Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σωτάρουμε για 5’ μέχρι να ξανθύνουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες με το κρασί και βράζουμε για ακόμη 10’. Προσθέτουμε τα όστρακα και μαγειρεύουμε για 4’ επιπλέον μέχρι να ανοίξουν. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε ζεστό νερό, με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι. Μόλις μαλακώσουν και ενώ ετοιμάζεται η σάλτσα, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Για τις Ταλιατέλες
Ζυμώνουμε τα 2 υλικά, μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πλάστη, χρησιμοποιώντας αλεύρι. Διπλώνουμε στα 4 και κόβουμε σε λωρίδες του ενός εκατοστού. Μπορούμε να τις προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να τις κρεμάσουμε σε μια βέργα, για να στεγνώσουν.