½ λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 καρότα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 3-4 μπαχάρι σπυρί
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 3-4 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Αλάτι





Εκτέλεση

Μυρσίνη Λαμπράκη

Σε ένα ευρύχωρο γυάλινο μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη τομάτα με το τοματοπελτέ. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι και το τριμμένο μαύρο πιπέρι.Ακουμπάμε το κρέας επάνω στα μπαχαρικά και τα λαχανικά και περιχύνουμε με το κρασί,τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα καθώς και τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει μια κρούστα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε το κρέας σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και βράζουμε τη σάλτσα μας για 10- 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα λαχανικών. Προσθέτουμε το αλάτι και το τριμμένο μαυρο πίπερο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 200-220oC σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 ώρες.

 

Χρόνος προετοιμασίας:

30 λεπτά

 

Χρόνος μαγειρέματος:

3 ώρες περίπου

 

Χρόνος μαριναρίσματος:

24 ώρες

Web Analytics