facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑναποδογυρισμένη μηλόπιτα
Ab logo
  • Αναποδογυρισμένη μηλόπιτα
Αναποδογυρισμένη μηλόπιτα

Αναποδογυρισμένη μηλόπιτα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
3/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 4 μήλα κόκκινα σκληρά καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2/3 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη (για τα μήλα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλα (για τα μήλα)
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο (για τα μήλα)
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο βούτυρο για το ταψί (για τα μήλα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτή σκόνη κανέλα
  • 1 πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 μήλα κόκκινα σκληρά καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2/3 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη (για τα μήλα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλα (για τα μήλα)
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο (για τα μήλα)
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο βούτυρο για το ταψί (για τα μήλα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτή σκόνη κανέλα
  • 1 πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύετε τα υλικά για τα μήλα (σκούρα ζάχαρη, κανέλα, λιωμένο βούτυρο). Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε φέτες. Τις βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη με το βούτυρο πάνω στα μήλα και τα ανακατεύετε με τα δάχτυλά σας για να καλυφθούν όλες οι φέτες. Τις απλώνετε σε βουτυρωμένη φόρμα και τις κρατάτε σκεπασμένες.Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από ένα μπολ. Προσθέτετε και αναμιγνύετε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ χτυπάτε με ηλεκτρικό χτυπητήρι το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μίγμα. Ρίχνετε εναλλάξ δίχως να σταματάτε το χτύπημα, λίγο από το αλεύρι και λίγο από το γάλα. Συνεχίζετε μέχρι να αποκτήσει το μίγμα ομοιόμορφη υφή.Ρίχνετε το μίγμα πάνω στα μήλα και ανακινείτε τη φόρμα για να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνετε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 με 55 λεπτά. Την
τρυπάτε στο κέντρο με ένα καλαμάκι και αν το καλαμάκι βγει στεγνό η μηλόπιτα έχει ψηθεί σε βάθος. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.TIPs Αυτό το αναποδογύρισμα της μηλόπιτας έχει γίνει πολύ εύκολη τεχνική με τις καινούργιες φόρμες από σιλικόνη που δεν κολλάνε και δίνουν την αίσθηση ότι «γδύνουν» το κέικ δίχως κίνδυνο μικροατυχήματος. Έτσι η ρόδινη βάση που έρχεται από κάτω - επάνω μένει άψογη. Οπωσδήποτε, ακόμα και αν δεν έχετε τέτοια φόρμα, το αναποδογύρισμα γίνεται εύκολα αρκεί να έχει, για σιγουριά, κρυώσει η φόρμα. Η συνταγή γίνεται και με ένα φύλλο σφολιάτας αντί για τη ζύμη. Η μηλόπιτα είναι εξίσου νόστιμη και ελκυστική και σε αυτή την περίπτωση. Όπως όλες οι μηλόπιτες μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    1,12 €/ λιτ€1,12
    1,00 €/ λιτ
    €1,00
    7128101
  • Baking Powder  2+1 Δώρο 3Χ20 gr
    60 γρ
    6,33 €/ κιλ
    €0,38
    7065689
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,75 €/ κιλ
    €0,75
    7087510
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790