Ας μαγειρέψουμε
Τηγανίζετε τις πίτες με το ηλιέλαιο, έως ότου ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές. Τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Τη μία πίτα τη σπάτε σε μικρά κομματάκια. Τοποθετείτε σε μια βαθιά και φαρδιά σαλατιέρα την ολόκληρη πίτα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες με τα αγγουράκια κομμένα σε μικρούς κύβους, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ρίχνετε τη σαλάτα στην
πίτα και σκορπίζετε από πάνω τα
κομμάτια της σπασμένης πίτας.
3 Σε ένα βάζο που κλείνει καλά
ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το
ελαιόλαδο, το τσίλι, το αλάτι
και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακινείτε καλά να ενωθούν τα
υλικά, περιχύνετε τη σαλάτα με τη
σάλτσα και σερβίρετε αμέσως, για
να μην μαλακώσουν οι πίτες. tip Αν θέλετε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα περνάτε με ελαιόλαδο.