ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

1/12/2016 - Η ΑΒ Βασιλόπουλος με σύγχρονες και υπεύθυνες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

1/12/2016 - Η ΑΒ Βασιλόπουλος με σύγχρονες και υπεύθυνες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Εγκατάσταση πρωτοποριακού συστήματος ψύξης στο κατάστημα του Ρεθύμνου Η ΑΒ Βασιλόπουλος οδηγεί για ακόμα μία φορά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά τροφίμων, με την εγκατάσταση του πρωτοποριακού συστήματος ψύξης CO2OLtec της CARRIER, στο νέο ΑΒητικό κατάστημα του Ρεθύμνου. Με την αποκλειστική χρήση φυσικού ψυκτικού μέσου CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρεία αποδεικνύει στην πράξη για ακόμα μια φορά την προσπάθεια της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την υπεύθυνη στάση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ, σε συνεργασία με την «Carrier Frigel Αποστόλου», γίνεται η πρώτη αλυσίδα στο εγχώριο λιανεμπόριο που μέσα από καινοτόμες λύσεις μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Η εταιρεία κερδίζει ταυτόχρονα την πρωτιά στην Ευρώπη ως το νοτιότερο σημείο εγκατάστασης με αποκλειστική χρήση φυσικού ψυκτικού μέσου διοξείδιο του άνθρακα, στο ολοκαίνουριο ΑΒητικο κατάστημα Ρεθύμνου. Η ενέργεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των μεθόδων που ακολουθεί η ΑΒ για την αποδοτική χρήση ενέργειας στο δίκτυο των 368 καταστημάτων της. Σήμερα, στα καταστήματα τροφίμων, τα συστήματα ψύξης βρίσκονται με διαφορά στην κορυφή της ενεργειακής κατανάλωσης. Πάνω από το 40% της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος ενός καταστήματος και έως 60% του TEWI (Total Equivalent Warming Impact) αποδίδονται στην ψυκτική εγκατάσταση. Η ΑΒ Βασιλόπουλος με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με άξονα την καινοτομία επενδύει στην αναβάθμιση των συστημάτων της. H επιδίωξη της εταιρείας για προστασία του περιβάλλοντος και υπεύθυνη λειτουργία υπογραμμίζεται από τις νέες λύσεις και τη χρήση σύγχρονων μεθόδων. Πιστή στη δέσμευσή της απέναντι σε όλους όσοι εδώ και 77 χρόνια της δείχνουν την εμπιστοσύνη τους, η ΑΒ εντάσσει τη βιωσιμότητα στην καθημερινή της λειτουργία.

24/11/2016 - ΑΒ Βασιλόπουλος: «True Leader» για έκτη συνεχή χρονιά! - Η AB ανάμεσα στους 12 Ομίλους που βραβεύτηκαν από την ICAP GROUP

24/11/2016 - ΑΒ Βασιλόπουλος: «True Leader» για έκτη συνεχή χρονιά! - Η AB ανάμεσα στους 12 Ομίλους που βραβεύτηκαν από την ICAP GROUP

Η εταιρεία, για έκτη συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε “True Leader” επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την ισχυρή της παρουσία στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου, η ΑΒ Βασιλόπουλος, διακρίθηκε ανάμεσα σε 14.000 επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν με βάση τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία τους για την προηγούμενη χρονιά, τον αριθμό προσωπικού και τις νέες θέσεις εργασίας που προσέφεραν από το 2014 έως το 2015, καθώς και το δείκτη διαβάθμισης της πιστοληπτικής τους ικανότητας. Από το 2011, η ICAP επιβραβεύει εταιρείες και ομίλους που πληρούν συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια, πετυχαίνοντας υψηλές αποδόσεις. Ο κορυφαίος θεσμός “True Leaders”, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του ΣΕΒ. Για την ΑΒ Βασιλόπουλος, η σημαντική αυτή διάκριση ενισχύει τη δέσμευση της εταιρείας για διαρκή εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της και αποτελεί επιβεβαίωση της έμπρακτης συμβολής της στην ελληνική οικονομία. Με συνέπεια στις αρχές της, η ΑΒ έχει ως στόχο να παραμείνει αντάξια της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού που τη στηρίζει, σχεδόν οχτώ δεκαετίες.

+
17/11/2016 - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ 2016

17/11/2016 - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ 2016

• Υλοποίηση συνολικών επενδύσεων ύψους 54 εκατ. ευρώ • Αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 871 • Ενίσχυση κύκλου εργασιών στο επίπεδο των 1,6 δις ευρώ (+13,7%) • Περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων Συνεχίστηκε η αναπτυξιακή πορεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος και στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, όπως αποτυπώνεται στα ισχυρά οικονομικά της μεγέθη. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 1,6 δις ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Παρά το γεγονός, ότι ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ειδών διατροφής, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει σημαντική μείωση κατά τη διάρκεια του έτους, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αυξάνει τα μερίδια αγοράς, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά. Η ΑΒ, με συνέπεια τηρεί τη δέσμευσή της για συνεισφορά στην πράξη στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας που καλπάζει στη χώρα μας. Με τη δημιουργία νέων θέσεις εργασίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο μεγάλους εργοδότες στην Ελλάδα με περισσότερους από 13.800 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτικούς φορείς σε εθνικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που εξακολουθεί να επικρατεί, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, με επενδύσεις ύψους 54 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2016. Σημειώνεται ότι την περασμένη τριετία (2013-2015) το ποσό επενδύσεων ήταν 260 εκατ. ευρώ. Το 2016 η συμβολή της ΑΒ Βασιλόπουλος στην απασχόληση ενισχύθηκε με τη δημιουργία 871 νέων θέσεων εργασίας, ενώ στην τριετία 2013-2015 η εταιρία δημιούργησε 1.913 νέες θέσεις εργασίας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών μέσα στην κρίση. Ο Λεωνίδας Βρεττάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους, τους εργαζομένους της ΑΒ, για την καθημερινή τους προσπάθεια που αποτελεί θεμέλιο και έμπνευση πίσω από κάθε μας ενέργεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στους πελάτες μας για τη διαρκή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. H σχέση μας, η σχέση που δημιούργησε ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος 78 χρόνια πριν και που παραμένει ζωντανή στην καθημερινότητά μας, στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό».

+
10/19/2016 - ΑΒ Βασιλόπουλος:  Το πρώτο ΑΒητικο κατάστημα στο Ρέθυμνο!

10/19/2016 - ΑΒ Βασιλόπουλος: Το πρώτο ΑΒητικο κατάστημα στο Ρέθυμνο!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της και εγκαινιάζει την Πέμπτη 20/10/2016 το ολοκαίνουριο κατάστημά της στο Ρέθυμνο. Το νέο ΑΒητικο κατάστημα βρίσκεται στην οδό Οπλαρχηγού Παχλά 110. Με 1150 τ.μ. χώρο πώλησης και 60 θέσεις πάρκινγκ, η άριστη ποιότητα και εξυπηρέτηση της ΑΒ μεταφέρεται σε μία ακόμα πόλη της Κρήτης. Το νέο ΑΒ αποτελεί το δέκατο κατάστημα του Ομίλου μας στο νησί. Τα 45 μέλη της ΑΒητικης οικογένειας που εργάζονται στο ΑΒ Ρεθύμνου είναι έτοιμα να σας βοηθήσουν με τις αγορές σας καθημερινά. Από τις 20/10 και για τρεις μέρες, προσφέρουμε τα άριστης ποιότητας προιόντα μας με 10% έκπτωση, σε όλους όσους επισκεφτούν το νέο μας κατάστημα. Όλες μας οι προσφορές και τα προϊόντα θα περιλαμβάνονται σε ειδικό έντυπο για το διάστημα μεταξύ 20/10- 2/11. Στο ολοκαίνουριο ΑΒ που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού, θα βρείτε: τμήμα μαναβικής, φρέσκα ψάρια και κρέατα, τμήμα delicatessen τυριών και αλλαντικών, τμήμα τυποποιημένων τροφίμων, κάβα, όπως και είδη σπιτιού, ένδυσης, υπόδησης και μπάνιου. Με αφοσίωση στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε προϊόντα άριστης ποιότητας και να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση σε όσους μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους, φτάνουμε κάθε μέρα ένα βήμα πιο κοντά σας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από το δίκτυό μας που μετρά πλέον 366 καταστήματα. Γιατί είναι...χαρά μας να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο!

+