ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε τα βιογραφικά των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση των αξιών της ΑΒ.

Jesper Lauridsen, Brand President Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE)

Ο Jesper Lauridsen, Brand President Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE), αναλαμβάνει προσωρινά τον ρόλο του επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος με την υποστήριξη της τοπικής Διοικητικής Ομάδας, πέρα από τις τρέχουσες αρμοδιότητές του.

Ο Jesper Lauridsen κατέχει τη θέση του Brand President της Albert στην Τσεχία από το 2013, ενώ διαθέτει μακρόχρονη καριέρα στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Πριν μετακινηθεί στην Albert, κατείχε μια σειρά από ηγετικές θέσεις ως CCO στην Tesco Τσεχίας & Σλοβακίας, CEO της Thus telephone και της Mars στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Σκανδιναβία. 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στρατηγική και το Μάρκετινγκ από το Copenhagen Business School, με περαιτέρω κατάρτιση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το London Business School και το Harvard Business School. 

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 

Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP HR/OD

Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος προσελήφθη στην εταιρεία το 1998 στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης ως ερευνητής ακινήτων, το 1999 μετατέθηκε στο τμήμα Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ το 2000 προήχθη σε HR Development Manager. Aπο τον Δεκέμβριο του 2011 εχει ανάλαβει καθήκοντα VP Human Resources/ Organizational Developoment,Ελλάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου MSc σε Μάρκετινγκ & Επικοινωνία του τμήματος Μάρκετινγκ & Επιχειρησιακής Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει διατελέσει μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης μεγάλου δημόσιου οργανισμού σε θέματα Ανθρωπίνων Πόρων και Εργασιακών Σχέσεων. Έχει, επίσης, πολύχρονη εργασιακή εμπειρία σε θέματα έρευνας αγοράς και πολιτικής επικοινωνίας. Είναι πιστοποιημένος coach και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching.

Δημήτρης Βαλινδράς, VP IT Demand

Ο Δημήτρης Βαλινδράς εντάχθηκε στην εταιρεία μας τον Ιούλιο 2011 ως VP IT Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1985 ως Εκδότης - Αρθρογράφος στην Compupress. Το 1988 εντάχθηκε στην εταιρεία Algosystems, μία από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, έχοντας αρχικά το ρόλο του Product Manager, ενώ από το 1990 ανέλαβε καθήκοντα Sales Manager. Το 1992 προσελήφθη στην εταιρεία Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος, όπου εργάστηκε, για αρκετά χρόνια, στο τμήμα Δικτύων και Επικοινωνιών. Το 2004 ανέλαβε IT & Business Services Director στην εταιρεία Δέλτα Συμμετοχών, ενώ το 2006 ανέλαβε τη θέση του CIO στη Vivartia. Πιο πρόσφατα ο Δημήτρης εργάστηκε ως Σύμβουλος - Επιχειρηματίας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και συστήματα πληροφορικής. Ο Δημήτρης κατέχει ΜΒΑ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και BSc Γεωφυσικής από το Western Michigan University. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Kalle Becker, SVP Operations & Supply Chain

Ο Kalle Βecker εντάχθηκε στην εταιρεία μας την 1η Δεκεμβρίου 2019 ως SVP Οperations, ενώ τον Ιούνιο 2022 ανέλαβε SVP Operations & Supply Chain​​​​​​.​ Έχει εργαστεί για 13 χρόνια στην εταιρεία Metro Cash & Carry Ιnternational, όπου αρχικά διετέλεσε βοηθός της Ανώτατης Διοίκησης, στη συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση καταστημάτων στη Γερμανία και αργότερα υπήρξε επικεφαλής του ανοίγματος καταστημάτων στην Ινδονησία. 

Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Λειτουργίας των καταστημάτων της Metro στο Τόκιο (Ιαπωνία), και τα τελευταία χρόνια είχε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας στη Μόσχα (Ρωσία).
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού & διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του St. Gallen της Ελβετίας.
 

Σοφοκλής Γιαννακού, SVP Finance - CFO ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο Σοφοκλής Γιαννακού γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει ζήσει επίσης στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας για 4 χρόνια. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Λογιστική και το Φορολογικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είναι Ορκωτός Λογιστής και Fellow Member της ένωσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών/Λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Certified Chartered Accountants-ACCA). Ο Σοφοκλής Γιαννακού έχει εργαστεί για τη Γενική Τράπεζα της Ελλάδας (Dealing Room) κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στη συνέχεια εργάστηκε στην KPMG (1996-2006) ως Διευθυντής του Συμβουλευτικού Κλάδου και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Στρατηγικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Μετά από την KPMG, εργάστηκε για τη British American Tobacco Hellas A.E. (2006-2009) ως Financial Accounting and Tax Manager και Marketing Finance Manager.
Ο Σοφοκλής Γιαννακού προσλήφθηκε το 2009 στην ΑΒ Βασιλόπουλος ως Group Finance Director. Από το 2012 μέχρι το 2016 διετέλεσε ως CFO για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχοντας στην ευθύνη του εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Σήμερα κατέχει τη θέση του Senior Vice President & Chief Financial Officer Southeastern Europe & AB Vassilopoulos. Μιλά 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά). Του αρέσει η κολύμβηση και το τέννις. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.

Ελένη Προβίδη, VP Legal Affairs
 

Η Ελένη Προβίδη είναι VP Legal & Public Affairs της ΑΒ Βασιλόπουλος, στην οποία προσλήφθηκε το 2001 ως corporate lawyer. Το 2002 ανέλαβε τη διεύθυνση της Νομικής Υπηρεσίας και το 2010 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.  Από το 2011 ως το 2014 διετέλεσε VP Legal Affairs για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας στην ευθύνη της εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Πριν έρθει στην ΑΒ, η Ελένη ήταν corporate lawyer για τον Όμιλο Εταιριών Νηρεύς. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, Γερμανία, στο Δίκαιο των Εταιριών.

Kees Rusius, SVP Commerce

Ο Kees Rusius ανέλαβε τον ρόλο του ως SVP Commerce την 1η Ιανουαρίου 2022. Εντάχθηκε στην AB Βασιλόπουλος, ως VP Sourcing, τον Ιανουάριο του 2021, αφού μετακινήθηκε από το Άμστερνταμ στην Αθήνα με τη σύζυγό του και τα 3 παιδιά του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2008 στην Albert Heijn ως Management Trainee όπου εργάστηκε στο τμήμα Format και ως διευθυντής καταστήματος. Μετά από διάφορες θέσεις ως Category Manager, προήχθη στη θέση του Director of Operations το 2015. Το 2017, ανέλαβε το ρόλο του Director Merchandising & Sourcing, ενώ 2 χρόνια αργότερα εκείνον του VP Merchandising & Sourcing. Είναι κάτοχος BSc στο General Management & Finance και μεταπτυχιακού από το Nyenrode Business University. Μιλάει ολλανδικά, αγγλικά και γερμανικά. Στην προσωπική του ζωή, ο Kees λατρεύει την ιστιοπλοΐα και το σκι.

Ζέτα Χειμωνίδου, VP Marketing and Strategy Greece

Η Ζέτα Χειμωνίδου εντάχθηκε στην ΑΒ ως VP Marketing & Strategy Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2012. Έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Marketing και της Στρατηγικής τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Έχει εργαστεί για 6 χρόνια στην Unilever (ΕΛΑΪΣ) έχοντας την ευθύνη για την προώθηση και ανάπτυξη προϊόντων και κατηγοριών στο τμήμα των τροφίμων. Η Ζέτα έχει επίσης εργαστεί για 4 χρόνια στην Coca-Cola Ελλάδος, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Περιφερειακού Marketing Manager για το χαρτοφυλάκιο των ανθρακούχων και μη ανθρακούχων προϊόντων, για την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Υπεύθυνη μαζί με την Ολυμπιακή ομάδα της Coca Cola και του εμφιαλωτή (CCHBC), για την ενεργοποίηση και ανάπτυξη της επικοινωνίας του χορηγικού Ολυμπιακού πλάνου για τους αγώνες του 2004.
Για τα επόμενα 3 χρόνια, ανέλαβε ως Διευθύντρια Marketing στην Diageo, ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, έχοντας ταυτόχρονα την ευθύνη τόσο της ανάπτυξης νέων προϊόντων όσο και του τμήματος έρευνας και στρατηγικής της εταιρείας. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ζέτα ανέλαβε ως Διευθύντρια Marketing του ομίλου εταιρειών ΝΙΚΑΣ για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Κύπρο. Είναι κάτοχος BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας (Deree) και MBA στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Hull στο Ηνωμένο Βασίλειο.