• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN
Επιστροφή

Τυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Εύκολη
Μεσαίο
Από 30’ έως 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Ορεκτικό
  • Κουζίνα: Διεθνή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Brunch
  • Περίσταση: Καθημερινές συνταγές
  • Εποχή: Όλες οι εποχές

Αποστολή αυτής της συνταγής

Τυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι
Εύκολη
Μεσαίο
Από 30’ έως 60’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 4 Μερίδες +
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά, στραγγισμένη από τα υγρά της (για τη γέμιση)
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι θυμαρίσιο (για την κρούστα)
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (για την κρούστα)
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι σκληρό (για την κρούστα)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ (για την κρούστα)
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κρασί κόκκινο (για την κρούστα)
  • 1 αβγό χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για τη γέμιση)
Τυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το γάλα και τον κρόκο του αβγού. Χτυπάτε το μίγμα με ένα πιρούνι. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το ρίχνετε στο υπόλοιπο μίγμα. Χτυπάτε ξανά με το πιρούνι μέχρι να πάρετε έναν αραιό χυλό. Σκεπάζετε τον χυλό και τον αφήνετε για δύο ώρες να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, ανακατεύετε τη μυζήθρα με την κανέλα και τη ζάχαρη. Φτιάχνετε με αυτή μικρές μπίλιες στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, ίσως και λίγο μικρότερες. Τις βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Βγάζετε τον χυλό από το ψυγείο, χτυπάτε το ασπράδι μαρέγκα και το ρίχνετε στο μίγμα. Ανακατεύετε απαλά με ένα πιρούνι, ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στον χυλό. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει. Βυθίζετε τις μπίλιες από τη μυζήθρα μέσα στον χυλό, και τις ρίχνετε αμέσως στο καυτό ελαιόλαδο. Μόλις σχηματισθεί μια ροδοκόκκινη κρούστα τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με άφθονο σουσάμι και μέλι.

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα