ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημαντική ενημέρωση για προωθητικές ενέργειες και παραπλανητικούς διαγωνισμούς που ΔΕΝ διενεργούνται από την ΑΒ Βασιλόπουλος  εδώ
Επιστροφή

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

από THE FOODIE CORNER

Εύκολη
Χαμηλό
Από 30’ έως 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Κυρίως πιάτο
  • Κουζίνα: Διεθνή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Άλλο
  • Περίσταση: Brunch
  • Εποχή: Χειμώνας

Αποστολή αυτής της συνταγής

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο
Εύκολη
Χαμηλό
Από 30’ έως 60’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 4 Μερίδες +
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες για σερβίρισμα
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (βάρος καθαρισμένου), ψιλοκομμένο
  • 130 γρ. ανθότυρο
  • 8 αυγά
  • 50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 300 γρ τοματίνια + προαιρετικά 1 τσαμπάκι τοματίνια για γαρνιτούρα
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο
Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 oC στον αέρα (180 oC στις αντιστάσεις).
2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουτ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 2-3’, ανακατεύοντας, για να μαραθούν τα φύλλα του και να τραβήξουν.
3. Απλώνουμε το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη ταρτιέρα ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
4. Βάζουμε το άδειο τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε άλλη 1 κουτ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια, τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 2’ και τα ρίχνουμε στην ταρτιέρα πάνω στο σπανάκι, πασπαλίζοντας με το τριμμένο ψωμί και το πεκορίνο.
5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι, και περιχύνουμε στην ταρτιέρα.
6. Τοποθετούμε διάσπαρτα κομματάκια ανθότυρο πάνω στο μίγμα και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα τσαμπάκι τοματίνια.
7. Ψήνουμε για 40’ ή μέχρι να φουσκώσει και να στερεοποιηθεί στο κέντρο η ομελέτα.
8. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να απορροφήσει το ζουμί της και την σερβίρουμε χλιαρή!

 

Πηγή:

THE FOODIE CORNER http://www.thefoodiecorner.gr/

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα