• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN
Επιστροφή

Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα

από AB FOODSTORIES

Εύκολη
Μεσαίο
Περισσότερο από 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Κυρίως πιάτο
  • Κουζίνα: Διεθνή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Μεσημεριανό,Βραδινό
  • Περίσταση: BBQ,Γιορτή Πατέρα,Γιορτή Μητέρας,Τσικνοπέμπτη
  • Εποχή: Όλες οι εποχές

Αποστολή αυτής της συνταγής

Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα
Εύκολη
Μεσαίο
Περισσότερο από 60’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 4 Μερίδες +
  • 600 γρ. χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, λεπτοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες
  • 60 γρ. μουστάρδα καυτερή
  • 2 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ. γ. πιπέρι καγιέν, προαιρετικά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1-2 λεμόνια (Για το σερβίρισμα)
  • ρίγανη ξερή, τριμμένη (Για το σερβίρισμα)
Μαριναρισμένα μπριζολάκια λαιμού με κρεμμύδια και πάπρικα
Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπριζολάκια σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο και τα τρίβουμε με τα σκόρδα και την πάπρικα. Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με τα μπριζολάκια. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το καγιέν και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί είτε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου είτε μέχρι 12 ώρες στο ψυγείο. Δεν τα σκουπίζουμε ούτε τα τινάζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πατάτες τηγανητές.

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα