Ας μαγειρέψουμε
Τα λαχανικά πρέπει να είναι ολόφρέσκα και πλυμένα και στεγνά. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ (150 γρ. ρόκα, 150 γρ. σταμναγκάθι, 6 ημίλιαστες τομάτες σε λάδι) προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (4 σύκα, 1 φλ. Ρόγες σταφύλι, 2κουταλιές λιναρόσπορο, 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου, 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο) εκτός από το κοτόπολο και το τυρί. Βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ. Χτυπάμε με σύρμα για να πυκνώσει και περιχύνουμε τελευταία στιγμή. Ανακατεύουμε ώστε να βραχεί η σαλάτα και τα σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το κοτόπουλο και τη γραβιέρα.