facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπριάμ καλοκαιρινό με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα
Ab logo
  • Μπριάμ καλοκαιρινό με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα
Μπριάμ καλοκαιρινό με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα

Μπριάμ καλοκαιρινό με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί (Για τη σάλτσα)
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 2 μεγάλες, ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μέτριες φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 2 πιπεριές κέρατο + 4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά μπαστουνάκια (Για τα λαχανικά)
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε μικρά κυβάκια (Για τα λαχανικά)
  • 100 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (Για τη σάλτσα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (Για τη σάλτσα)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη (Για την κρούστα)
  • 200 ml νερό (Για τη σάλτσα)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (Για τη σάλτσα)
  • αλάτι (Για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη (Για την κρούστα)
  • 100 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη (Για την κρούστα)
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (Για την κρούστα)
  • 1 κ. σ. ζάχαρη καστανή (Για την κρούστα)
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί (Για τη σάλτσα)
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 2 μεγάλες, ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μέτριες φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 2 πιπεριές κέρατο + 4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά μπαστουνάκια (Για τα λαχανικά)
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε μικρά κυβάκια (Για τα λαχανικά)
  • 100 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (Για τη σάλτσα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (Για τη σάλτσα)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη (Για την κρούστα)
  • 200 ml νερό (Για τη σάλτσα)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (Για τη σάλτσα)
  • αλάτι (Για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη σάλτσα)

Ας μαγειρέψουμε

Κρούστα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της κρούστας.
Σάλτσα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το νερό. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μπριάμ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Χωρίζουμε τα λαχανικά σε ξεχωριστά μπολ, τα αλατίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί, σχετικά βαθύ, και στρώνουμε εκεί τα λαχανικά ανά είδος, π.χ. μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση πιπεριές κ.ο.κ., φροντίζοντας ενδιάμεσα σε κάθε στρώση να σκορπίζουμε κομματάκια κατσικίσιου τυριού. Αν ένα λαχανικό δεν χωρέσει σε μία στρώση (π.χ. κολοκυθάκια), το απλώνουμε σε δύο διαφορετικές στρώσεις.
Περιχύνουμε το μπριάμ με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα της κρούστας. Ψήνουμε το μπριάμ για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν τα κολοκυθάκια.
Κρούστα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της κρούστας.
Σάλτσα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το νερό. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μπριάμ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Χωρίζουμε τα λαχανικά σε ξεχωριστά μπολ, τα αλατίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί, σχετικά βαθύ, και στρώνουμε εκεί τα λαχανικά ανά είδος, π.χ. μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση πιπεριές κ.ο.κ., φροντίζοντας ενδιάμεσα σε κάθε στρώση να σκορπίζουμε κομματάκια κατσικίσιου τυριού. Αν ένα λαχανικό δεν χωρέσει σε μία στρώση (π.χ. κολοκυθάκια), το απλώνουμε σε δύο διαφορετικές στρώσεις.
Περιχύνουμε το μπριάμ με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζουμε το μείγμα της κρούστας. Ψήνουμε το μπριάμ για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν τα κολοκυθάκια.

 

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές,Καλοκαιρινό Γεύμα
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Κολοκύθια Χύμα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063710
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063924
  • Πατάτες Συσκευασμένες Κύπρου
    ~3 κιλ
    ~1,55€/kg
    ~€4,65
    7064162