facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΟμελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο
Ab logo
  • Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο
Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο

από THE FOODIE CORNER
Εύκολη
31'- 60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες για σερβίρισμα
  • 300 γρ τοματίνια + προαιρετικά 1 τσαμπάκι τοματίνια για γαρνιτούρα
  • 200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (βάρος καθαρισμένου), ψιλοκομμένο
  • 130 γρ. ανθότυρο
  • 8 αβγά
  • 50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες για σερβίρισμα
  • 300 γρ τοματίνια + προαιρετικά 1 τσαμπάκι τοματίνια για γαρνιτούρα
  • 200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι (βάρος καθαρισμένου), ψιλοκομμένο
  • 130 γρ. ανθότυρο
  • 8 αβγά
  • 50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 oC στον αέρα (180 oC στις αντιστάσεις).
2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουτ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 2-3’, ανακατεύοντας, για να μαραθούν τα φύλλα του και να τραβήξουν.
3. Απλώνουμε το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη ταρτιέρα ή πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
4. Βάζουμε το άδειο τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε άλλη 1 κουτ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια, τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 2’ και τα ρίχνουμε στην ταρτιέρα πάνω στο σπανάκι, πασπαλίζοντας με το τριμμένο ψωμί και το πεκορίνο.
5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι, και περιχύνουμε στην ταρτιέρα.
6. Τοποθετούμε διάσπαρτα κομματάκια ανθότυρο πάνω στο μίγμα και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα τσαμπάκι τοματίνια.
7. Ψήνουμε για 40’ ή μέχρι να φουσκώσει και να στερεοποιηθεί στο κέντρο η ομελέτα.
8. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να απορροφήσει το ζουμί της και την σερβίρουμε χλιαρή!

 

Πηγή:

THE FOODIE CORNER http://www.thefoodiecorner.gr/

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Brunch
Άλλο
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489
  • Τυρί Ανθότυρο Κρήτης
    ~450 γρ
    ~12,15€/kg
    ~€5,47
    7076453
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,22 €/ κιλ
    €1,18
    7064458