Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 2’. 2. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τις τομάτες, τον ζωμό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. 3. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 50’ . 4. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά για μερικά λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. 5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 6. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, προσθέτουμε πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα από το κοτόπουλο που βράσαμε. 7. Ψήνουμε στο φούρνο για 30’ ανακατεύοντας 1-2 φορές το πλιγούρι ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. 8. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.