Ψαροµπουκίτσες µε ούζο και σάλτσα µουστάρδας
από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακς

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κ. γ. κέτσαπ
- 3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στυμμένες
- 1 φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 700 g. φιλέτο μπακαλιάρου
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 κ. σ. ούζο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 40 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 150 g. φρυγανιά, τριμμένη
- 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού έ. π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- 3 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι,
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ας μαγειρέψουμε
• Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιλέτα για 8-10 λεπτά.
• Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα.
• Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα παξιμάδια, το αβγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και αλατοπίπερο. Λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και πανάρουμε στη φρυγανιά.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα - λίγα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
• Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη σάλτσα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Σνακς