facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπακαλιάρος με σπανάκι από την Κύθνο
Ab logo
  • Μπακαλιάρος με σπανάκι από την Κύθνο
Μπακαλιάρος με σπανάκι από την Κύθνο

Μπακαλιάρος με σπανάκι από την Κύθνο

από FUNKY COOK (http://www.funkycook.gr/)
Εύκολη
1'- 30'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 φιλέτο παστός μπακαλιάρος (περίπου 1 kg)
  • 300 g φρέσκα σέσκουλα
  • 700 g φύλλα από φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μάτσο άνηθος
  • 100 g ΑΒ μαύρη σταφίδα κορινθιακή
  • 15 κουτ. σούπας ΑΒ τοματοπολτός
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 5 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 χυμός 1 λεμονιού (προαιρετικά - για το σερβίρισμα)
  • 1 φιλέτο παστός μπακαλιάρος (περίπου 1 kg)
  • 300 g φρέσκα σέσκουλα
  • 700 g φύλλα από φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μάτσο άνηθος
  • 100 g ΑΒ μαύρη σταφίδα κορινθιακή
  • 15 κουτ. σούπας ΑΒ τοματοπολτός
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 5 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 χυμός 1 λεμονιού (προαιρετικά - για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

Για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου:
1. Ξεκινάμε το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα. Πλένουμε το φιλέτο μπακαλιάρου κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι εξωτερικά και το κόβουμε σε 6 μερίδες.
2. Γεμίζουμε μια ευρύχωρη λεκάνη με κρύο νερό, βάζουμε μέσα τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε, αλλάζοντας τακτικά το νερό του ανά 6 ώρες.
3. Ο μπακαλιάρος πρέπει να «διατηρήσει» μια διακριτική γεύση αρμύρας.

Για το μαγείρεμα:
4. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, τα κόβουμε και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους.
5. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
6. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε μια στρώση με το σπανάκι και τα σέσκουλα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, συνεχίζουμε τοποθετώντας τον μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τις σταφίδες.
7. Διαλύουμε τον τοματοπολτό σε 150 ml νερό.
8. Περιχύνουμε το φαγητό με τον τοματοπολτό και το ελαιόλαδο.
9. Τοποθετούμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30’.
10. Σερβίρουμε, εάν θέλουμε με χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι που ταιριάζει πολύ!

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
25η Μαρτίου
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο