ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημαντική ενημέρωση για προωθητικές ενέργειες και παραπλανητικούς διαγωνισμούς που ΔΕΝ διενεργούνται από την ΑΒ Βασιλόπουλος Δείτε εδώ
Επιστροφή

Μπακαλιάρος με σπανάκι από την Κύθνο

από FUNKY COOK (http://www.funkycook.gr/)

Εύκολη
Χαμηλό
Λιγότερο από 30’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Κυρίως πιάτο
  • Κουζίνα: Ελληνική Παραδοσιακή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Μεσημεριανό
  • Περίσταση: 25η Μαρτίου
  • Εποχή: Άνοιξη

Αποστολή αυτής της συνταγής

Μπακαλιάρος με σπανάκι από την Κύθνο
Εύκολη
Χαμηλό
Λιγότερο από 30’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 6 Μερίδες +
  • 1 φιλέτο παστός μπακαλιάρος (περίπου 1 kg)
  • 300 g φρέσκα σέσκουλα
  • 700 g φύλλα από φρέσκο σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μάτσο άνηθος
  • 100 g ΑΒ μαύρη σταφίδα κορινθιακή
  • 15 κουτ. σούπας ΑΒ τοματοπολτός
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 5 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 χυμός 1 λεμονιού (προαιρετικά - για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση

Για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου:
1. Ξεκινάμε το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου τουλάχιστον 1 ημέρα νωρίτερα. Πλένουμε το φιλέτο μπακαλιάρου κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι εξωτερικά και το κόβουμε σε 6 μερίδες.
2. Γεμίζουμε μια ευρύχωρη λεκάνη με κρύο νερό, βάζουμε μέσα τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε, αλλάζοντας τακτικά το νερό του ανά 6 ώρες.
3. Ο μπακαλιάρος πρέπει να «διατηρήσει» μια διακριτική γεύση αρμύρας.

Για το μαγείρεμα:
4. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, τα κόβουμε και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να μειωθεί ο όγκος τους.
5. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
6. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε μια στρώση με το σπανάκι και τα σέσκουλα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, συνεχίζουμε τοποθετώντας τον μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τις σταφίδες.
7. Διαλύουμε τον τοματοπολτό σε 150 ml νερό.
8. Περιχύνουμε το φαγητό με τον τοματοπολτό και το ελαιόλαδο.
9. Τοποθετούμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30’.
10. Σερβίρουμε, εάν θέλουμε με χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι που ταιριάζει πολύ!

Πρόσφατες συνταγές

  • Κυπριακές Μελιτζάνες Αφέλια με Πουργούρι
    Εύκολη
    Χαμηλό
    Από 30’ έως 60’
    0/5
    Rate this
  • Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου
    Εύκολη
    Μεσαίο
    Περισσότερο από 30'
    1/5
    Rate this
  • Θρακιώτικο αρνί φούρνου γεμιστό με ψωμί βουτηγμένο σε γάλα, με πατατούλες και σάλτσα μουστάρδας
    Δύσκολη
    Μεσαίο
    Περισσότερο από 60’
    0/5
    Rate this
  • Κρητική παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα και dressing γιαουρτιού με καρύδια
    Εύκολη
    Χαμηλό
    Λιγότερο από 30’
    0/5
    Rate this
Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα