Ας μαγειρέψουμε
Οδηγίες για τα κλασικά Hot Dogs:
1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 20g μαργαρίνη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με μπαλσάμικο, προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5’.
3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 30g μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1½’.
4. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε γρήγορα με σύρμα, ρίχνουμε την μπύρα, συνεχίζουμε το χτύπημα και ξανά-ανακατεύουμε με την κουτάλα.
5. Προσθέτουμε τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύοντάς τα για να ομογενοποιηθούν, και αφαιρούμε από τη φωτιά.
6. Χαράζουμε τα λουκάνικα, τα τηγανίζουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά για 15‘ και τα κόβουμε κατά μήκος.
7. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ (ανοιγμένα) και γεμίζουμε με φύλλα ρόκας, ένα λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα.
Οδηγίες για τα light Hot Dogs:
1. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τα κυβάκια τομάτας και αγγουριού και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι, για 15’.
2. Τα μεταφέρουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε το ξύδι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
3. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το γαλοτύρι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σχεδόν λείο το μίγμα.
4. Για τα λουκάνικα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το τηγάνισμα.
5. Προετοιμάζουμε αντίστοιχα τα ψωμάκια και τα γεμίζουμε με κρέμα φέτας, ένα λουκάνικο, salsa και ροδέλες ελιάς.