Ας μαγειρέψουμε
Κρέμα τυριού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τον κρόκο και το γάλα (ή το νερό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μας, ώστε να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, πάχους 1/2 εκ.
Με ένα φλιτζάνι κόβουμε από το φύλλο δίσκους -μαζεύουμε τα κομμάτια και ζυμώνουμε ξανά, ανοίγοντας πάλι σε λεπτό φύλλο και κόβοντας πάλι δίσκους ζύμης. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 10 ή 12 θήκες για ταρτάκια ή μάφινς. Βάζουμε σε κάθε θήκη από ένα δισκάκι ζύμης και πιέζουμε λίγο για να κολλήσουν καλά σε όλα τα σημεία. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε τα δισκάκια για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και γεμίζουμε τις ψημένες βάσεις με την κρέμα τυριού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Για το σερβίρισμα: Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ξίδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα βαλεριάνας και τους σπόρους ροδιού και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Μοιράζουμε στα ταρτάκια και σερβίρουμε αμέσως.