facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚαλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)
Ab logo
  • Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)
Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

από AB MASTERY
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 125 γρ. κόκκινα βατόμουρα
  • 125 γρ. μαύρα βατόμουρα
  • 125 γρ. μύρτιλλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο
  • 130 ml χυμό λεμονιού (από 4-5 λεμόνια)
  • 250 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ασπράδια αβγών (4 μεσαία αβγά)
  • 125 γρ. κόκκινα βατόμουρα
  • 125 γρ. μαύρα βατόμουρα
  • 125 γρ. μύρτιλλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο
  • 130 ml χυμό λεμονιού (από 4-5 λεμόνια)
  • 250 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ασπράδια αβγών (4 μεσαία αβγά)

Ας μαγειρέψουμε

Για τη Μαρέγκα: Βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Έπειτα, το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με καυτό νερό και ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. Λίγο πριν τελειώσει το χτύπημα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 130°C για μια ώρα.

Για την Κρέμα Λεμονιού: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα πάνω σε κατσαρόλα με σχεδόν βραστό νερό για περίπου 10’, μέχρι το μίγμα μας να αποκτήσει πυκνότητα σάλτσας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Παράλληλα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και μόλις κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Απλώνουμε την κρύα κρέμα στη βάση μαρέγκας και μοιράζουμε τα φρούτα του δάσους. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε!

 

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Άλλη
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Καλοκαίρι
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ ΝΩΠΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΑΥΓΟ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7146621
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,49€/kg
    ~€1,49
    7062945
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127