Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύετε τα υλικά για τα μήλα (σκούρα ζάχαρη, κανέλα, λιωμένο βούτυρο). Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε φέτες. Τις βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη με το βούτυρο πάνω στα μήλα και τα ανακατεύετε με τα δάχτυλά σας για να καλυφθούν όλες οι φέτες. Τις απλώνετε σε βουτυρωμένη φόρμα και τις κρατάτε σκεπασμένες.Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από ένα μπολ. Προσθέτετε και αναμιγνύετε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ χτυπάτε με ηλεκτρικό χτυπητήρι το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μίγμα. Ρίχνετε εναλλάξ δίχως να σταματάτε το χτύπημα, λίγο από το αλεύρι και λίγο από το γάλα. Συνεχίζετε μέχρι να αποκτήσει το μίγμα ομοιόμορφη υφή.Ρίχνετε το μίγμα πάνω στα μήλα και ανακινείτε τη φόρμα για να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνετε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 με 55 λεπτά. Την
τρυπάτε στο κέντρο με ένα καλαμάκι και αν το καλαμάκι βγει στεγνό η μηλόπιτα έχει ψηθεί σε βάθος. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.TIPs Αυτό το αναποδογύρισμα της μηλόπιτας έχει γίνει πολύ εύκολη τεχνική με τις καινούργιες φόρμες από σιλικόνη που δεν κολλάνε και δίνουν την αίσθηση ότι «γδύνουν» το κέικ δίχως κίνδυνο μικροατυχήματος. Έτσι η ρόδινη βάση που έρχεται από κάτω - επάνω μένει άψογη. Οπωσδήποτε, ακόμα και αν δεν έχετε τέτοια φόρμα, το αναποδογύρισμα γίνεται εύκολα αρκεί να έχει, για σιγουριά, κρυώσει η φόρμα. Η συνταγή γίνεται και με ένα φύλλο σφολιάτας αντί για τη ζύμη. Η μηλόπιτα είναι εξίσου νόστιμη και ελκυστική και σε αυτή την περίπτωση. Όπως όλες οι μηλόπιτες μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.