1. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά γλυκού αλάτι και τα βραστόψαρα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20’.
2. Τοποθετούμε τις φέτες βακαλάου πάνω στα βραστόψαρα, μέσα στο νερό που βράζει, και τις αφήνουμε για 10’ (εάν χρειαστεί δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να ξανάρθει σε βρασμό το νερό).
3. Βγάζουμε προσεκτικά τις φέτες βακαλάου από το νερό με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
4. Σουρώνουμε τον ζωμό, περνώντας τον από ψιλό σουρωτήρι, πετάμε τα βραστόψαρα, και ξανασουρώνουμε τον ζωμό, επαναφέροντάς τον στην κατσαρόλα.
5. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
6. Όταν κοχλάσει το νερό, προσθέτουμε την πάστα αντζούγιας, τους χυμούς, το ελαιόλαδο, τη δάφνη, τα μπαχαρικά και 1 ½ κουταλιά γλυκού αλάτι, και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 45’.
7. Παράλληλα, όσο βράζουν τα λαχανικά, ξεψαχνίζουμε τις φέτες βακαλάου.
8. Μόλις γίνει η σούπα, χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθούν λίγα από τα λαχανικά (2-3 επαναλήψεις λίγων δευτερολέπτων).
9. Ρίχνουμε τον βακαλάο στην κατσαρόλα, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ζεσταθεί το ψάρι.
10. Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται, διορθώνουμε το φαγητό με αλάτι και πιπέρι.
11. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με λίγες σταγόνες ταμπάσκο (περίπου 2-3 ανά μερίδα), επιπλέον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού για όποιον θέλει, και φρέσκο ψωμί!