ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημαντική ενημέρωση για προωθητικές ενέργειες και παραπλανητικούς διαγωνισμούς που ΔΕΝ διενεργούνται από την ΑΒ Βασιλόπουλος  εδώ
Επιστροφή

Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι

από THE SAUCHA LIFE

Η χορτοφαγική εκδοχή της κλασικής συνταγής για Κυπριακά αφέλια, που αντικαθιστά το χοιρινό με μελιτζάνα και δαμάσκηνα, για μια νόστιμη, υγιεινή παραλλαγή του αγαπημένου Κυπριακού πιάτου!

Εύκολη
Χαμηλό
Από 30’ έως 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Κυρίως πιάτο
  • Κουζίνα: Διεθνή
  • Διατροφή: Χορτοφαγική
  • Γεύμα: Μεσημεριανό
  • Περίσταση: Καθημερινές συνταγές
  • Εποχή: Άνοιξη

Αποστολή αυτής της συνταγής

Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι
Εύκολη
Χαμηλό
Από 30’ έως 60’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 4 Μερίδες +
  • 400 g τομάτα κονκασέ (για τα αφέλια)
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα (για τα αφέλια)
  • 2 ποτήρια ΑΒ Μακεδονικός Ξινόμαυρο κρασί (για τα αφέλια)
  • 4 μελιτζάνες (μεγάλες), κομμένες σε κύβους (για τα αφέλια)
  • 4 κουτ. σούπας ΑΒ σπόροι κόλιανδρου (για τα αφέλια)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα αφέλια)
  • φρέσκο δενδρολίβανο (για τα αφέλια)
  • 1 ξυλάκι κανέλα (για τα αφέλια)
  • αλάτι (για τα αφέλια)
  • πιπέρι (για τα αφέλια)
  • 1 πακέτο πλιγούρι Μακεδονίας Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ (για το πουργούρι)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το πουργούρι)
  • 1 τομάτα (φρέσκια), κομμένη σε κύβους (για το πουργούρι)
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για το πουργούρι)
  • 5 κούπες νερό, βραστό (για το πουργούρι)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το πουργούρι)
  • αλάτι (για το πουργούρι)
Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι
Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο, μαζί με τον κόλιανδρο για περίπου 5’, σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, την τομάτα κονκασέ, τα δαμάσκηνα και το αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20’, μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό.

Για το πουργούρι:
3. Παράλληλα, σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη φρέσκια τομάτα σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
4. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το νερό, λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να πιεί όλο το νερό.
5. Σερβίρουμε τα αφέλια πάνω στο πουργούρι και γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο!

 

Πηγή:

THE SAUCHA LIFE http://www.thesauchalife.com/

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα