facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου
Ab logo
  • Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου
Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δύσκολη
>60'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια γραβιέρα (για από πάνω)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρος σε σπόρους χοντροκομμένους (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο (για τη σάλτσα)
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι (για τη σάλτσα)
  • 3 χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι λάπαθα χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας καυκαλίδα ψιλοκομμένη
  • 1 βολβός φινόκιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια γραβιέρα (για από πάνω)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρος σε σπόρους χοντροκομμένους (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο (για τη σάλτσα)
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι (για τη σάλτσα)
  • 3 χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι λάπαθα χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μάραθος ψιλοκομμένος

Ας μαγειρέψουμε

Βάζετε σε ένα πιάτο τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ και τοποθετείτε τα μπουτάκια από πάνω.

Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Περιχύνετε με αυτό το μίγμα το κοτόπουλο και κλείνετε το πυρέξ με το καπάκι του ή με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στους 180οC για 45 με 50 λεπτά. Δεν βάζετε νερό γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους. Τα τελευταία 10 λεπτά πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και βάζετε ξανά το ταψί στον φούρνο να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.

TIP H συγκεκριμένη συνταγή είναι παραδοσιακή της Αράχωβας, φτιάχνεται συνήθως με φορμαέλα και σε κατσαρόλα, ενώ στην πιο δημιουργική της μορφή με μπόλικη γραβιέρα και στον φούρνο, που την απογειώνει.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Κοπανάκι Κοτόπουλου Νωπό Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7075889
  • Φινόκιο Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063948
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064313
  • Μαρούλι Τεμάχιο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063845