Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές

Μεγάλο ΔΩΡΟ: Κέρδισε τώρα ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ στις αγορές σου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο.Ξεκίνα εδώ!

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε τα βιογραφικά των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση των αξιών της ΑΒ.

Βασίλης Σταύρου Brand President ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Βασίλης Σταύρου είναι από την 1η Οκτωβρίου 2018 ο Brand President της ΑΒ και ηγείται του Executive Committee της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Από την 1η Ιουλίου 2015 και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2018 ήταν ο Chief Operating Officer της Mega Image στη Ρουμανία.

Είχε ξεκινήσει στην ΑΒ το 1994 σαν Υπεύθυνος Τμήματος Τυποποίησης Οπωροκηπευτικών.
Το 1997 ανέλαβε ως προϊστάμενος  Ποιοτικού Ελέγχου στη Διεύθυνση Αγορών της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το 2000 προήχθη σε Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων και στη συνέχεια
τον Φεβρουάριο  2012 αναλαμβάνει τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Αειφορίας  για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SVP HR/-OD & Sustainability της Delhaize Ευρώπης). 
Από την 1η Μαΐου 2014 ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ινδονησία. (DG SVP & Chief Business Development Officer for Southeastern Europe (SEE) & Indonesia).
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι εμπνευστής του βραβείου “DG Store Manager of the Year” το οποίο αποτελεί πλέον ένα διαομιλικό πρόγραμμα αναγνώρισης για τους Διευθυντές όλων των καταστημάτων.
Δημήτρης Αρτικόπουλος VP HR/OD & PMO Greece
Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος προσελήφθη στην εταιρία το 1998 στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης ως ερευνητής ακινήτων, το 1999 μετατέθηκε στο τμήμα Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ το 2000 προήχθη σε HR Development Manager. Aπο τον Δεκέμβριο του 2011 εχει ανάλαβει καθήκοντα VP Human Resources/ Organizational Developoment,Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου MSc σε Μάρκετινγκ & Επικοινωνία του τμήματος Μάρκετινγκ & Επιχειρησιακής Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει διατελέσει μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης μεγάλου δημόσιου οργανισμού σε θέματα Ανθρωπίνων Πόρων και Εργασιακών Σχέσεων. Έχει, επίσης, πολύχρονη εργασιακή εμπειρία σε θέματα έρευνας αγοράς και πολιτικής επικοινωνίας. Είναι πιστοποιημένος coach και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching.
Δημήτρης Βαλινδράς VP IT Southeastern Europe
Ο Δημήτρης Βαλινδράς εντάχθηκε στην εταιρία μας τον Ιούλιο 2011 ως VP IT Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1985 ως Εκδότης - Αρθρογράφος στην Compupress. Το 1988 εντάχθηκε στην εταιρία Algosystems, μία από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, έχοντας αρχικά το ρόλο του Product Manager, ενώ από το 1990 ανέλαβε καθήκοντα Sales Manager. Το 1992 προσελήφθη στην εταιρία Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος, όπου εργάστηκε, για αρκετά χρόνια, στο τμήμα Δικτύων και Επικοινωνιών. Το 2004 ανέλαβε IT & Business Services Director στην εταιρία Δέλτα Συμμετοχών, ενώ το 2006 ανέλαβε τη θέση του CIO στη Vivartia. Πιο πρόσφατα ο Δημήτρης εργάστηκε ως Σύμβουλος - Επιχειρηματίας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και συστήματα πληροφορικής. Ο Δημήτρης κατέχει ΜΒΑ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και BSc Γεωφυσικής από το Western Michigan University. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Kalle Becker SVP Οperations
Ο Kalle Βecker εντάχθηκε στην εταιρεία μας την 1η Δεκεμβρίου 2019 ως SVP Οperations. Έχει εργαστεί για 13 χρόνια στην εταιρεία Metro Cash & Carry Ιnternational, όπου αρχικά διετέλεσε βοηθός της Ανώτατης Διοίκησης, στη συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση καταστημάτων στη Γερμανία και αργότερα υπήρξε επικεφαλής του ανοίγματος καταστημάτων στην Ινδονησία. 
Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Λειτουργίας των καταστημάτων της Metro στο Τόκιο (Ιαπωνία), και τα τελευταία χρόνια είχε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας στη Μόσχα (Ρωσία).
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού & διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του St. Gallen της Ελβετίας.
 
Σοφοκλής Γιαννακού SVP Finance - CFO ΑΒ Βασιλόπουλος
Ο Σοφοκλής Γιαννακού γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει επίσης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας για 4 χρόνια. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Λογιστική και το Φορολογικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είναι Ορκωτός Λογιστής και Fellow Member της ένωσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών/Λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Certified Chartered Accountants-ACCA). Ο Σοφοκλής Γιαννακού έχει εργαστεί για τη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας (Dealing Room) κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στη συνέχεια εργάστηκε στην KPMG (1996-2006) ως Διευθυντής του Συμβουλευτικού Κλάδου και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Στρατηγικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Μετά από την KPMG, εργάστηκε για τη British American Tobacco Hellas A.E. (2006-2009) ως Financial Accounting and Tax Manager και Marketing Finance Manager.
Ο Σοφοκλής Γιαννακού προσλήφθηκε το 2009 στην ΑΒ Βασιλόπουλος ως Group Finance Director. Από το 2012 μέχρι το 2016 διετέλεσε ως CFO για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχοντας στην ευθύνη του εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Σήμερα κατέχει τη θέση του Senior Vice President & Chief Financial Officer Southeastern Europe & AB Vassilopoulos. Μιλά 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά). Του αρέσει η κολύμβηση και το τέννις. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.
Σπύρος Γρηγοριάδης VP Business Development
Ο Σπύρος Γρηγοριάδης εντάχθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ως VP Business Development Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2019. 
Διαθέτει πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στις πωλήσεις και την ανάπτυξη δικτύου στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, εντός και εκτός Ελλάδας. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Kwik Save και J Sainsbury στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί για 3 χρόνια στην αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός και στην εταιρία πολυκαναλικών πωλήσεων Telemarketing ΑΕ ως Manager of Retail Operations, για ένα διάστημα 6 ετών, από όπου μετακινήθηκε για να αναλάβει τη θέση Letting & Development Executive στον όμιλο Χαραγκιώνη. 
Τα τελευταία 9 χρόνια εργαζόταν στον όμιλο H&M όπου ξεκίνησε ως Lease Manager Ελλάδας και Βουλγαρίας και στην πορεία ανέλαβε Head of Leasing and Interior αρχικά για την Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και, στη συνέχεια, για την Ελβετία και την Τουρκία.
 
Είναι κάτοχος Bsc στα Οικονομικά και τη Στατιστική από το Πανεπιστήμιο Dundee της Σκωτίας, κάτοχος MBA in Marketing από το Cass Business School του Λονδίνου και Diploma in Marketing από το Chartered Institute of Marketing του Ην. Βασιλείου.
Σπύρος Κυρούσης, SVP Logistics
Ο Σπύρος Κυρούσης προσελήφθη το Μάρτιο του 2001 στη θέση του Business Analysis & Audit Director στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου. Το 2004 ανέλαβε Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής (Executive Committee) έχοντας παράλληλα τα καθήκοντα του Internal Audit Director. Το Νοέμβριο του 2007 προήχθη σε Logistics Executive Director, ενώ το Μάρτιο του 2010 είχε την πλήρη ευθύνη της Διεύθυνσης Logistics αναλαμβάνοντας το ρόλο του SVP Logistics. Το Φεβρουάριο του 2017 ανέλαβε SVP Operations στη Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων. Από τον Ιανουάριο του 2020 αναλαμβάνει την ευθύνη της Διεύθυνσης Logistics, ως SVP Logistics. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Multinational Accounting & Financial Management από το Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας.
Δημήτρης Πρίντζιος SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών
Ο Δημήτρης προσελήφθη στην εταιρία το 1992 ως Αγοραστής Μη Τροφίμων στη Διεύθυνση Αγορών (τότε Εμπορική Διεύθυνση), το 1996 προήχθη σε Senior Buyer Μη Τροφίμων, το 1999 μετατέθηκε στη Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων όπου προήχθη σε Systems & Methods Manager, το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή, ενώ τον Ιανουάριο του 2002 προήχθη σε Retail Operation Manager. Το Δεκέμβριο του 2002, ανέλαβε την ευθύνη της Διεύθυνσης Λειτουργίας Καταστημάτων, αναλαμβάνοντας αρχικά Acting Retail Operations Director και στη συνέχεια SVP Operations. Από το Φεβρουάριο του 2017 αναλαμβάνει SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών. Είναι απόφοιτος Δασοπονίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας.

Ελένη Προβίδη VP Legal Affairs
 

Η Ελένη Προβίδη είναι VP Legal Affairs της ΑΒ Βασιλόπουλος μέλος του ομίλου Ahold Delhaize, στην οποία προσλήφθηκε το 2001 ως corporate lawyer. Το 2002 ανέλαβε τη διεύθυνση της Νομικής Υπηρεσίας, το 2004 τα καθήκοντα της γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου και το 2010 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πριν έρθει στην ΑΒ, η Ελένη ήταν corporate lawyer για τον Όμιλο Εταιριών Νηρεύς, όπου και ήταν υπεύθυνη της νομικής υποστήριξης του ομίλου στους τομείς του εταιρικού, αστικού, εμπορικού, εργατικού δικαίου, καθώς και σε θέματα χρηματιστηρίου, όπως και Ευρωπαϊκού και Διεθνούς δικαίου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, Γερμανία, στο Δίκαιο των Εταιριών.

Πέτρος Τραχανάς, SVP Business Opportunities
Ο Πέτρος Τραχανάς προσελήφθη στην εταιρεία τον Απρίλιο του 1995 αναλαμβάνοντας το νεοσύστατο τμήμα Coordination & Planning στη Διεύθυνση Αγορών (τότε Εμπορική Διεύθυνση), τον Απρίλιο του 1997 προήχθη σε Διευθυντή Αγορών Τροφίμων. Τον Ιούνιο του 1999 προάγεται σε Internal Audit & Business Analysis Director στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, το 2001 μετακινείται στη Διεύθυνση Logistics όπου αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Logistics. Το 2004 ανέλαβε την Εκτελεστική Διεύθυνση Ανάπτυξης Εργασιών (Business Development) έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας της ΕΝΑ Cash & Carry καθώς και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Τεχνικής Υποστήριξης. Το Σεπτέμβριο του 2007 ανέλαβε επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγορών και Διασφάλισης Ποιότητας, κατέχοντας τη θέση του SVP Buying. Το Φεβρουάριο του 2017 ανέλαβε SVP Logistics στη Διεύθυνση Logistics. Από τον Ιανουάριο του 2020 αναλαμβάνει καθήκοντα SVP Business Opportunities. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη διαχείριση Νέων Τεχνολογιών της Πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο Dauphine του Παρισίου και Διδακτορικό στα Οικονομικά, από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Ζέτα Χειμωνίδου VP Marketing and Strategy Greece
Η Ζέτα Χειμωνίδου εντάχθηκε στην ΑΒ ως VP Marketing & Strategy Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2012. Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Marketing και της Στρατηγικής τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έχει εργαστεί για 6 χρόνια στην Unilever (ΕΛΑΪΣ) έχοντας την ευθύνη για την προώθηση και ανάπτυξη προϊόντων και κατηγοριών στο τμήμα των τροφίμων. Η Ζέτα έχει επίσης εργαστεί για 4 χρόνια στην Coca-Cola Ελλάδος, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Περιφερειακού Marketing Manager για το χαρτοφυλάκιο των ανθρακούχων και μη ανθρακούχων προϊόντων, για την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Υπεύθυνη μαζί με την Ολυμπιακή ομάδα της Coca Cola και του εμφιαλωτή (CCHBC), για την ενεργοποίηση και ανάπτυξη της επικοινωνίας του χορηγικού Ολυμπιακού πλάνου για τους αγώνες του 2004.
Για τα επόμενα 3 χρόνια, ανέλαβε ως Διευθύντρια Marketing στην Diageo, ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, έχοντας ταυτόχρονα την ευθύνη τόσο της ανάπτυξης νέων προϊόντων όσο και του τμήματος έρευνας και στρατηγικής της εταιρείας. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ζέτα ανέλαβε ως Διευθύντρια Marketing του ομίλου εταιρειών ΝΙΚΑΣ για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Κύπρο. Είναι κάτοχος BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας (Deree) και MBA στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο.