• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN
Επιστροφή

Υγρό κέικ από πορτοκάλι

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Μέτρια
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Γλυκό
  • Κουζίνα: Διεθνή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Άλλο
  • Περίσταση: Καθημερινές συνταγές
  • Εποχή: Όλες οι εποχές

Αποστολή αυτής της συνταγής

Υγρό κέικ από πορτοκάλι
Μέτρια
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’
1/5

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 6 Μερίδες +
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 20 ml ρούμι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 πορτοκάλι (χυμός) (για την επικάλυψη)
Υγρό κέικ από πορτοκάλι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 7 λεπτά και στους 160-170οC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι που προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει, με ένα πινέλο.



Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα