PRESS KIT & MEDIAPRESS RELEASE 2021
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

PRESS RELEASE 2021

26/11/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Ολοκληρώθηκε το FEMpowerment Initiative: The Academy

Ένα πρόγραμμα του ReGeneration, για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος, υπό την καθοδήγηση του Women On Top.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FEMpowerment Initiative: The Academy, η Ακαδημία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ReGeneration FEMpowerment Initiative με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος.

36 νέες και δυναμικές επαγγελματίες, έως 35 ετών, με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και με έντονο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα ή με ήδη υλοποιημένες επιχειρηματικές ιδέες, κατάφεραν να περάσουν από 3 στάδια αξιολόγησης και να κατακτήσουν μια θέση στην ειδικά σχεδιασμένη, ολιστική Ακαδημία που είχε στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου επιχειρείν.

Οι finalists ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους με ένα εντατικό εκπαιδευτικό 4ήμερο για soft & business skills, που πραγματοποιήθηκε στις 25, 27 & 29 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η τετραήμερη εκπαίδευση περιλάμβανε ομιλίες, panels και workshops από καταξιωμένα στελέχη και εισηγητές πάνω σε εξαιρετικά χρήσιμες θεματικές όπως CV & LinkedIn Building, Career Management, Personal Branding, Gender Equality, κ.α.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν 10 δίωρα εντατικά Capacity building workshops από το Women on Top, σε θεματικές όπως Pitching, Fundraising, Business Planning κτλ, στα οποία είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις ιδέες τους και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επιχειρηματική τους καριέρα

H εκπαίδευση συμπληρώνεται με 2 tailor-made learning paths σε soft & entrepreneurship skills καθώς και δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε 9.500 μαθήματα μέσω του LinkedIn Learning. Τέλος, οι συμμετέχουσες θα προχωρήσουν σε one-to-one mentoring sessions διάρκειας 3 μηνών, μέσω του δικτύου μεντόρων του οργανισμού Women On Top

Ο Geoffrey Pyatt, Αμερικανός Πρέσβης, δήλωσε: «Η προώθηση της οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών είναι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Biden-Harris. Στην Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Ελλάδα, έχουμε δεσμευτεί να ανταποκριθούμε σε αυτόν το στόχο μέσω προγραμμάτων που στηρίζουν τις  γυναίκες επιχειρηματίες και γεφυρώνουν το φυλετικό χάσμα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το ReGeneration, στην κοινή προσπάθεια να προσφέρουμε νέες δεξιότητες, καθοδήγηση, έμπνευση και δικτύωση σε γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Η ιστορία δείχνει ότι όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στην οικονομία, οι κοινωνίες ευημερούν. Και καθώς οι χώρες και οι κοινωνίες ανακάμπτουν από το οικονομικό πλήγμα που επέφερε η πανδημία, η συμβολή των γυναικών θα είναι πιο πολύτιμη από ποτέ.

Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP HR/OD της ΑΒ Βασιλόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε ενεργά το FEMpowerment Initiative, μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των γυναικών και της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ενισχύουμε διαρκώς πρωτοβουλίες που δημιουργούν ευκαιρίες και προωθούν τον διάλογο για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Έτσι, λειτουργούμε και ως εργοδότης. Αναγνωρίζουμε πως είμαστε μια ομάδα από διαφορετικούς, μοναδικούς ανθρώπους. Μια ομάδα που νοιάζεται. Και δουλεύουμε όλοι μαζί με πάθος, χιούμορ και ακεραιότητα, σε ένα περιβάλλον εργασίας που δημιουργεί τις συνθήκες για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Για να μπορούμε να είμαστε όλα όσα ήδη είμαστε αλλά και όλα όσα θέλουμε να γίνουμε.».

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος - Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration: «Στο ReGeneration, πυξίδα μας είναι η δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για τις νέες και τους νέους στην Ελλάδα και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για ένα καλύτερο αύριο των νέων. Με την ισότητα των φύλων να αποτελεί έναν από τους 17 παγκόσμιους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ και αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη της ενδυνάμωσης των γυναικών στη χώρα μας, σχεδιάσαμε μία δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Έχοντας αποδείξει πολλάκις ότι το κοινωνικό αποτύπωμα είναι μεγαλύτερο μόνο μέσω στρατηγικών συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμπράξαμε με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και την ΑΒ Βασιλόπουλος για την υλοποίηση του FEMpowerment Initiative, που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης που σχεδιάζουμε, θα αποτελέσει ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών στο κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμα της χώρας μας.».

Όπως δηλώνει η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου,  συνιδρύτρια του Women On Top: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που, μέσα από αυτή τη συνεργασία, μπορέσαμε να προσφέρουμε σε νέες επιχειρηματίες ορισμένα από τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αλλά και, στη συνέχεια του προγράμματος, να τις συνδέσουμε με γυναίκες οι οποίες θα λειτουργήσουν ως μέντορες και θα μπορέσουν να μοιραστούν μαζί τους τη δική τους γνώση και εμπειρία για να τις υποστηρίξουν να κάνουν την επιχείρησή τους βιώσιμη και κερδοφόρα.». 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχές, δε, συνεχίζεται ο δεύτερος θεματικός πυλώνας της συνολικής πρωτοβουλίας ReGeneration FEMpowerment Initiative. Πρόκειται για τo Masterclass Series, που συγκεντρώνει ένα δυναμικό roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, ενώ καλύπτει ενδιαφέροντα θέματα όπως συμβουλές για τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, τη σημασία του storytelling, γυναίκες στην τεχνολογία, ηγεσία, ασυνείδητη προκατάληψη (unconscious bias).

Τα Masterclasses συνεχίζουν να  πραγματοποιούνται Πέμπτες στις 19.00, μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου. Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλες και όλους. Η δήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ReGeneration και συγκεκριμένα στο www.regeneration.gr/fem-masterclass-series/.

21/10/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος και WWF Ελλάς για ένα μέλλον χωρίς σπατάλη τροφίμων

Μέσα από συντονισμένες δράσεις μετά την έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου που αποκάλυψε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά πετούν ετησίως 1.000.000 τόνους τροφίμων!

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Με επιπτώσεις τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αναγνωρίζει τη σημασία της σπατάλης τροφίμων και έχει δεσμευτεί για τη μείωση του δικού της αποτυπώματος κατά 50% μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε 18μηνη έρευνα, με σκοπό τη διερεύνηση και την αξιολόγηση της σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα και σε κάθε στάδιο της παραγωγής, από το αγρόκτημα έως το πιάτο μας. Η ΑΒ ηγείται μιας προσπάθειας με συνοδοιπόρο της το WWF Ελλάς και ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος, με συντονισμένες δράσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βελτιώσουν τα υψηλά ποσοστά σπατάλης τροφίμων, όπως δείχνει και η πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα στη χώρα μας.

Η Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανέφερε
«Αναλάβαμε με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος, από το χωράφι έως το πιάτο. Η έρευνα αυτή περιλαμβάνει και την πρώτη ολοκληρωμένη και μεγάλης κλίμακας έρευνα για τη δημιουργία αποβλήτων τροφίμων σε επίπεδο νοικοκυριού στη χώρα μας. Τα αποτελέσματά της, σίγουρα, αποτελούν την αρχή για την υλοποίηση μέτρων με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης φαγητού.».

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου αποκάλυψε ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τα ελληνικά νοικοκυριά* πετούν πάνω από 1.000.000 τόνους τροφίμων, τα μισά εκ των οποίων θα μπορούσαν με ασφάλεια να καταναλωθούν και όχι να καταλήξουν στα σκουπίδια! Επιπλέον, η σπατάλη τροφίμων στον οικιακό τομέα ξεπερνά το 50% της συνολικής σπατάλης και κάθε πολίτης στην Ελλάδα, πετά κάθε χρόνο 98,2 κιλά τροφίμων από το νοικοκυριό του, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια, το νούμερο αυτό αγγίζει τα 392,8 κιλά τροφίμων ετησίως. Παράλληλα, η σπατάλη τροφίμων προκαλεί ανυπολόγιστη σπατάλη φυσικών πόρων, οι οποίοι διατίθενται για την παραγωγή τροφίμων που τελικά δεν καταναλώνονται.

Ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Στην ΑΒ, αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό. Και αναλαμβάνουμε σήμερα δράση. Για όλους εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές. Μαζί με το WWF Ελλάς, ενημερωνόμαστε, εκπαιδευόμαστε και κινητοποιούμε όλους τους κρίκους αυτής της μεγάλης αλυσίδας για να συμβάλλουμε από κοινού σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.».

Η ΑΒ, λοιπόν, με την υποστήριξη του WWF Ελλάς:

 • αλλάζει τις εσωτερικές της διαδικασίες για τον μεγαλύτερο περιορισμό των απωλειών  στα καταστήματα και τις αποθήκες της
 • δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη δωρεά ποιοτικών και απολύτως ασφαλών τροφίμων, όπως ήδη κάνει μέσα από το Πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων, “Τρόφιμα Αγάπης”
 • συνεργάζεται με τους προμηθευτές της παρέχοντάς τους πρακτική πληροφόρηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν κι εκείνοι να μειώσουν τις απώλειες στην αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση 
 • ενημερώνει με υπευθυνότητα και σεβασμό όλους τους πελάτες της, αναπτύσσοντας χρηστικά εργαλεία που θα βοηθήσουν τους πολίτες στην αποτελεσματική μείωση της σπατάλης τροφίμων εντός του οικιακού τομέα 

Ο Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Μείωσης Αποτυπώματος του WWF Ελλάς, σχολίασε: «Εκτιμάται πως το 40% της τροφής που παράγεται σε παγκόσμιο επίπεδο καταλήγει τελικά στα σκουπίδια. Η σπατάλη τροφίμων ευθύνεται σχεδόν για το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και συντελεί στη διόγκωση της κλιματικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής κρίσης. Υπό αυτό το πρίσμα, το WWF Ελλάς συνεργάζεται με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την εφαρμογή πρακτικών λύσεων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην παραγωγή και μεταποίηση, στις λειτουργίες της ΑΒ, αλλά και στον οικιακό τομέα. Ευελπιστούμε πως σύντομα αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς και θα αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση.». 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

*Η έρευνα διενεργήθηκε σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος. Σε επίπεδο νοικοκυριού, πρόκειται για την πιο εκτεταμένη έρευνα που διενεργήθηκε ποτέ στην Ελλάδα για την εκτίμηση της σπατάλης τροφίμων στον οικιακό τομέα. Στην έρευνα, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, συμμετείχαν 772 νοικοκυριά, στα οποία μελετήθηκαν εξαντλητικά οι ποσότητες τροφίμων που καταλήγουν ως απόβλητα.   

05/10/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέα Ελληνικά Γεύματα “ΑΒ you’ll love” με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη

Λαχταράς να δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις από αγαπημένα μέρη του τόπου μας, μέσα από την κουζίνα του σπιτιού σου; Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει τη λύση! Πώς;

Με τη σειρά  Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love” #Worldcuisines, σε ταξιδεύει γαστρονομικά αυτή τη φορά στα ελληνικά νησιά, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, για μια μοναδική εμπειρία στις γεύσεις και μυρωδιές της ελληνικής παράδοσης.

Έως τις 9 Νοεμβρίου, μπορείς να απολαύσεις φημισμένα ελληνικά πιάτα που αντικατοπτρίζουν την πλούσια πολιτιστική και μαγειρική ιστορία της χώρας μας, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα και στο AB Eshop.

Με ένα πλούσιο μενού 8 πιάτων, θα γευτείς τους θησαυρούς της ελληνικής γης, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, φρέσκο ψάρι και ζουμερό κρέας. 
Ποια είναι τα νέα συναρπαστικά γεύματα της σειράς “AB you’ ll love”, Greek Edition, #Worldcuisines που επιμελήθηκε ο Άκης Πετρετζίκης αποκλειστικά για την ΑΒ;

 • ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΝΟΥ: Με αυγά, πατάτες, λουκάνικο & γραβιέρα, φτιάχνεται σε όλα τα χωριά του νησιού. Γίνεται παχιά και χορταστική και απολαμβάνεται ως πλήρες γεύμα.
 • ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από το ιταλικό Soffritto που σημαίνει τσιγαρισμένο, τηγανισμένο ελαφρά, λέξη που έχει την προέλευση της στην Ενετοκρατία. Το κυριότερο υλικό του σοφρίτο είναι το μοσχάρι, το οποίο σιγομαγειρεύεται με διάφορα συστατικά, δημιουργώντας ισορροπία εντάσεων μεταξύ τους. 
 • ΨΑΡΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Κέρκυρας. Έχει τις ρίζες του στην γείτονα Ιταλία μιας και brodetto στα ιταλικά σημαίνει ζωμός. Πρόκειται για μια συνταγή με ψάρι, σε σάλτσα κοκκινοπίπερου, συνοδεία πατάτας, η οποία μαγειρεύεται σε φέτες, μαζί με το ψάρι.
 • ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ: Το σύγκλινο Μάνης αποτελεί μια από τις πιο ξακουστές γεύσεις της Πελοποννησιακής χερσονήσου. Πρόκειται για χοιρινό κρέας που παστώνεται και καπνίζεται με ξύλα και αρωματικά φυτά. Κόβεται σε λωρίδες και μένει τρεις μέρες στο αλάτι, για να κρεμαστεί και να καπνιστεί με φασκόμηλο για δέκα ώρες. Ο συνδυασμός του με τον παραδοσιακό τραχανά χαρίζει ένα υπέροχο τοπικό πιάτο.
 • ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΡΗΤΗΣ: Το απόλυτο κρητικό φαγητό! Το τσιγαριαστό είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα των Σφακιών και της δυτικής Κρήτης, ενώ το σταμναγκάθι που θεωρείται ο «βασιλιάς» των άγριων χόρτων χαρίζει ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις με τη μοναδική του νοστιμιά σε αυτό το άκρως παραδοσιακό πιάτο.
 • ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΞΗΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ: Τα σκιουφιχτά αποτελούν τα παραδοσιακά μακαρόνια της Κρήτης. Η ονομασία «σκιουφιχτά» προέρχεται από το ρήμα «σκιουφίζω», που σημαίνει στρίβω στην Κρητική ντοπιολαλιά. Πρόκειται για χειροποίητα ζυμαρικά, με σχήμα κυλινδρικό και μαζί με το κοκκινιστό κοτόπουλο και την ξηρή μυζήθρα δημιουργούν ένα πιάτο απαράμιλλης νοστιμιάς.
 • ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ ΝΑΞΟΥ: Η διάσημη χορτόπιτα της Νάξου. Η «Σεσκουλόπιτα» ή η «Σεφουκλωτή» της Νάξου είναι μία παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα με σέσκουλα και σταφίδες που χαρίζει μοναδική απόλαυση!
 • ΠΙΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ: Η γέμιση της πίτας αυτής είναι απλή αλλά άκρως γευστική. Περιλαμβάνει γλυκιά κολοκύθα, που βρίσκεται σε αφθονία τους φθινοπωρινούς μήνες, σταφίδες και μπαχαρικά, που όλα μαζί δένουν σε μια πίτα που δεν έχετε ξανά δοκιμάσει.

Κάνε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στις «μεθυστικές» γεύσεις και υφές της ελληνικής κουζίνας με μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος ή μέσα από το AB Eshop!

Εσύ, ακόμα να δοκιμάσεις τα μοναδικά Έτοιμα Γεύματα “AB you’ll love” με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας της AB;

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

Μάθε περισσότερα για τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love” με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, εδώ.

*Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Greek Edition, διατίθενται για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ. Βρες τη λίστα καταστημάτων, εδώ.

30/09/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν στο Αρκαλοχώρι του Ν. Ηρακλείου στην Κρήτη, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, η αλυσίδα σουπερμάρκετ διένειμε πάνω από 8.500 τεμάχια τυποποιημένων ειδών και πάνω από 6.500 μπουκάλια νερό.

Με πράξεις, ενδιαφέρον και φροντίδα προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, η ΑΒ βρίσκεται στη διάθεση της τοπικής κοινότητας για να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο, όλους όσοι έχουν ανάγκη.

29/09/2021 Πώς επιβραβεύεται η τεχνολογική καινοτομία της ΑΒ Βασιλόπουλος;

Με μία σημαντική διάκριση στα Impact Bite Awards 2021

Καινοτομία. Αξιοποίηση της τεχνολογίας για την απλοποίηση διαδικασιών. Μεράκι. Έμπνευση. Ομαδικότητα. Αφοσίωση. Εμπιστοσύνη στο καινούργιο. Όλα αυτά ήταν που «χάρισαν» στην ομάδα της ΑΒ Βασιλόπουλος το Bronze βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρησιακών Διαδικασιών», για το πρόγραμμα AB RPA Factory (Ρομποτική Αυτοματοποίηση Διεργασιών - Robotic Process Automation – RPA), στα φετινά Impact Bite Awards.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ανταποκρινόμενη πάντοτε με ταχύτητα στις τάσεις και τις προκλήσεις της νέας εποχής, είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που προχώρησε στην ένταξη των λύσεων RPA στις λειτουργικές της διαδικασίες και επένδυσε στη δημιουργία εξειδικευμένης ομάδας προγραμματιστών RPA. Με «εργαλείο» το λογισμικό της Automation Anywhere και «όχημα» την εντυπωσιακή προσήλωση και αναζήτηση των ανθρώπων της για την απόκτηση νέων γνώσεων, η ΑΒ υιοθέτησε την καινοτόμα πρακτική RPA εντός του 2020 που έχει φέρει ήδη απτά αποτελέσματα. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καινοτομία και ευκολία στον καθημερινό τρόπο εργασίας των ανθρώπων της, απελευθερώνοντάς τους από συγκεκριμένες, επαναλαμβανόμενες διαδικασίες και δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να εστιάζουν σε εργασίες που προσφέρουν μεγαλύτερη αξία τόσο στους ίδιους όσο και στους πελάτες της αλυσίδας. 
 
Αυτό το βήμα είναι μόνο η αρχή για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας RPA στην ΑΒ. Για να συνεχίσει να ανοίγει νέους δρόμους για τους ανθρώπους της και τους πελάτες της. Για να προσφέρει μια μοναδική αγοραστική εμπειρία καθημερινά. 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

23/09/2021 Πού θα κάνουμε τα ψώνια μας σήμερα; Στο νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος, στο ιστορικό κτήριο Ηλύσια στη Θεσσαλονίκη

Το νέο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, είναι γεγονός! Ήδη, από τις 9 Σεπτεμβρίου, έχει ανοίξει τις πόρτες του και υποδέχεται το κοινό με την ίδια αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, ποικιλία και εξυπηρέτηση, με αξία προσιτή για όλους, μέσα από δυνατές προσφορές και χαμηλές τιμές. Όλα αυτά περιμένουν τους πελάτες του ολοκαίνουριου καταστήματος της ΑΒ στην οδό Παύλου Μελά 8, κοντά στον Λευκό Πύργο.

Η νέα «προσθήκη» της ΑΒ στη συμπρωτεύουσα φιλοξενείται στο ιστορικό κτήριο του κινηματογράφου Ηλύσια, ένα εμβληματικό κτήριο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Με σεβασμό στο παρελθόν, η ΑΒ «παντρεύει» το κλασικό με το μοντέρνο, και δημιουργεί μια νέα αγοραστική εμπειρία που υπόσχεται εύκολα, γρήγορα ψώνια, και με ασφάλεια. 
 

Στους 3 ορόφους του νέου και πλήρως εξοπλισμένου καταστήματος, μπορεί κανείς να βρει ό,τι χρειάζεται για τις καθημερινές αγορές. Στο ισόγειο βρίσκονται τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, φρέσκα συσκευασμένα κρεατικά και ψαρικά, είδη κατάψυξης, προϊόντα ψυγείου. Στον 1ο όροφο βρίσκονται τα είδη προσωπικής φροντίδας και τα προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι ενώ στο -1  η κάβα και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες τυποποιημένων προϊόντων. 

Γιατί η ΑΒ μας προσφέρει προϊόντα και προτάσεις για κάθε ανάγκη της καθημερινότητας μας. Και όπως πάντα, φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, διαθέτοντας επιπλέον και αυτόματα self-checkout ταμεία, γι’ όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο. 

Μέσα από την επένδυση των 1,4 εκατομμυρίων που διέθεσε για την ανακαίνιση του κτηρίου και τις 25 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε, η ΑΒ αποδεικνύει ότι συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση της οικονομίας και της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών της. Νοιάζεται για αυτούς και τους προσφέρει επιλογές, ιδέες και λύσεις που επιμελούνται οι άνθρωποί της προσωπικά. Με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που εμπνέουν καθημερινά όλους όσοι αγαπούν το φαγητό.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

16/09/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: 9+1 Supermarket Awards, μαζί με το τιμητικό βραβείο δεκαετίας ως RETAILER OF THE DECADE!

Στα φετινά Supermarket Awards 2021, τον θεσμό που αναδεικνύει καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και προμηθευτών, η ΑΒ Βασιλόπουλος «πήρε 10» για την αγοραστική εμπειρία που προσφέρει μέσα από επιλογές, ιδέες και λύσεις για όλους όσοι αγαπούν το φαγητό, και την φροντίδα της για τον κόσμο όπου ζούμε, τον τόπο μας, την κοινωνία και τον Άνθρωπο.   

Στον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 ετών διοργάνωσης των Supermarket Awards, το τιμητικό βραβείο RETAILER OF THE DECADE απονεμήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς απέσπασε τα περισσότερα βραβεία συνολικά τη δεκαετία από το 2012 έως και το 2021 στην ενότητα «Λιανεμπόριο».

«Δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια στα οποία, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες, αποδείξαμε έμπρακτα πως μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Μπορούμε να καινοτομούμε. Να δίνουμε το «παρών». Και αυτή είναι η υπόσχεσή μας για το μέλλον. Πάντα με το ίδιο μεράκι. Στο RETAILER OF THE DECADE -μαζί με τις 9 επιμέρους διακρίσεις μας- καθρεφτίζονται όλες οι προσπάθειες και οι αξίες μας. Μα πάνω από όλα, καθρεφτίζεται το χαμόγελο των 15.000 εργαζομένων της ΑΒ, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη», σημειώνει ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος

Επιπλέον του τιμητικού βραβείου δεκαετίας, η ΑΒ ξεχώρισε με 2 Gold βραβεία στις κατηγορίες:

 • Μάρκετινγκ & Διαφήμιση | Για την καμπάνια «ΑΒ για όλα όσα νοιάζεσαι» | Απαντώντας στην απλή ερώτηση που συνοδεύει κάθε οικογενειακό τραπέζι, «Τι θα φάμε σήμερα;», η καμπάνια υπενθυμίζει το ρόλο της ΑΒ να προσφέρει επιλογές, λύσεις και ιδέες που εμπνέουν καθημερινά όλους όσοι αγαπούν το φαγητό. 
 • Εξυπηρέτηση Πελατών & Προγράμματα Loyalty | Για την «AB Plus: Μια σταθερή αξία που εξελίσσεται συνεχώς» | Μέσω του σχήματος πιστότητας, η ΑΒ δημιουργεί μια μοναδική και αξεπέραστη αγοραστική εμπειρία στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες της, τόσο στα φυσικά της καταστήματα όσο και στον ψηφιακό της κόσμο, προσφέροντας μοναδικά προνόμια και οφέλη για τις καθημερινές τους αγορές. 

Με 2 Silver στις κατηγορίες:

 • Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ | Για το AB Eshop – «Το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΒ» το οποίο, έχοντας ήδη ολοκληρώσει πέντε χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει να αναπτύσσεται διαρκώς, με καινοτόμες υπηρεσίες και συνεργασίες. Για μια προσωποποιημένη εμπειρία, με αποκλειστικές προσφορές, ταχύτητα και ποιότητα στις online αγορές.
 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος | Για το πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων, «Τρόφιμα Αγάπης». Η ΑΒ, σε συνεργασία με την «Τράπεζα Τροφίμων» και το «Μπορούμε», ενισχύει πάνω από 250 φορείς και 123.000 συνάνθρωπους μας που το έχουν ανάγκη, για να είναι γεμάτο το τραπέζι κάθε συνανθρώπου μας και καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη.  

Και, τέλος, με 5 Bronze στις κατηγορίες: 

 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Περιβάλλον | Για τη διαφορά που κάνει η ΑΒ Βασιλόπουλος στο περιβάλλον. Με τη δέσμευση για μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025. Με την ίδρυση της πρώτης Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων στην Ελλάδα μαζί με την οργάνωση «Μπορούμε». Με την αύξηση των δωρεών κοντόληκτων τροφίμων μέσω του Προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης». Αλλά και με τη 18μηνη έρευνα με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, για τη διερεύνηση της σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της ΑΒ.
 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος | Με δωρεές ύψους σχεδόν 4 εκατ. ευρώ, η ΑΒ έδωσε το «παρών», στηρίζοντας το Σύστημα Υγείας, τις Ευπαθείς Ομάδες, την Αστυνομία αλλά και τους Ανθρώπους της που βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή», για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. 
 • Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα | Για το AB Eshop – Καινοτόμες διαδικασίες logistics. Για το πρωτοποριακό Home Shop Center, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις ώρες παραλαβής των παραγγελιών, διευρυμένο κωδικολόγιο, προσφορές, βέλτιστες πρακτικές με καινοτόμα logistics συστήματα αλλά και custom-made λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των online πελατών της ΑΒ. 
 • Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών | Για το πρωτοποριακό AB Shop Mobile App, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται για να κάνει τις online αγορές εύκολες και γρήγορες, μέσα από χιλιάδες προϊόντα και έξυπνες λύσεις.
 • Κοινές Ενέργειες CSR | Για το πρόγραμμα «365 μέρες φροντίδας» της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε, το οποίο φιλοξενήθηκε σε καταστήματα ΑΒ σε όλη τη χώρα και προσέφερε 365 δωρεές προϊόντων προσωπικής υγιεινής και ατομικής προστασίας, σε φορείς, ιδρύματα, Δήμους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και σε ακριτικές περιοχές της χώρας. 

Δέκα συνολικά βραβεία, τα οποία δείχνουν στην πράξη πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος, δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Των 2,2 εκατομμυρίων πελατών, συνεργατών και προμηθευτών της αλλά και στις ζωές των συνανθρώπων μας. 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

13/09/2021 Πώς θα κάνουμε τη διαφορά στον Εθελοντισμό μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος;

Με ένα SMS στο 19803, εργαζόμενοι – εθελοντές και πελάτες της ΑΒ ενισχύουμε το έργο της Τράπεζας Τροφίμων,  στηρίζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας. 

Για 11η χρονιά, οι άνθρωποι - εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος κάνουν τη διαφορά στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, με μια απλή κίνηση. Και ενώνονται μαζί με τους πελάτες και τους φίλους της ΑΒ για όλα όσα έχουν αξία. Για εμάς και τους γύρω μας. 

Έτσι, φέτος, για την 11η Χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ, όλοι μαζί ενισχύουμε το έργο της Τράπεζας Τροφίμων για την καταπολέμηση της πείνας. Πώς; Από τις 13 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, στέλνουμε SMS με τη λέξη «ΑΒ» στο 19803 , και η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει -για κάθε SMS- 1 επιπλέον γεύμα, σε εκείνους που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα, αναφέρει: «Εδώ και 11 χρόνια, κάνουμε τη διαφορά και … στον εθελοντισμό. Φέτος, λοιπόν, στηρίζουμε την Τράπεζα Τροφίμων, έναν οργανισμό με τον οποίο συνδεόμαστε σταθερά και διαχρονικά. Και καλούμε τους ανθρώπους μας, τους πελάτες και τους φίλους της ΑΒ να στείλουν SMS και να «γιορτάσουν» μαζί μας την 11 Χρόνια Εθελοντισμού ΑΒ. Για την Τράπεζα Τροφίμων. Για τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.» 

Η φετινή εθελοντική δράση της ΑΒ κορυφώνεται με ένα Facebook Live την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, στη σελίδα της ΑΒ στο Facebook. Παρέα με την food blogger Madame Ginger και τον chef Γιώργο Τσούλη, αλλά και καλεσμένους - έκπληξη, ετοιμάζουμε ένα γεύμα χαράς για την Τράπεζα Τροφίμων. Συντονιζόμαστε, λοιπόν, για μια ξεχωριστή συνταγή στην οποία βάζουμε και τη δική μας «ψηφιακή» πινελιά, διαλέγοντας ζωντανά τα υλικά αυτού του πιάτου αγάπης!  

Γιατί το φαγητό μάς συνδέει. Και για πολλούς σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι μια βασική ανάγκη. Είναι η χαρά στο πιάτο! 

Εσύ, λοιπόν, θα στείλεις SMS; Για την Τράπεζα Τροφίμων. 

Γίνε κι εσύ εθελοντής μαζί με την ΑΒ! Με μια απλή κίνηση που είναι για καλό σκοπό! 

Μάθε περισσότερα για τη Δράση Εθελοντισμού ΑΒ, εδώ.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

 


1. Κόστος ανά SMS: 2,48€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας βάσει λογαριασμού. 
Τράπεζα Τροφίμων | Λεωφόρος Κρυονερίου 124, 14568 Κρυονέρι 
Γραμμή βοήθειας - παραπόνων: 210 6220025 

10/09/2021 ReGeneration FEMpowerment Initiative: H πιο ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας!

Ένα πρόγραμμα του ReGeneration, με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος, υπό την καθοδήγηση του Women On Top.

Το ReGeneration με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζουν από κοινού, για πρώτη φορά, το ReGeneration FEMpowerment Initiative, μια δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών.

Οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σημαντικά στον τομέα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Women on Top για το έμφυλο χρηματοδοτικό χάσμα, «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις με τουλάχιστον μία γυναίκα στην ιδρυτική τους ομάδα έχουν αντλήσει μόλις το 6% της συνολικής χρηματοδότησης που έχει διοχετευτεί στο ελληνικό start-up οικοσύστημα, ενώ το 62% των γυναικών χρηματοδοτούν οι ίδιες το επιχειρηματικό τους ξεκίνημα.»  (WoT, Μάρτιος, 2021)

H εν λόγω πρωτοβουλία συνεισφέρει στη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού οικοσυστήματος καινοτομίας που ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες να γίνουν δημιουργοί και επιχειρηματίες, παρέχοντάς τους την υποστήριξη που χρειάζονται για να πετύχουν. Μέσα από ένα ολιστικό πρόγραμμα διαδραστικών workshops, ομιλιών και εξειδικευμένης εκπαίδευσης, νέες επαγγελματίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής σκηνής.

To Πρόγραμμα αποτελείται από δύο θεματικούς πυλώνες:

 • ⁠The Academy: μια ειδικά σχεδιασμένη σειρά μαθημάτων σε ήπιες δεξιότητες/soft skills, σε συνεργασία με το LinkedIn Learning, καθώς και entrepreneurship & capacity building workshops και mentoring με την πολύτιμη καθοδήγηση και επιμέλεια τoυ Women on Top.
 • ⁠The Masterclass Series: ένα κορυφαίο roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, που έχουν στόχο, όχι απλώς να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν το κοινό.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε νέες έως 35 χρονών και οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές από 13 έως 28 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους συμμετοχής στην Ακαδημία επισκεφτείτε το www.regeneration.gr.

Τα Masterclasses θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται Πέμπτες στις 19.00, μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου. Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλες και όλους. Η δήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ReGeneration και συγκεκριμένα στο www.regeneration.gr. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

09/09/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Καλωσορίζει το φθινόπωρο με το νέο τεύχος του ΑΒ Food Stories!

Τι θα απολαύσουμε το φθινόπωρο;

Πεντανόστιμες συνταγές με ελληνικά ζυμαρικά, λαχταριστές συνταγές με τα πιο φρέσκα της εποχής αλλά και πρωτότυπες ιδέες για ανάλαφρα γεύματα, που θα βρούμε στο φθινοπωρινό AB Food Stories που μόλις κυκλοφόρησε!

Γυρίζοντας από τις διακοπές μας και ξεκινώντας τη νέα σεζόν, ψάχνουμε έμπνευση για να μπούμε ξανά στην κουζίνα! Μέσα στις 100+ σελίδες του νέου και γεμάτου εκπλήξεις τεύχους του αγαπημένου περιοδικού ΑΒ Food Stories, βρίσκουμε μοντέρνες ιδέες για το καθημερινό τραπέζι αλλά και τις γιορτινές περιστάσεις. Ανακαλύπτουμε αρώματα και γεύσεις που έχει επιμεληθεί η ομάδα της ΑΒ προσωπικά, και βρίσκουμε όλες τις πιθανές απαντήσεις στο κλασικό ερώτημα «Τι θα φάμε σήμερα;»!

Από τις πρώτες σελίδες του φθινοπωρινού AB Food Stories, η ΑΒ μας καλεί να ανακαλύψουμε ανεπανάληπτες συνταγές με παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά της αποκλειστικής σειράς προϊόντων της ΑΒ «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», συνδυασμένες με λαχανικά, κρεατικά ή θαλασσινά, που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Επιπλέον, μαθαίνουμε καινούργιες συνταγές για το βραβευμένο κοτόπουλο «ΑΒ επιλογή», το οποίο αποτελεί ένα αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων σε κάθε τραπέζι, ενώ γινόμαστε ειδικοί στα κρεατικά και πουλερικά της γάστρας. Και για όσους από εμάς ταξιδεύουμε ακόμη έστω… νοερά, η ΑΒ φέρνει τη γαστρονομία της ιταλικής κουζίνας στο τραπέζι μας, με δελεαστικά αυθεντικά ιταλικά προϊόντα που θα βρούμε στα ράφια της ΑΒ και συνταγές μοναδικής νοστιμιάς.

Το νέο AB Food Stories γίνεται επίσης ο καλύτερός μας σύμβουλος για τα ελαφριά γεύματα του γραφείου ή τα snacks των παιδιών στο σχολείο, και επιπλέον μας φέρνει ξεχωριστές προτάσεις για αλμυρά και γλυκά κέικ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Και επειδή το φθινόπωρο είναι η εποχή που παραδοσιακά #allazoumesinithies, στο περιοδικό βρίσκουμε ιδέες για ευφάνταστες χορτοφαγικές συνταγές που μας βοηθούν να θέσουμε υγιεινές βάσεις στη διατροφή μας αλλά και να εμπνευστούμε από το Halloween φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερο μενού που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Τέλος, όπως κάθε φορά, δημιουργούμε τις πιο λαχταριστές συνταγές με υλικά που τρώγονται καλύτερα ως leftovers από τις αρχικές παρασκευές.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ! Γιατί σε αυτό το τεύχος, γνωρίζουμε για πρώτη φορά τη νέα υπηρεσία της ΑΒ «Ο διατροφολόγος ΣΟΥ είναι εδώ!», με εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής από ειδικούς διατροφολόγους, που στοχεύουν σε προσωποποιημένο διαιτολόγιο για κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. 

Και όπως πάντα, με την αγορά του AB Food Stories στην ενδεικτική τιμή των 0.30€, συνεισφέρουμε στην κάλυψη των αναγκών του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων που βοηθούν χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Αποκτήστε το φθινοπωρινό AB Food Stories στα ταμεία των καταστημάτων ΑΒ ή στο AB Eshop

29/07/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς ξεχώρισε στα Sales Excellence Awards και στα Packaging Awards;

Με τρία βραβεία συνολικά για το AB Eshop και το ΑΒ app, αλλά και για την αποκλειστική σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών, OceaniQ. 

Καινοτομία σε ψηφιακές υπηρεσίες, δυνατότητες και προϊόντα. Πρωτοποριακός σχεδιασμός συσκευασιών με οικολογική συνείδηση. Αξιοποίηση της τεχνολογίας, εξέλιξη και εμπνευσμένες προτάσεις. Πάντα με σεβασμό, φροντίδα και υπευθυνότητα.  Όταν όλα αυτά συναντιούνται, μεταφράζονται σε 2 Silver βραβεία και 1 Bronze για την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, στα Sales Excellence Awards 2021, τον θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα των Πωλήσεων, εν μέσω μιας χρονιάς προκλήσεων και αλλαγών, η ΑΒ κατέκτησε:  

 • Bronze βραβείο στην κατηγορία «Πωλήσεις μέσω Internet (e-Commerce)», για το ηλεκτρονικό της κατάστημα, το AB Eshop και το πρωτοποριακό AB app. Το αγαπημένο ΑΒ Eshop αναβαθμίζεται συνεχώς για να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ ενισχύεται με νέες υπηρεσίες και συνεργασίες με στόχο οι πελάτες της αλυσίδας να απολαμβάνουν όλο και περισσότερες λύσεις για την παράδοση και την παραλαβή των online παραγγελιών τους. Επιπλέον, την περασμένη χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος επιτάχυνε -με μια επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ- τη δημιουργία του πρώτου υπερσύγχρονου AB Home Shop Center, του κέντρου διανομής που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, για την Αττική. Παράλληλα, το AB app, το οποίο αποτελεί το πρώτο mobile grocery app στην Ελλάδα, αξιοποιεί state-of-the-art τεχνολογία για να κάνει τα ψώνια από το supermarket πιο εύκολα από ποτέ. Τόσο το AB Eshop, όσο και το ΑΒ app, αναπτύσσονται διαρκώς με νέες δυνατότητες για να προσφέρουν μία αξεπέραστη αγοραστική εμπειρία
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμο Προϊόν / Υπηρεσία», για τα προϊόντα OceaniQ. Η πρωτοποριακή σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών OceaniQ, χρησιμοποιεί αποκλειστικά οικολογικά μπουκάλια που προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα τα οποία αποβάλλονται στις θάλασσες και στους ωκεανούς. Επιπλέον, έχει vegan σύνθεση αλλά και αποτελεσματική καθαριστική δράση. Η ΑΒ είναι η πρώτη εταιρεία στην εγχώρια αγορά που διαθέτει μια τέτοια πλήρη σειρά προϊόντων και μας προτρέπει να #allazoumesinithies μαζί, συνεισφέροντας σε έναν πιο καθαρό πλανήτη. Και να φροντίζουμε το σπίτι μας, φροντίζοντας το περιβάλλον. 

Παράλληλα, η σειρά OceaniQ χάρη στην καινοτόμα, eco-friendly συσκευασία της, το εικαστικό και το branding της οποίας δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία 2yolk, διακρίθηκε και στα Packaging Awards 2021 με το Silver βραβείο στην κατηγορία «Cleaning & Detergent Agents»

Τρία βραβεία που αναγνωρίζουν τη διαρκή και καθημερινή αφοσίωση της ομάδας της ΑΒ να προσφέρει επιλογές, λύσεις, ιδέες, και υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά. Και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, με συνεχή αναζήτηση και «απαντήσεις» για τις ανάγκες του αύριο.  

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

26/07/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς κάνει τη διαφορά στον κλάδο των σούπερ μάρκετ; Είναι η 6η πιο αξιοθαύμαστη επιχείρηση στην Ελλάδα & «Χρυσή Πρωταγωνίστρια» της δεκαετίας 2010-2020!

Για 7η συνεχή χρονιά βρέθηκε στο ΤΟP20 της έρευνας για την εταιρική φήμη, ενώ τιμήθηκε και για την προσφορά της στην αξία της ανθρώπινης ζωής με το βραβείο Solidarity Excellence.

Μία θέση στη λίστα των «Most Admired Companies in Greece» και 2 βραβεία στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» για την ΑΒ Βασιλόπουλος. Τρεις «αξιοθαύμαστες» και «χρυσές» διακρίσεις που αντανακλούν τον σκοπό της ΑΒ να δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων και να στηρίζει σταθερά την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Πιο αναλυτικά, η ΑΒ Βασιλόπουλος κατέκτησε την 6η θέση ανάμεσα στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην έρευνα «Most Admired Companies in Greece». Kαι είναι η 7η συνεχής χρονιά κατά την οποία η ΑΒ βρίσκεται στο ΤΟP20 της μεγαλύτερης έρευνας για την εταιρική φήμη, που διοργανώνει το FORTUNE στην Ελλάδα σε συνεργασία με την KPMG. 

Φέτος, σε μία ιδιαίτερη χρονιά, ο θεσμός με motto τη φράση “GREATNESS IS IN THE DETAILS”, υπογράμμισε όλα όσα μας δίδαξε η πανδημία. Την αλλαγή, την πρόκληση και την εξέλιξη. Ανέδειξε αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο πλευρό της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας. Όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος που έδωσε έμπρακτα το «παρών» με πράξεις φροντίδας, λύσεις, επιλογές και νέες ιδέες. Με δράσεις που έκαναν τη διαφορά στις ζωές των πελατών, των εργαζομένων της αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα. Πάντα με ευθύνη και συνέπεια. Και με θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. 

Κάτι που αναγνωρίζεται και μέσα από τη βράβευση της αλυσίδας στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής οικονομίας», τη διοργάνωση που αναδεικνύει τους άριστους της πραγματικής οικονομίας

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αναδείχθηκε ως «χρυσή πρωταγωνίστρια» στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, έναν από τους βασικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, κατακτώντας βραβείο στην κατηγορία «Πρωταγωνιστές Κλάδων Δεκαετίας (2010-2020)». Ταυτόχρονα, διακρίθηκε και με το βραβείο Solidarity Excellence για την προσήλωσή της στην αξία της ανθρώπινης ζωής, με την αλληλεγγύη που επέδειξε έμπρακτα απέναντι στην κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, δήλωσε: «Οι τρεις αυτές σημαντικές διακρίσεις, μας γεμίζουν υπερηφάνεια και δύναμη. Δύναμη να συνεχίσουμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία. Να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη καθημερινά σε ό,τι κάνουμε. Να δημιουργούμε αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της εθνικής ανάπτυξης και της απασχόλησης. Να προσαρμοζόμαστε, να μαθαίνουμε και να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Πάντα με τον Άνθρωπο στο επίκεντρο. Τους πελάτες μας, τους περισσότερους από 15.000 ανθρώπους μας, τους συνεργάτες, τους προμηθευτές και την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.»     

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

Σχετικά με τη λίστα FORTUNE Most Admired Companies in Greece
Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 387 εταιρείες. Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, sales directors και corporate communication managers) συμμετείχαν στην έρευνα, επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους µε γνώμονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτομία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά – Ποιότητα Διοίκησης, Οικονομική Ευρωστία, Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα). Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτες ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας. Στη συνέχεια, καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 370 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα εννέα κριτήρια. 

Σχετικά με τα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»
Για έκτη φορά η Direction Business Network διοργάνωσε τα βραβεία – θεσμός στο ελληνικό επιχειρείν. Ένας θεσμός που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις εκείνες που πρωταγωνιστούν, ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί συνέχεια της ετήσιας επιχειρηματικής έκδοσης “Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας” και τα βραβεία που απονέμονται προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία δημοσιευμένων ισολογισμών και τη γενική εικόνα και εκτίμηση της αγοράς για την πορεία των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Οι Άριστοι της πραγματικής οικονομίας αναδεικνύονται στην επίσημη τελετή απονομής, η οποία στηρίζεται από σημαντικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων και αποτυπώνεται σε αναμνηστική πολυτελή έκδοση με τον ίδιο τίτλο.

22/07/2021 Με 6+1 βραβεία ξεχώρισε η ΑΒ Βασιλόπουλος στα RetailBusiness Awards!

Χρυσή, Ασημένια & Χάλκινη η ομάδα που δίνει τον καλύτερό της εαυτό
 για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων!

3 Χρυσά, 3 Ασημένια και 1 Χάλκινο βραβείο κατέκτησε φέτος η ΑΒ Βασιλόπουλος στα RetailBusiness Awards, στη μεγάλη γιορτή του Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας. 

Πιο αναλυτικά, η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε συνολικά με:
 

3 GOLD Βραβεία

 • Στην κατηγορία “Retailers Covid Free Best Practices”, για την καμπάνια #allazoumesinithies – Under Covid-19. Σε μία ιδιαίτερη περίοδο, η ΑΒ μετέτρεψε την πρόκληση σε ευκαιρία. Δημιούργησε, λοιπόν, μια καμπάνια για να ψυχαγωγήσει, να ενημερώσει, να εμπνεύσει το κοινό με αισιόδοξο περιεχόμενο και λύσεις, ώστε να περάσει δημιουργικά ο χρόνος στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown.
 • Στην κατηγορία “Loyalty Reward Cards/Programs”, για το καινοτόμο πρόγραμμα πιστότητας AB Plus, το οποίο εδώ και 24 χρόνια δημιουργεί μία μοναδική, αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της ΑΒ! Και τους επιβραβεύει καθημερινά, με νέες δυνατότητες και εργαλεία. 
 • Στην κατηγορία “Best Retailers' Mobile Apps - Super Market | Cash & Carry”, για το πρωτοποριακό AB App, το πρώτο mobile grocery app στην Ελλάδα που κάνει τα ψώνια από το supermarket πιο εύκολα από ποτέ, αξιοποιώντας state-of-the-art τεχνολογία! Και βελτιώνεται συνεχώς, για να προσφέρει στους πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος την καλύτερη αγοραστική εμπειρία!

3 SILVER Βραβεία

 • Στην κατηγορία “Retail Campaign”, για την καμπάνια «Για ό,τι θέλεις να είσαι». Μια καμπάνια που ανέδειξε την πελατοκεντρική φιλοσοφία της ΑΒ, αλλά και την πληθώρα λύσεων που η αλυσίδα παρέχει για να καλύψει τις ανάγκες κάθε πελάτη, ξεχωριστά. Γιατί στα ΑΒ, βρίσκει κανείς όλα όσα χρειάζεται για να είναι απλά ο εαυτός του!
 • Στην κατηγορία “Social Media Retail Strategy”, για την καμπάνια #TiTheleisNaEisai που «έτρεξε» στα Social Media, αξιοποιώντας και διάσημους influencers. Μέσα από ένα διασκεδαστικό quiz, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να παίξουν, να εμπνευστούν και να κερδίσουν δώρα που σχετίζονται με τις αγαπημένες τους διατροφικές συνήθειες.
 • Στην κατηγορία “CSR Retail Strategy”, για την καμπάνια #allazoumesinithies – Under Covid-19. 

1 BRONZE Βραβείο 
Στην κατηγορία “CSR Retail Strategy” για την υποστήριξη του Προγράμματος «Δεσμός Φιλίας» του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, μια πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. με την ΑΒ. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού συνόλου, τους ηλικιωμένους του Δήμου Αθηναίων. 

7 βραβεία, λοιπόν, που καθρεφτίζουν τις αξίες, την αφοσίωση και την αγάπη της μεγάλης ομάδας της ΑΒ για όλα όσα κάνει καθημερινά. Για την κοινωνία, τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Και πάντοτε με φροντίδα, καινοτομία και δημιουργικότητα. Με λύσεις, επιλογές και νέες ιδέες για όλους. 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.
 

15/07/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς αναγνωρίζεται η ανώτερη γεύση των ελληνικών προϊόντων «ΑΒ Επιλογή»;

Με τέσσερις σημαντικές, διεθνείς διακρίσεις στα Superior Taste Awards! 

Για τα αγαπημένα προϊόντα της σειράς «ΑΒ Επιλογή», φαίνεται πως η μόνη … επιλογή είναι να ξεχωρίζουν και να κατακτούν χρυσά αστέρια! Και φέτος, λοιπόν, τέσσερα προϊόντα «ΑΒ Επιλογή», έκαναν ξανά τη διαφορά και βραβεύτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό του International Taste Institute (ITI) 2021, στις Βρυξέλλες. Προϊόντα εκλεκτά που παρασκευάζονται από τοπικούς, Έλληνες παραγωγούς, με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, αυστηρές προδιαγραφές και την εγγυημένη ποιότητα της ΑΒ Βασιλόπουλος και τα οποία κατάφεραν να κατακτήσουν επτά χρυσά αστέρια Ανώτερης Γεύσης. 

Πιο αναλυτικά, με Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών τιμήθηκαν τα προϊόντα:

 • Ολόκληρο νωπό κοτόπουλο από Γιαννιώτικες φάρμες «ΑΒ Επιλογή». Το κοτόπουλο, ειδικής εκτροφής 50 ημερών, μεγαλώνει σε φάρμες των Ιωαννίνων με 100% φυτικές τροφές, εκ των οποίων το 65% αποτελούν το καλαμπόκι, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.
 • Γραβιέρα Κρήτης Τρύπας ΠΟΠ «ΑΒ Επιλογή». Ένα λαχταριστό τυρί από την Κρήτη, 6μηνης ωρίμασης, που χαρίζει απλόχερα την πλούσια σε ένταση και τη μεστή γεύση του. 
 • Κατσικίσιο τυρί Κισσάβου σε άλμη «ΑΒ Επιλογή». Το κατσικίσιο αυτό τυρί παράγεται αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα Κισσάβου, χάρη στο οποίο έχει και τα πλούσια αρώματα που το χαρακτηρίζουν.

Ενώ με Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 1 Χρυσού Αστεριού διακρίθηκε το προϊόν: 

 • Ανθότυρος Κρήτης «ΑΒ Επιλογή». Ένα επιτραπέζιο λευκό τυρί μαλακού τύπου από πρόβειο Κρητικό γάλα. Έχει δροσερή και γλυκιά γεύση με έντονα αρώματα κρέμας. Διατηρεί επιπρόσθετο ποσοστό πρόβειου Κρητικού γάλακτος στο τελικό προϊόν για να μένει πάντα φρέσκο και αναλλοίωτο. 

Καθημερινά, η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει να προσφέρει σε κάθε νοικοκυριό, προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που εμπνέουν όλους όσοι αγαπούν το φαγητό και αναδεικνύουν την παράδοση και τη μαγεία των γεύσεων του τόπου μας, αλλά και την τεχνογνωσία των Ελλήνων παραγωγών. Και η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται διαχρονικά και διεθνώς, καθώς τα προϊόντα με την υπογραφή της ΑΒ έχουν διακριθεί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό με 42 αστέρια συνολικά, για 23 ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα! 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι! 

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της σειράς «ΑΒ Επιλογή» που διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος και στο AB Eshop, θα βρείτε εδώ.
 

12/07/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέα Λιβανέζικα Γεύματα “ΑΒ you’ll love” με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη

Λαχταράς ανατολίτικες γεύσεις; Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει τη λύση!

Γιατί μέσα από τη σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love” #Worldcuisines, σε ταξιδεύει γαστρονομικά σε άλλον έναν εξωτικό προορισμό, ο οποίος θα σε συνεπάρει με τα αρώματα και τις πληθωρικές του γεύσεις. Αυτή τη φορά, λοιπόν, σε «προσγειώνει» στον Λίβανο.
Από την 1η Ιουλίου και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα, μπορείς να απολαύσεις τις πιο φημισμένες λιβανέζικες συνταγές.
Ο Άκης Πετρετζίκης, επιμελήθηκε, αποκλειστικά για την ΑΒ, ένα πλούσιο μενού 6 πιάτων, συστήνοντάς μας την αυθεντική κουζίνα της Μέσης Ανατολής, που διακρίνεται για την αφθονία των φρούτων και των λαχανικών αλλά και για τα ζουμερά κρεατικά και τα αρωματικά μπαχαρικά της. 

Τα νέα λαχταριστά γεύματα της σειράς “AB you’ ll love”, Lebanese Edition, #Worldcuisines που θα βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ* και στο AB Eshop είναι:
 

 • ΜΟΣΧΑΡΙ TAGINE ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ: Μοσχάρι με κους κους που αργοψήνεται σε tagine, ένα παραδοσιακό πήλινο σκεύος με κωνικό καπάκι. Η μείξη των υλικών και των ιδιαίτερων μπαχαρικών το κάνουν "εξωτικό" στη γεύση.
 • SHAWARMA ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Παραδοσιακός λιβανέζικος γύρος από ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε ένα μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής. Σερβίρεται σε πίτα με λαχανικά και αποτελεί το δημοφιλέστερο street food της Μέσης Ανατολής. 
 • KEBAB ΜΕ BABA GANOUSH ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ (κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας και αραβικές πίτες): Λαχταριστό κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με ένα υπέροχο ντιπ που εμπλουτίζεται με μπαχαρικά, όπως κύμινο και σάλτσα τομάτας. Συνοδεύεται με baba ganoush, το οποίο αποτελεί την αγαπημένη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι της εξ’ ανατολής κουζίνας. 
 • SHISH TAWOOK ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ: Εμβληματικό πιάτο της λιβανέζικης κουζίνας. Αποτελείται από μαριναρισμένο κοτόπουλο σε χυμό λεμονιού, σκόρδο, πάπρικα, γιαούρτι και τοματοπελτέ, για να γίνει το κρέας του μαλακό και ζουμερό. Το μυστικό της νοστιμιάς του είναι τα μπαχαρικά του. 
 • KIBBEH AKRAS ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ & ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (κούπες με κιμά, ψητές τομάτες και κρεμμύδια): Έχει ως βάση το αρωματισμένο αλεσμένο κρέας μέσα σε μπάλες από σιτηρά (κιμπέ). Το πλιγούρι σιταριού χτυπιέται μαζί με το κρέας σε μια λεπτή πάστα και διαμορφώνεται σε μπάλες, με κουκουνάρι και μπαχαρικά.  
 • ΣΑΛΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥΛΕ (σαλάτα με πλιγούρι): Πλιγούρι, ψιλοκομμένος μαϊντανός, κρεμμύδι, τομάτα, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού και δυόσμος είναι τα υλικά της ανάλαφρης αυτής σαλάτας, καθιστώντας αυτό το πιάτο ως μία από τις καλύτερες επιλογές για τους θερινούς μήνες. 

 
Κι αν θέλεις να συνδυάσεις το απολαυστικό λιβανέζικο γεύμα σου με κάτι δροσιστικό, επίλεξε μια μπίρα ή ένα φρουτώδες λευκό κρασί με δροσερή επίγευση.
 
Μια μοναδική έθνικ, γευστική εμπειρία, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας ΑΒ!
 
Εσύ, ακόμα να τα δοκιμάσεις;

 
Μάθε περισσότερα για τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love” με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, εδώ.
 
*Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Lebanese Edition, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ. Βρες τη λίστα καταστημάτων, εδώ.

08/07/2021 AΒ Βασιλόπουλος: Πώς κάνει τη διαφορά για το περιβάλλον;

Με 350 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα καταστήματά της σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, έως τον Σεπτέμβριο

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαζί με τη ΔΕΗ δημιουργούν το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας! Περισσότερα από 250 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ Blue βρίσκονται ήδη σε λειτουργία σε καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα και 100 ακόμα νέα σημεία θα προστεθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Από την Κρήτη, την Καλαμάτα και την Πάτρα μέχρι την Αττική, τη Ρόδο και την Κομοτηνή, όλοι όσοι αναζητούν έναν πιο «πράσινο» και «έξυπνο» τρόπο μετακίνησης, μπορούν να τον βρουν χάρη σε αυτήν τη συνεργασία. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, διαχρονικά, εφαρμόζει πρακτικές και προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες και λύσεις, που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, φέρνει σήμερα σε πολλές γειτονιές ανά την Ελλάδα, τα καταστήματα του μέλλοντος. Οι πελάτες της αλυσίδας μπορούν πλέον να συνδυάσουν τις καθημερινές αγορές τους με τη φόρτιση του ηλεκτρικού τους οχήματος. Ήδη, περισσότερα από 54 καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα διαθέτουν σταθμούς φόρτισης ΔΕΗ Blue, ενώ ο μεγαλύτερος σταθμός με 12 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, βρίσκεται στο κατάστημα ΑΒ στο Ελληνικό

Η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέρεται προς το παρόν άνευ χρέωσης, τόσο σε όσους πραγματοποιούν τα ψώνια τους στα καταστήματα ΑΒ, όσο και σε διερχόμενους οδηγούς, ενώ γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσω της ειδικής εφαρμογής “ΔΕΗ Blue” και σκανάροντας το QR code που εμφανίζεται στην επιλεγμένη θύρα φόρτισης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Σταύρου, αναφέρει σχετικά με τη συνεργασία με τη ΔΕΗ: «Το μέλλον για “καθαρή” ενέργεια και έναν βιώσιμο κόσμο ξεκινάει με πράξεις που γίνονται σήμερα. Με καθημερινές συνήθειες που αλλάζουμε, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, αλλά και ενώνοντας τις δυνάμεις μας όλοι μαζί. Μέσω της συνεργασίας μας με τη ΔΕΗ, δημιουργούμε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον και θέτουμε στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Προστατεύουμε τη γη μας και κάνουμε τη διαφορά στο σήμερα για το μέλλον μας!»

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο φορτιστών ΔΕΗ Βlue, με νέα σημεία σε όλη τη χώρα. Γιατί, νοιάζεται και φροντίζει το περιβάλλον, το μεγάλο μας σπίτι. Με λύσεις που κάνουν τη διαφορά. Για όλους εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές. 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

05/07/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς αναγνωρίζεται η «θετική διαφορά», η «φροντίδα» και ο «εθελοντισμός»;

Από αριστερά προς τα δεξιά: H Άντζελα Σαπουνάκη, Sustainable Retail Associate ΑΒ Βασιλόπουλος και η Χρυσούλα Αρχοντάκη, Sustainable Retail Associate ΑΒ Βασιλόπουλος με το βραβείο Ομάδα CSR της Χρονιάς.

Mε 3 βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2021

Και Χρυσή και Xάλκινη, και CSR Ομάδα της Χρονιάς η ΑΒ Βασιλόπουλος στα Hellenic Responsible Business Awards 2021, που αναδεικνύουν επιχειρήσεις και οργανισμούς που συνεισέφεραν με το έργο τους στην Ελλάδα του «εμείς». Γιατί η προσφορά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της ΑΒ και ενώνει τους ανθρώπους της, τους πελάτες και την κοινωνία. Ειδικά σε μία ιδιαίτερη περίοδο, που έφερε αλλαγές για όλους, η ΑΒ ήταν εκεί! Με προσαρμοστικότητα και ανταπόκριση στις νέες ανάγκες. Με μία προσέγγιση αξιακή, βαθιά ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική, δημιούργησε αφορμές, πήρε πρωτοβουλίες και σχεδίασε εθελοντικές δράσεις για να «έρθει πιο κοντά», σε φορείς και συνανθρώπους μας, σε όλη την Ελλάδα. 

Πιο συγκεκριμένα, στα φετινά Hellenic Responsible Business Awards η ΑΒ Βασιλόπουλος, τιμήθηκε με 3 διακρίσεις:

 • Βραβείο «Ομάδα CSR της Χρονιάς», στην ομότιτλη κατηγορία. Η Oμάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΒ ξεχώρισε για τη θετική διαφορά που κάνει μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων που σχεδιάζει και υλοποιεί.  Για τον Άνθρωπο που βρίσκεται στην καρδιά σε καθετί που κάνει. Για τα Προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που προσφέρει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό και που εμπνέουν καθημερινά όλους όσοι αγαπούν το φαγητό. Και για το Περιβάλλον, το μεγάλο μας σπίτι, μέσα στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε.
 • Gold Βραβείο, στην κατηγορία «Καμπάνια στα ΜΜΕ / Καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων», για την καμπάνια «ΑΒ Βασιλόπουλος. ‘Φροντίζουμε’ με όλη μας την καρδιά́». Μέσα στην πανδημία, η ΑΒ σχεδίασε μία στοχευμένη στρατηγική επικοινωνίας για να «μιλήσει» για εμπιστοσύνη. Η επικοινωνία «Φροντίζουμε» ανέδειξε τον ρόλο των brands να λαμβάνουν πρωτοβουλίες ως «υπεύθυνοι πολίτες», να ενώνουν τις δυνάμεις τους, να παίρνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, και σε πραγματικό χρόνο. 
 • Bronze Βραβείο, στην κατηγορία «Πρόγραμμα Εθελοντισμού́», για τη δράση «10 Χρόνια Εθελοντές ΑΒ: Μαζί́ κάνουμε τη διαφορά́!». Σε μια δύσκολη περίοδο, η ΑΒ προσκάλεσε πελάτες και εργαζόμενους να γίνουν «ένα» με σκοπό να γεμίσουν ξανά και ξανά τα «Καλάθια Συγκέντρωσης Τροφίμων» που βρίσκονταν σε κάθε κατάστημα του δικτύου της, πανελλαδικά, και να κάνουν τη διαφορά στις ζωές 61.000 συνανθρώπων μας, μέσα από τη συγκέντρωση 77 τόνων τυποποιημένων τροφίμων. 

Τρία βραβεία που αποδεικνύουν στην πράξη τον σκοπό της: να δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Γιατί η Εταιρική Υπευθυνότητα της ΑΒ αποτυπώνεται σε κάθε της βήμα, αντανακλά τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους «ακούει», καινοτομεί και δίνει λύσεις για τις ανάγκες τους «σήμερα», αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Από αριστερά προς τα δεξιά: H Χρυσούλα Αρχοντάκη, Sustainable Retail Associate ΑΒ Βασιλόπουλος, η Άντζελα Σαπουνάκη, Sustainable Retail Associate ΑΒ Βασιλόπουλος, η Όλγα Μιχαλοπούλου, Marketing & Communications Director ΑΒ Βασιλόπουλος και η Κατερίνα Χάλκου, Corporate Communications Manager ΑΒ Βασιλόπουλος, στα Hellenic Responsible Business Awards 2021

Από αριστερά προς τα δεξιά: H Άντζελα Σαπουνάκη, Sustainable Retail Associate ΑΒ Βασιλόπουλος, η Χρυσούλα Αρχοντάκη, Sustainable Retail Associate ΑΒ Βασιλόπουλος και η Κατερίνα Χάλκου, Corporate Communications Manager ΑΒ Βασιλόπουλος, με το βραβείο Ομάδα CSR της Χρονιάς.

Η Κατερίνα Χάλκου, Corporate Communications Manager ΑΒ Βασιλόπουλος παραλαμβάνει το Gold βραβείο για την καμπάνια “ΑΒ Βασιλόπουλος. «Φροντίζουμε» με όλη μας την καρδιά.”

Σχετικά με τα Ηellenic Responsible Business Awards
Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards βραβεύει τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, θέτοντας νέα πρότυπα στο ελληνικό επιχειρείν. Την αξιολόγηση των φετινών υποψηφιοτήτων ανέλαβε 30μελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθηγητές και εμπειρογνώμονες του κλάδου. Τα βραβεία τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΕΒ και διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.responsiblebusiness.gr για να δείτε τον αναλυτικό πίνακα των νικητών, φωτογραφίες και το video από την Τελετή Απονομής των Βραβείων.

01/07/2021 Πώς υποδέχεται το φετινό ελληνικό καλοκαίρι η ΑΒ Βασιλόπουλος;

Με όλα αυτά που μας το θυμίζουν και βρίσκονται στις σελίδες του νέου λαχταριστού τεύχους AB Food Stories που μόλις κυκλοφόρησε!

Το αγαπημένο μας περιοδικό, έφτασε στα καταστήματα του δικτύου ΑΒ και είναι έτοιμο να εμπνεύσει όλους όσοι αγαπούν το φαγητό. Μοναδικές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές αλλά και πιάτα της διεθνούς κουζίνας, για να τα απολαύσουμε κάτω από τον γαλάζιο ουρανό και γιατί όχι… δίπλα στο κύμα της θάλασσας. Ξεφυλλίζοντας το νέο τεύχος, κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στα όμορφα ελληνικά νησιά και ανακαλύπτουμε εμβληματικές, καλοκαιρινές, τοπικές συνταγές, προτάσεις για νόστιμες τοματοσαλάτες και ιδέες για μοντέρνα λαδερά. Μαθαίνουμε, ακόμα, τα πάντα γύρω από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα οποία βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία στα ιχθυοπωλεία της ΑΒ

Παράλληλα, φτιάχνουμε τα πιο δροσιστικά κοκτέιλς για τις ζεστές βραδιές και μετατρέπουμε φημισμένα γλυκά σε δροσιστικά παγωτά. Επίσης, ακολουθώντας τις τάσεις της γαστρονομίας, κάνουμε ένα μακρινό ταξίδι στην Ιαπωνία και φέρvουμε τις γεύσεις της στο τραπέζι μας.

Και επειδή, το καλοκαίρι είθισται να #allazoumesinithies, στις σελίδες του AB Food Stories ανακαλύπτουμε #healthy γλυκές και αλμυρές γεύσεις. Μαθαίνουμε πώς να αξιοποιούμε την τεράστια ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά που μας δίνει η ελληνική γη. Με σύμμαχο την καλοκαιρινή διάθεση, οργανώνουμε πικνίκ με άκρως δροσερές εύκολες συνταγές, που θα πάρουμε μαζί μας είτε στην παραλία είτε σε εκδρομή στο βουνό. Mαγειρεύουμε ένα δροσερό και ελαφρύ vegan γεύμα με μια πανδαισία γεύσεων που θα συναρπάσει τους καλεσμένους μας για να γιορτάσουμε και επίσημα το καλοκαίρι! Προτείνουμε υγιεινές εναλλακτικές σε αγαπημένα γλυκά και φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα γεύματα για κάθε στιγμή της ημέρας, με ό,τι μας έχει περισσέψει στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μας.

Το καλοκαιρινό AB Food Stories, λοιπόν, ήρθε! Kαι έχει πολλές και διαφορετικές απαντήσεις στο καθημερινό ερώτημα μικρών και μεγάλων: «Τι θα φάμε σήμερα;». Και όπως πάντα, με την αγορά κάθε τεύχους στην ενδεικτική τιμή των 0,30€, από τα καταστήματα ΑΒ και το ΑΒ Εshop, συνεισφέρουμε στην κάλυψη των αναγκών του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων που βοηθούν χιλιάδες συνάνθρωπους μας.

Κάντε δικό σας το καλοκαιρινό AB Food Stories εδώ.

29/06/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς έκανε τη διαφορά το 2020;

Με τις Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον!

Σε μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία, η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν εκεί με δράσεις και Προγράμματα που αφήνουν θετικό αποτύπωμα. Με όφελος και αξία. Για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον.

Οι «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020» αποτελούν τον απολογισμό της ΑΒ Βασιλόπουλος για τη χρονιά που πέρασε. Μια ακόμα χρονιά κατά την οποία οι άνθρωποι της εταιρείας απέδειξαν στην πράξη τον σκοπό τους: να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. 

Δράσεις για τον Άνθρωπο. 
Η ΑΒ νοιάζεται για την ελληνική κοινωνία, διαχρονικά αλλά και σε έκτακτες συνθήκες. Έτσι, κατά τη διάρκεια του 2020, μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί, πραγματοποίησε δωρεές συνολικού ύψους 6.6 εκ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και η δωρεά προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η επιπλέον ενίσχυση Δήμων και τοπικών φορέων αλλά και των εργαζομένων της, που άγγιξαν περίπου τα 4 εκ. ευρώ, ενώ εκτιμάται* ότι για κάθε 1 ευρώ δημιουργήθηκε αξία που ισοδυναμεί με 2,84 ευρώ, και συνολικό κοινωνικό αποτύπωμα που φτάνει τα 11,5 εκ. ευρώ. Παράλληλα, προσέφερε πάνω από 180.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, ενώ μέσω του προγράμματος δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων, «Τρόφιμα Αγάπης», παρείχε τρόφιμα αξίας 2,19 εκ. ευρώ σε τοπικούς φορείς και ιδρύματα.

Όλα αυτά, τα κατάφερε μαζί με τα 15.386 μέλη της «ΑΒητικής οικογένειας». Τους δικούς της ανθρώπους,  στους οποίους παρέχει ένα ασφαλές, σύγχρονο, συμπεριληπτικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Με προγράμματα για την υγεία και την ευεξία τους, για την επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη, αλλά και για την επιβράβευσή τους. Συγκεκριμένα το 2020, τους προσέφερε συνολικά 312.407 ώρες εκπαίδευσης, ενώ επιβράβευσε την προσπάθεια που κατέβαλλαν καθημερινά, με παροχές που ξεπέρασαν τα 17,5 εκ. ευρώ

Δράσεις για τα Προϊόντα. 
Η ΑΒ νοιάζεται για τα προϊόντα που φτάνουν στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι πιστοποιήσεις ISO που έλαβε το 2020, οι συστηματικοί έλεγχοι στα καταστήματα και τους προμηθευτές της και τα διεθνή βραβεία ποιότητας, επιβεβαιώνουν ότι θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα των προϊόντων της. Παράλληλα, ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική πρωτογενή παραγωγή, μαζί με τους παραγωγούς της, εκ των οποίων το 90% είναι Έλληνες. Και όλα αυτά για να προσφέρει στους πελάτες της απεριόριστες επιλογές και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που εμπνέουν καθημερινά όλους όσοι αγαπούν το φαγητό. Επιπλέον, η ΑΒ παρέχει σημαντικά εφόδια και εργαλεία σε τοπικούς παραγωγούς όπως το καινοτόμο Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Μέσα από αυτό επωφελούνται 230 παραγωγοί, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε «έξυπνη» τεχνολογία.  
 
Δράσεις για το Περιβάλλον. 
Η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για τον πλανήτη και φροντίζει, ώστε όλοι μαζί να #allazoumesinithies. Το 2020, συνέχισε τις δράσεις που υποστηρίζουν τη δέσμευσή της για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και τη μείωση χρήσης του πλαστικού κατά 50% έως το 2025. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε την πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα, μαζί με την οργάνωση «Μπορούμε». Αντίστοιχα, κατήργησε τα πλαστικά μιας χρήσης από τα καταστήματά της και αντικατέστησε όλες τις πλαστικές σακούλες με χάρτινες και βιοδιασπώμενες. Παράλληλα, μείωσε  τις  εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις εγκαταστάσεις της κατά 83% σε σύγκριση με το έτος βάσης της (2008), ενώ εφαρμόζει το σύστημα ενεργειακής εποπτείας σε όλες τις εγκαταστάσεις της και σε 24ωρη βάση, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.  

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η ΑΒ Βασιλόπουλος δεσμεύεται να κάνει τη διαφορά σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς της. Πάντοτε με φροντίδα, ευθύνη και σεβασμό. Για όλους εμάς. Και τους γύρω μας. Για τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και για το μέλλον μας.

Δείτε αναλυτικά τον Απολογισμό με τις «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020» της ΑΒ Βασιλόπουλος εδώ.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

(*) Με βάση το διεθνές πρότυπο SROI.

09/06/2021 Η ΑΒ Βασιλόπουλος στο EcoFest 2021

Mr. Giannis Kefalogiannis, Deputy Minister of Infrastructure and Transportation, Mr. Costas Andriosopoulos, CEO, AKUO Energy Greece, Mr. Geoffrey Pyatt, U.S. Ambassador, o Mr. Vassilis Stavrou, Chairman & CEO of AB Vassilopoulos, Mr. George Patoulis, Regional Governor of Attica, Mr. Apostolos Mourgos, Chairman of TEHAN, Mrs. Zetta Makri, Deputy Minister of Education, Mr. George Amyras, Deputy Minister of Environment and Energy and Mr. Spiros Papaefthimiou, President of the Hellenic Association for Energy Economics.

«Πιάσαμε πράσινο» και γιορτάσαμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις που κάνουν τη διαφορά!

Στην AB Bασιλόπουλος φροντίζουμε το περιβάλλον σήμερα, για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Φέτος, γιορτάσαμε την εβδομάδα περιβάλλοντος και συμμετείχαμε στο EcoFest 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, στην Αθήνα.

Ήμασταν εκεί για να ανακαλύψουμε μαζί με μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της ανακύκλωσης! Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, και μας υπενθύμισε πώς μπορούμε να #allazoumesinithies και να ανακυκλώνουμε μεταλλικές & πλαστικές συσκευασίες διασκεδάζοντας. Ήμασταν εκεί, όμως, και για να μάθουμε πώς το food waste μπορεί και πρέπει να βγει από τη ζωή μας! Μαζί με τη food blogger Madame Ginger και την food editor Άννα Χαλικιά, μέσα από δύο πρωτότυπα live workshops είδαμε πώς να αξιοποιoύμε υλικά που μπορεί να πετούσαμε ή να ξέμεναν στο ψυγείο και το ντουλάπι μας, μετατρέποντάς τα σε πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές δημιουργίες κατά της σπατάλης τροφίμων. Γιατί η μείωση της σπατάλης τροφίμων μας αφορά όλους

Ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Στην ΑΒ νοιαζόμαστε πραγματικά για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ και μέσα από το πρωτοποριακό μας Κινητό ‘Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης’ έχουμε ήδη ανακυκλώσει 53.000 μεταλλικές & πλαστικές συσκευασίες, έχουμε ταξιδέψει σε 30 Δήμους της χώρας μας και έχουμε εκπαιδεύσει 21.855 μαθητές. Μαζί κάνουμε την ανακύκλωση πράξη και γνώση! Δεν σταμάταμε όμως εδώ. Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού κατά 50% έως το 2025 και να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% έως το 2025. Γιατί, η γη είναι το σπίτι μας και μόνο αν αλλάξουμε συνήθειες μπορούμε να της προσφέρουμε όσα έχει ανάγκη». 

Ο Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΧΑΝ, σημείωσε: «Κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινότητα και ανακυκλώνοντας με το σωστό τρόπο, προστατεύουμε το περιβάλλον και διασφαλίζουμε το μέλλον όλων μας. Χαιρόμαστε που, για ακόμα φορά, μέσα από τη διαχρονική συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύτηκαν για την αξία της σωστής ανακύκλωσης με το διαχωρισμό των υλικών στην πηγή, για την προστασία και την πραγματική ευημερία του πλανήτη μας, αξιοποιώντας το καινοτόμο και μοναδικό, παγκοσμίως, Κινητό ‘Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, που έχουμε αναπτύξει».

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, αναζητούμε και εφαρμόζουμε σταθερά πράξεις φροντίδας για το περιβάλλον. Προστατεύουμε τη γη μας και κάνουμε τη διαφορά στο σήμερα για το μέλλον μας!

Μάθετε περισσότερα, εδώ.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

 • (αριστερά προς δεξιά): Ο κ. Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΧΑΝ, ο κ. Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος και ο κ. Kalle Becker, SVP Operations της ΑΒ Βασιλόπουλος.

 • O κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, στο Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ Βασιλόπουλος.

 • H food blogger Madame Ginger και η food editor Άννα Χαλικιά, βρέθηκαν στο κεντρικό stage του EcoFest 2021 παρουσιάζοντας δύο πρωτότυπα workshops, με ιδέες & χρήσιμα tips για τη μείωση του food waste.

 • Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ Βασιλόπουλος, άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο EcoFest 2021, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, και μας υπενθύμισε πώς μπορούμε να #allazoumesinithies και να ανακυκλώνουμε

Σχετικά με το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» της ΑΒ
Μ’ έναν πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο, μεταφέρουμε το μήνυμά μας #allazoumesinithies σε παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο που απευθύνεται σε μαθητές, φέρνουμε σε επαφή νέους με την έννοια της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο. Με το ταξίδι του να έχει ήδη ξεκινήσει και έχοντας επισκεφτεί πολλές πόλεις της Ελλάδας από το 2018, το πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών και μεγάλων και τους ευαισθητοποιεί για τους τρόπους με τους οποίους, αλλάζοντας συνήθειες καθένας στη ζωή του, κάνει ένα ουσιαστικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο, ειδικά σχεδιασμένο υλικό, βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους:

 • να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά
 • να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους
 • να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον
 • να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη

Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του «Ατομικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, που έχει την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών & πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του Κινητού «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών     πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα πράσινης & οικολογικής δράσης. Μάθετε περισσότερα για το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τη δέσμευση της ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ

07/06/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς αναγνωρίζεται ο μοναδικός κόσμος προνομίων της AB Plus και οι λύσεις του ΑΒ Eshop για ευκολία και ταχύτητα με ένα κλικ;

Με τρεις διακρίσεις στα Loyalty Awards 2021 & τα e-volution awards 2021

Επιλογές, λύσεις, καινοτόμες ιδέες, για όλους αλλά και για καθέναν ξεχωριστά, που κάνουν τη διαφορά και αναγνωρίζονται! Για ακόμα μία φορά, η  ΑΒ Βασιλόπουλος ξεχώρισε και έλαβε τρεις διακρίσεις  στα Loyalty Awards 2021 για το Πρόγραμμα Πιστότητας ΑΒ Plus και στα e-volution awards 2021 για το αγαπημένο ΑΒ EShop. 

Συγκεκριμένα, στα Loyalty Awards 2021 κατέκτησε: 

 • Το GOLD Βραβείο για την ενέργεια «Στα ΑΒ, κάθε καλάθι μετράει» στην κατηγορία Best Direct Marketing Campaign. Μια προσωποποιημένη ενέργεια, που σχεδιάστηκε με στόχο την αύξηση της διάδρασης και την ενδυνάμωση της σχέσης με τους πελάτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν περισσότερες 6ευρες επιταγές ως επιβράβευση για συγκεκριμένο ύψος αγορών.
 • Το BRONZE Βραβείο για το Πρόγραμμα πιστότητας ΑΒ Plus στην Ενότητα Best in Loyalty & Engagement και την κατηγορία Food Retail. Μετά από 24 χρόνια σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης, το σχήμα πιστότητας συνεχώς εξελίσσεται, καινοτομεί και ψηφιοποιείται για να παρέχει περισσότερα προνόμια, νέες λύσεις και νέες δυνατότητες που επιβραβεύουν την προτίμηση και τη σχέση εμπιστοσύνης με την ΑΒ και κάνουν τα ψώνια μια εμπειρία συναρπαστική και πιο… προσωπική.

Επιπλέον, στα e-volution awards 2021, που φέτος επιβράβευσαν τους κορυφαίους της δεκαετίας στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Επιχειρείν, η ΑΒ Βασιλόπουλος, τιμήθηκε:

 • Στην κατηγορία «Κορυφαία Ε-Shops της Δεκαετίας» για το ηλεκτρονικό της κατάστημα, AB Eshop. Τον αγαπημένο «προορισμό» για τις καθημερινές online αγορές χιλιάδων πελατών, που σήμερα εξυπηρετεί 31 πόλεις πανελλαδικά με ένα κλικ!

Για την ΑΒ Βασιλόπουλος, η μεγαλύτερη επιβράβευση «κρύβεται» πίσω από το χαμόγελο και το «ευχαριστώ» των πελατών μας, που μας εμπνέουν να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Με αφοσίωση για τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης αγοραστικής εμπειρίας! 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

19/05/2021 Διεθνής αναγνώριση προϊόντων Ελλήνων Παραγωγών, με την υπογραφή της ΑΒ

Με 3 χρυσά και 1 ασημένιο βραβείο τιμήθηκε στα Monde Selection Awards 2021, η σειρά ελαιόλαδων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» που αναδεικνύει την αυθεντική πλευρά της Ελλάδας

Η σειρά εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», απέσπασε τέσσερις σημαντικές διακρίσεις στον διεθνούς φήμης ανεξάρτητο διαγωνισμό Monde Selection Awards 2021. Με πολλαπλές διακρίσεις σε διεθνείς, αναγνωρισμένους διαγωνισμούς ήδη στο «ενεργητικό» της, φέτος είναι η 2η χρονιά που η αγαπημένη σειρά προϊόντων της ΑΒ βραβεύεται από τη Monde Selection έπειτα από δοκιμές και γευσιγνωσία 80 εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού. 
 

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά ελαιόλαδων «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» απέσπασε τρία χρυσά βραβεία για:

 • Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από την περιοχή της βορειοδυτικής Κρήτης, μια περιοχή διάσημη για τα προϊόντα που παράγει.
 • Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από τους ευλογημένους καρπούς των ελαιόδεντρων της ελληνικής υπαίθρου. 
 • Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από τη μεσσηνιακή γη, γνωστή για την ευφορία και τον πλούτο της. 

Και ένα ασημένιο βραβείο για:

 • Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π Σητείας Λασιθίου Κρήτης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», από την περιοχή της πανέμορφης βορειοανατολικής Κρήτης. 

Η επιλογή μας να φέρνουμε τους «θησαυρούς» της ελληνικής γης, από κάθε γωνιά του τόπου μας, και μαζί αγαπημένες γεύσεις για τους  πελάτες μας, αλλά και, ταυτόχρονα, να στηρίζουμε ενεργά τους Έλληνες Παραγωγούς, αναγνωρίζεται. Και πλέον, το ελαιόλαδο του τόπου μας ταξιδεύει και εκτός συνόρων. Με την εγγύηση της ποιότητας της ΑΒ. Με το μεράκι και την αγάπη των Ελλήνων Παραγωγών. Με «διαβατήριο» αυτές τις τέσσερις μεγάλες διακρίσεις, στα Monde Selection Awards 2021.

ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ

13/05/2021 Οι πιο διάσημες ισπανικές συνταγές τώρα στα ΑΒ!

Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Spanish Edition, «υπόσχονται» γεύσεις όλο φλόγα και πάθος

Η Ισπανία φημίζεται για τη μοναδική κουζίνα της, με τους υπέροχους συνδυασμούς υλικών. Το ταξίδι σε αυτή τη συναρπαστική πανδαισία γεύσεων μπορεί να φαντάζει μακρινό όνειρο αυτή την εποχή, αλλά η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει, για ακόμη μια φορά, να το κάνει πραγματικότητα.

Από τις 13 Μαΐου και μέχρι τις 19 Ιουνίου, απολαμβάνεις τις ωραιότερες συνταγές της ισπανικής κουζίνας, γεμάτες έντονα χρώματα και αρώματα και φυσικά το μεσογειακό ταπεραμέντο, μέσα από τη σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love” #Worldcuisines. Και, ταυτόχρονα, ταξιδεύεις γαστρονομικά στην ενδοχώρα και τις ακτές της Ισπανίας, από τη χώρα των Βάσκων στο Βορρά, μέχρι την Ανδαλουσία στο Νότο, έχοντας ως οδηγό, την απόλαυση αυθεντικών ισπανικών γεύσεων.

Πώς; Αναζήτησε το πιο λαχταριστό μενού στα καταστήματα ΑΒ* και στο AB Eshop:

 • Albondigas με Patatas Bravas και σάλτσα Aioli: Kεφτεδάκια με πατάτες μαγειρεμένες με καπνιστή πάπρικα που σερβίρονται με λευκή σάλτσα σκόρδου. 
 • Βακαλάος Al Pil Pil: Παραδοσιακή συνταγή από τη χώρα των Βάσκων. Το pil pil αναφέρεται στην ήπια «βράση» του μπακαλιάρου μέσα σε ελαιόλαδο, σκόρδο και ζωμό ψαριών που δημιουργεί ένα πεντανόστιμο «γαλάκτωμα».
 • Paella με Θαλασσινά: Το εμβληματικότερο πιάτο της Ιβηρικής χερσονήσου που οι περισσότεροι συνδέουν με την περιοχή της Valencia. Η paella είναι πιλάφι από ρύζι με σαφράν, θαλασσινά, κοτόπουλο και λαχανικά και … Αμέτρητες εκδοχές και συνδυασμούς σε όλη την Ισπανία.
 • Σούπα Gazpacho: Η πιο διάσημη ντοματόσουπα του κόσμου, που απολαμβάνεται κυρίως κρύα, είναι πηχτή και καταναλώνεται πολύ το καλοκαίρι στη ζεστή Ανδαλουσία.
 • Tortilla Española: Πρόκειται για μια ομελέτα με αυγά, πατάτες και κρεμμύδι. Σερβίρεται συχνά σε θερμοκρασία δωματίου ως tapa, δηλαδή ως ορεκτικό καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.
 • Κοτόπουλο Al Ajillo: Το κύριο συστατικό του πιάτου είναι το κοτόπουλο και το σκόρδο! Παρότι προέρχεται από την περιοχή της Ανδαλουσίας, το συγκεκριμένο πιάτο φτιάχνεται ευρέως σε όλη τη χώρα. 
 • Ciabatta με Jamon Serrano και Pesto λιαστής ντομάτας: Σάντουιτς με το δημοφιλές ισπανικό αλλαντικό φυσικής ωρίμασης, Jamon Serrano. Με τη συνοδεία σκληρού ισπανικού τυριού και pesto από λιαστή τομάτα αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για όλη την ημέρα. 

«Gracias», λοιπόν, στον αγαπημένο σεφ, Άκη Πετρετζίκη, και στην ΑΒ, για τη νέα ποικιλία των ισπανικών προτάσεων, φτιαγμένες με αγάπη και τα πιο αγνά υλικά, που μπορούν να συνδυαστούν με το απόλυτο ισπανικό ποτό, την φρουτένα Sangría, ή μια μοναδική μπίρα συνδυασμού lager & ale, την αγαπημένη των Ισπανών, που φέρει και την υπογραφή του μυθικού σεφ Ferran Adria, Estrella Damm Inedit. 

Και…Salud! 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

Μάθε περισσότερα, εδώ.

*Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Spanish Edition, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ. Βρες τη λίστα καταστημάτων, εδώ.

11/05/2021 ΑΒ Bασιλόπουλος: Βραβείο στην κατηγορία «Εμπειρία του εργαζόμενου» στα People Excellence Awards 2020 powered by KPMG

Οι ανθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Στόχος μας να τους παρέχουμε μία αναβαθμισμένη εμπειρία σε όλα τα στάδια του «ταξιδιού» τους στην ΑΒ.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με το Βραβείο «Εμπειρία του εργαζόμενου» στα πρόσφατα «People Excellence Awards 2020 powered by KPMG», έναν θεσμό που αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, έπειτα από ψηφοφορία ανώτερων Στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού και Γενικών Διευθυντών, καθώς και αξιολόγηση από την Επιτροπή Θεσμικών του φορέα. 
 

Το βραβείο αναγνωρίζει τις πρακτικές, τις πολιτικές και τις ενέργειες που σχεδίασε και υλοποίησε η ΑΒ για τους περισσότερους από 15.000 συνεργάτες της, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες τους, δημιούργησε ένα σύγχρονο μοντέλο στοχευμένων ενεργειών και πολιτικών, αποτελούμενο από πέντε πυλώνες (Rewards, Growth, Organization, People, Work), γύρω από το οποίο χτίστηκαν όλες οι δράσεις φτιαγμένες από τους Ανθρώπους της ΑΒ για τους Ανθρώπους της

Ο Vice President of Human Resources & Organizational Development της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δημήτρης Αρτικόπουλος, δήλωσε με αφορμή τη διάκριση της ΑΒ: «Η συνεχής καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενδυναμώνει και αναβαθμίζει την εμπειρία των εργαζομένων σε όλα τα στάδια του «ταξιδιού» τους στην ΑΒ είναι για εμάς προτεραιότητα. Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής μας προσήλωσης και της αφοσίωσης στους ανθρώπους μας. Διότι είναι η κινητήριος δύναμή μας. Είναι ο συνδετικός μας κρίκος με τους εκατομμύρια πελάτες μας. Μα πάνω από όλα, είναι εκείνοι που φέρνουν στη ζωή την κουλτούρα μας, ένα συμπεριληπτικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας, το όραμα, την αποστολή και το σκοπό μας. Είναι εκείνοι που μας καθιστούν εργοδότη επιλογής. Και είναι ωραίο να συμπορευόμαστε μαζί τους και να δίνουμε κάθε μέρα τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές τους».
 

22/04/2021 ΑΒ Βασιλόπουλος: Ο απόλυτος προορισμός για το πασχαλινό τραπέζι

Αχ, το πασχαλινό τραπέζι! Για τους Έλληνες είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σπουδαία όλου του χρόνου! Και στα ΑΒ αλλά και στο Easter Shop, θα βρείτε πολλές επιλογές από ξεχωριστά, εκλεκτά προϊόντα, παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και, δυνατές προσφορές.

Φυσικά, από το Πασχαλινό Τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει και η μεγάλη ποικιλία του κρεοπωλείου της ΑΒ που και φέτος το Πάσχα φέρνει για το τραπέζι μας ολόφρεσκα κρεατικά και εκλεκτούς κρεατομεζέδες από ελληνικές φάρμες, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματά της από τη Μεγάλη Εβδομάδα.
 

Αν, λοιπόν, ανήκετε στους παραδοσιακούς, που δεν μπορούν να φανταστούν το Πάσχα χωρίς το αρνί ή το κατσίκι, στο κρεοπωλείο της ΑΒ θα βρείτε αρνιά και κατσίκια από φημισμένες περιοχές, όπως η Νάξος, οι βουνοπλαγιές του Ταϋγέτου, η Λήμνος, τα οροπέδια της Ηπείρου και οι πλαγιές του Ψηλορείτη. Επιπλέον, στα ΑΒ θα βρείτε όλων των ειδών τους κρεατομεζέδες. Ιδανικούς για τους «ψήστες» που όλο και κάτι θέλουν να τσιμπάνε όσο γυρίζουν τη σούβλα, τέλειους και για εκείνους που θα πεινάσουν ετοιμάζοντας το τραπέζι. Επιλέξτε, λοιπόν, ανάμεσα σε κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, αρνίσια έντερα, μπόλιες, γλυκάδια και πολλά ακόμη κρεατικά, τα οποία θα συμπληρώσουν το πασχαλινό μενού. Και βέβαια, για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σας περιμένουν στα ΑΒ εκλεκτές συκωταριές, ποδαράκια και πατσάς για την πιο λαχταριστή, παραδοσιακή μαγειρίτσα. Και για όλους εσάς που η ασφάλεια και η ποιότητα των κρεάτων είναι #1, στα κρεοπωλεία της ΑΒ θα βρείτε τις ανάλογες “σφραγίδες" που πιστοποιούν την ποιότητα, τη φρεσκάδα και την προέλευση για όλα τα αμνοερίφια που φτάνουν στα ΑΒ και … στο τραπέζι σας!

Κι επειδή το Πάσχα είναι Γεύσεις Ελλάδας, η ποικιλία μας συμπληρώνεται από λαχταριστά τυριά, μερακλίδικα λουκάνικα και άλλους νόστιμους κρεατομεζέδες, καθώς και αρωματικά κρασιά που έχουν φτιαχτεί με φροντίδα και σεβασμό στην ελληνική παράδοση, από μικρούς παραγωγούς του τόπου μας και τα έχουν συλλέξει με φροντίδα για εσάς οι ειδικοί της ΑΒ.  

Και στο ερώτημα «Εορταστικό τραπέζι χωρίς γλυκό γίνεται;», η απάντηση είναι … Φυσικά και όχι. Οι γλυκατζήδες το ξέρουν πολύ καλά! Προετοιμαστείτε, λοιπόν, σωστά για το Πάσχα με τα πιο νόστιμα γλυκά και μοιραστείτε τη χαρά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Βρείτε τα Πασχαλινά Αβγά της AB στα καταστήματα και το AB eshop. Είναι για καλό σκοπό καθώς με κάθε αγορά ενός πασχαλινού αβγού ενισχύετε με 0,30 € το έργο της Αμυμώνης, ενώ η ΑΒ διπλασιάζει το ποσό και τα χαμόγελα των παιδιών.  Και ακόμα, ανακαλύψτε λαχταριστούς χαλβάδες σε διάφορες εκδοχές αλλά και αφράτα, λαχταριστά τσουρέκια με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, σε δύο διαφορετικές γεύσεις: με μαστίχα ή με πραλίνα φουντουκιού. 

Και για όσους αναζητάτε φρέσκες ιδέες και συνταγές, το νέο ανοιξιάτικο τεύχος AB Food Stories είναι εδώ και θα σας εμπνεύσει με πεντανόστιμες προτάσεις για νηστίσιμες και πασχαλινές γεύσεις. Και όπως πάντα, με την αγορά του, στο συμβολικό ποσό των 0,30€, κάνουμε μαζί μια πράξη αγάπης, αφού όλο το ποσό από τις πωλήσεις του προσφέρεται για την κάλυψη των αναγκών του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων

Και όλα αυτά, με φροντίδα, μεγάλη ποικιλία, αξεπέραστη ποιότητα, δυνατές προσφορές μέσα από το εορταστικό έντυπο προσφορών και περισσότερες 6ευρές επιταγές AB Plus μέσα από τα πασχαλινά κουπόνια πόντων, παιχνίδια και τις Έξυπνες Προσφορές μόνο για σένα. 

Ό,τι χρειαζόμαστε, λοιπόν, για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για τα νηστίσιμα πιάτα της Μεγάλης Εβδομάδας, θα το βρούμε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και το AB Eshop, που αποτελούν τον απόλυτο προορισμό για όλους όσοι αγαπούν το καλό φαγητό. 

15/04/2021 Πασχαλινά Αβγά ΑΒ: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει την αγάπη για τα παιδιά της Αμυμώνης

Σε κάθε γιορτή, τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές… Γι’ αυτό και μαζί, κάθε Πάσχα στηρίζουμε τις ελπίδες παιδιών. 

Τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ ήρθαν για πέμπτη συνεχή χρονιά και είναι πάντα για καλό σκοπό, αφού φέτος, μετατρέπονται σε πράξεις προσφοράς που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των παιδιών της Αμυμώνης.

Συγκεκριμένα, με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού ΑΒ, συνεισφέρετε 0,30€ για τη στήριξη του έργου της Αμυμώνης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Και εμείς, διπλασιάζουμε το ποσό και τα χαμόγελα των παιδιών! 
 

Τα αβγά διατίθενται σε δύο διαφορετικά μεγέθη (150γρ. & 220 γρ.), με ζωγραφιές «μεγάλης αξίας» γεμάτες αγάπη από τα παιδιά της Αμυμώνης. Τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα του δικτύου μας, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, αλλά και στο AB Eshop.

Στην ΑΒ, ξέρουμε ότι η δύναμη της προσφοράς βρίσκεται στο «μαζί». Και μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των παιδιών!

Δες πώς διπλασιάζουμε την αγάπη & τα παιδικά χαμόγελα με τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ, εδώ.
Δες το βίντεο για τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ, εδώ.

Λίγα Λόγια για τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ
Τα πασχαλινά Αβγά της ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων μας, για πέμπτη συνεχή χρονιά. Διατίθενται σε δύο διαφορετικά μεγέθη, με διαφορετική τιμή το καθένα. Κάθε μέγεθος έχει δύο διαφορετικά σχέδια με παιδικές ζωγραφιές «μεγάλης αξίας».
Οι μικροί μας φίλοι από το Σωματείο Αμυμώνη «έντυσαν» τα σοκολατένια πασχαλινά μας Αβγά με τις μοναδικές ζωγραφιές τους, για να μας υπενθυμίσουν ότι οι πράξεις αγάπης έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη όταν είμαστε όλοι μαζί.

Λίγα Λόγια για την «Αμυμώνη» 
Η «Αμυμώνη» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα. Παρέχει εκπαίδευση, φροντίδα και θεραπείες σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών, ενώ στηρίζει παράλληλα και τις οικογένειές τους. Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής, ενώ πλέον επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα. Οι ωφελούμενοι είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια της όρασής τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως: νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, επιληψία, ψυχιατρικές διαταραχές, προβλήματα ακοής.    

12/04/2021 Σαρακοστή στα ΑΒ με Γεύσεις Ελλάδας

Έως την 1η Μαΐου, οι Γεύσεις Ελλάδας της ΑΒ Βασιλόπουλος μας ταξιδεύουν με παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας

Φέτος, η νηστεία της Σαρακοστής γίνεται «ταξίδι» στον τόπο μας. Γίνεται εμπειρία γαστρονομίας με όσπρια, πολλές γλυκιές και αλμυρές επιλογές και άλλα ξεχωριστά εδέσματα μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από τις κοιλάδες της Μακεδονίας και τις ακτές της Χίου, μέχρι την ορεινή Μάνη και τα χωριουδάκια των Κυθήρων, αυτή η Σαρακοστή «μυρίζει» Ελλάδα. Απολαμβάνουμε φακές Φαρσάλων, μπάμιες Ροδόπης και αρακά Γιαννιτσών «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», σε νέες συνταγές για μια πιο γκουρμέ εκδοχή των παραδοσιακών λαδερών «της γιαγιάς» που όλοι αγαπάμε ή και για σαλάτες. Ενισχύουμε γευστικά κάθε σούπα, πιλάφι και ντολμά με το εξαιρετικό ρύζι μπόνετ «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» που καλλιεργείται στις κοιλάδες που δημιουργεί ο Αξιός, στην κεντρική Μακεδονία.

Φτιάχνουμε λαχταριστά πλατώ με παξιμάδια Κυθήρων ολικής άλεσης, αμύγδαλα ωμά Φυρανιάς, αραχίδες Καλαμάτας ψημένες, πράσινες ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά ή με αμύγδαλο, πάστα ελιάς από την Χαλκιδική και πάστα ελιάς Καλαμών από την Καλαμάτα. Όλα από τη σειρά «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»! Κι αν λιγουρευτούμε κάτι γλυκό; Οι μαρμελάδες της ίδιας σειράς, Μανταρίνι από την Χίο και Πορτοκάλι από την Αργολίδα αποτελούν ιδανική επλογή για να τις απλώσεις σε ψωμί για ένα απολαυστικό και δυναμωτικό σνακ. 

«Βασιλιάς» των γλυκών γεύσεων και κατά την περίοδο της Σαρακοστής είναι βέβαια το μέλι, η πεμπτουσία των ανθέων! Και η σειρά «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» είναι εδώ για να μας προσφέρει το αγνό Μέλι Μάνης. Απολαμβάνουμε ακόμα υπέροχο Ταχίνι με Μέλι ΑΒ από την Λάρισα, απλωμένο σε ψωμί ή παξιμάδια και φυσικά, για τις πιο έντονες λιγούρες, προτιμούμε τον θρεπτικό και παράλληλα άκρως απολαυστικό χαλβά με Κακάο, με Αμύγδαλο ή με Φουντούκι και Μπισκότο!

Κάπως έτσι, θα ευχόμαστε η Σαρακοστή αυτή να κρατήσει άλλες σαράντα ημέρες! Τα πιο αγνά, λαχταριστά, νηστίσιμα προϊόντα της ελληνικής γης βρίσκονται ήδη στα ΑΒ και στο AB Eshop. Και μέχρι την 1η Μαΐου, μας ταξιδεύουν γευστικά σε αγαπημένα μέρη του τόπου μας πάντα, με φροντίδα & σεβασμό στην παράδοση.

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

Μάθε περισσότερα, εδώ.

15/02/2021 AB Βασιλόπουλος | 2 ασημένια βραβεία για την πιο… “πράσινη” σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών

Η αποκλειστική σειρά OceaniQ της ΑΒ διακρίθηκε στα Vegan Awards και στα Green Awards 2020

Το ΟceaniQ είναι το brand που έχει φτιαχτεί με σκέψη και συνείδηση. Μας βοηθάει να #allazoumesinithies και κάνει το σπίτι μας, τα ρούχα μας και τα πιάτα μας να λάμπουν, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Και τώρα, τα οικολογικά προϊόντα ΟceaniQ αποκτούν μια ξεχωριστή λάμψη! Γιατί, εκτός από “πράσινα”, γίνονται και ασημένια χάρη στα δύο SILVER βραβεία που η καινοτόμα σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών απέσπασε ως Household Care Vegan Product of the Year στα Vegan Awards 2020 και ως Green Home Product of the Year στα Green Awards 2020! 

Η σειρά OceaniQ* ήρθε αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ και στο ΑΒ Eshop μέσα στο 2020, ως μία ακόμα πρωτοβουλία για την προστασία του πλανήτη. Για όλους εμάς που θέλουμε να φροντίζουμε το σπίτι μας, φροντίζοντας παράλληλα και το περιβάλλον. Τα απορρυπαντικά και καθαριστικά της σειράς αυτής, διακρίνονται για την οικολογική τους συσκευασία με μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα και τη Vegan σύστασή τους χωρίς ζωικά συστατικά και έχουν πιστοποιηθεί από τον ανεξάρτητο οργανισμό The Vegan Society**.

Τα μοναδικά προϊόντα της σειράς OceaniQ, έχουν αποτελεσματική καθαριστική δράση, ενώ μας δείχνουν έναν καινοτόμο τρόπο επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών και προάγουν την πράσινη οικονομία, την περιβαλλοντική συνείδηση και το Eco Living. Έτσι, συνεισφέρουμε μαζί στη φροντίδα για το μέλλον του πλανήτη, για πιο καθαρές θάλασσες και για έναν βιώσιμο υδροφόρο ορίζοντα. 

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος #allazoumesinithies, για εμάς και για το περιβάλλον. 
Δεν αλλάζουμε, όμως, με τίποτα τη σειρά OceaniQ και τα δύο ασημένια βραβεία που αποκτήσαμε!

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι. 
#allazoumesinithies

Μάθετε περισσότερα, εδώ

* Η σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών OceaniQ, περιλαμβάνει: Υγρό γενικού καθαρισμού 1lt, Υγρό τζαμιών 500ml, Υγρό πιάτων 500ml, Υγρό καθαρισμού μπάνιου 500ml, Υγρό ρούχων 1,5lt, Μαλακτικό ρούχων 1,5lt.
** The Vegan Society: αριθμός πιστοποιητικού 026963

Λίγα λόγια για τα Vegan Awards 2020

Tα Vegan Awards διοργανώθηκαν από την Boussias Communications για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle (δηλαδή τον τρόπο ζωής ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισµό, στο µέτρο του δυνατού και του εφικτού, όλων των µορφών εκµετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισµό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό). Την αξιολόγηση των Vegan Awards ανέλαβαν 40 διακεκριµένοι Πανεπιστηµιακοί, Θεσµικοί Παράγοντες, Επιστήµονες, Επαγγελματίες και ∆ηµοσιογράφοι, υπηρετώντας ο καθένας από την δική του σκοπιά τον βιγκανισµό.

Λίγα λόγια για τα Green Awards 2020

Ta Green Awards διοργανώθηκαν από την Boussias Communications για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα (Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable και Zero Waste), υπηρεσίες με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την Πράσινη Οικονομία και το Eco Living. Την αξιολόγηση των Green Awards ανέλαβαν 33 διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, Θεσμικοί Παράγοντες, Επιστήμονες και Επαγγελματίες από τον χώρο της Οικολογίας, της Βιωσιμότητας, του Περιβάλλοντος και της Αειφορίας.

08/02/2021 Γιαούρτι και Ελαιόλαδο “Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή”

Μετά το γάλα, ήρθαν στα ΑΒ και είναι ακριβώς όπως τα επέλεξαν οι καταναλωτές

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζουμε την καινοτόμα συνεταιριστική πρωτοβουλία “Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή”* και τα προϊόντα που οι ίδιοι οι καταναλωτές διαμόρφωσαν ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, γιατί θέλουμε να είμαστε σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και των πελατών μας, δημιουργώντας αξία για αυτούς, με στόχο να έχουν πάντα αυτό που χρειάζονται και επιθυμούν. Έτσι, μετά το φρέσκο γάλα σε δυο κωδικούς, πλήρες και ελαφρύ, σειρά έχουν το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.  

Για σένα που θέλεις να απολαμβάνεις 100% ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, στα ΑΒ θα βρεις στραγγιστό γιαούρτι 2% και 10%. Γιαούρτι από τοπικές φάρμες με ελεγχόμενες πρακτικές ευζωίας, και με τη διατροφή των αγελάδων να είναι πλούσια σε Ω3 και πρωτεΐνες. 

Αλλά και για σένα που θέλεις να απολαμβάνεις 100% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μπορείς, πλέον, να ανακαλύψεις δυο νέους κωδικούς, εξαιρετικό παρθένο και βιολογικό εξαιρετικό παρθένο. Ελαιόλαδο πολυποικιλιακό, από ελληνικούς παραδοσιακούς ελαιώνες, με βασικές ποικιλίες την Κορωνέικη και τη Μεγαρίτικη.

Και πάντα με την “υπογραφή” των καταναλωτών, τη δική σου υπογραφή! Και βέβαια, όπως σε κάθε προϊόν της πρωτοβουλίας “Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή”, η τιμή τους έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ανταμείβει δίκαια τον παραγωγό!

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, φέραμε πρώτοι στα καταστήματά μας τα προϊόντα της πρωτοβουλίας “Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή”, προϊόντα που διαμορφώνονται με βάση κριτήρια που επιλέγουν οι ίδιοι οι καταναλωτές και αφορούν στη βιωσιμότητα, τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη, την εκπαίδευση, τη δεοντολογία, το σεβασμό στο περιβάλλον και τις καλές πρακτικές, τη δέσμευση και την ευθύνη. Προϊόντα για τα οποία οι καταναλωτές γίνονται οι “πρωταγωνιστές” και συμμετέχουν στο ταξίδι της δημιουργίας τους, από την παραγωγή έως το ράφι. Προϊόντα διαλεχτά, από την ελληνική γη, που κάνουν τη διαφορά και αποδεικνύουν έμπρακτα τη φροντίδα μας στον τόπο μας και τους Έλληνες παραγωγούς μας. 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι. 
Και είναι ωραίο να απολαμβάνεις ελληνικά προϊόντα με τη “δική σου υπογραφή”.

*Η πρωτοβουλία “Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή” βασίζεται στο πιο επιτυχημένο μοντέλο των τελευταίων 30 ετών στην Γαλλία “C’est qui le patron?! - La Marque du Consommateur”, χάρη στο οποίο επιβιώνουν περισσότερες από 4.000 οικογένειες παραγωγών, ενώ υποστηρίζεται από 16.200.000 καταναλωτές (στοιχεία Nielsen). Μετά τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία, η Ελλάδα είναι η 4η χώρα που αναπτύσσει το μοντέλο, ενώ ακόμη 6 χώρες ακολουθούν (Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Μαρόκο, ΗΠΑ).

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία, θα βρείτε στο σύνδεσμο: www.imarkatoukatanaloti.gr ή τηλεφωνικά: 213 0315471.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της πρωτοβουλίας “Ποιος είναι το Αφεντικό; - Η Μάρκα του Καταναλωτή” στα ΑΒ δείτε εδώ.
Μάθετε για τη διαχρονική στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος προς τους Έλληνες Παραγωγούς, εδώ.
Μάθετε για την υπεύθυνη λειτουργία της ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ.

04/02/2021 Bon ABppétit! Εκλεπτυσμένες γεύσεις της γαλλικής κουζίνας στα ΑΒ

Ανακάλυψε τα πιο νόστιμα και αυθεντικά πιάτα μέσα από τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, French Edition, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη

Σου έλειψε το αγαπημένο σου μπιστρό στο Σεν Ζερμέν, που επισκεπτόσουν τακτικά τότε που σπούδαζες στην Γαλλία; Δεν έχεις πάει (ακόμη) στο Παρίσι αλλά περιμένεις πώς και πώς να ανοίξει το εν Ελλάδι αγαπημένο σου γαλλικό εστιατόριο και η haute cuisine του; Αναρωτιέσαι γιατί να μην “έρθουν” οι γαλλικές γεύσεις στο τραπέζι σου, στο σπίτι ή στο γραφείο;

Από τις 4 Φεβρουαρίου, απολαμβάνεις γευστικές επιλογές από τη γαλλική κουζίνα, την πιο εκλεπτυσμένη κουζίνα του κόσμου, μέσα από τη σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love”, French Edition, που θα σε μεταφέρουν (έστω και νοερά) σε αυτόν τον μαγικό προορισμό, μέσα από ένα ξεχωριστό μενού πιάτων, με συνταγές που θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε παρασύρουν σε ένα λαχταριστό, γαστρονομικό ταξίδι!

Ο αγαπημένος σεφ, Άκης Πετρετζίκης, επιμελήθηκε και σου προτείνει “εμβληματικά πιάτα” από την Γαλλία, πάντα σε ποιότητα και τιμές ΑΒ. Πιο αναλυτικά, στα καταστήματα ΑΒ* και στο AB Eshop σε περιμένουν:

 • Σαλάτα NIÇOISE 350γρ.: Έρχεται από την Νίκαια της Γαλλίας και περιλαμβάνει φασολάκια πράσινα, καρότο, κάπαρη και το χαρακτηριστικό βραστό αυγό και τόνο.
 • HACHIS PARMENTIER πίτα με κιμά και πουρέ πατάτας 400γρ.: Ένα πιάτο “βασιλικό” με βάση τον πουρέ και τον ψιλοκομμένο κιμά (haché) και στη σύγχρονη έκδοσή του εμπλουτίζεται με μυρωδικά και μπαχαρικά. 
 • Πατάτες DAUPHINOISE 350γρ.: Πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες με κρέμα γάλακτος, γκρατιναρισμένες στο φούρνο με μείγμα τριμμένων τυριών. Μπορείς να τις απολαύσεις είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο. 
 • QUICHE LORRAINE Τάρτα με μπέικον και μανιτάρια 250γρ.: Η διάσημη τάρτα από την Λωρραίνη φτιάχνεται κυρίως με αυγά και μπέικον αλλά μπορεί να εμπλουτιστεί με πολλά διαφορετικά υλικά. Την απολαμβάνεις σαν snack ή ως ορεκτικό. 
 • Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι και ανάμεικτο ρύζι με λαχανικά 370γρ.: Αυθεντικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας. Η πάπια αναδεικνύεται μέσα στα αρώματα της σάλτσας πορτοκάλι και οι λάτρεις της υποκλίνονται. 
 • Μοσχαράκι BOURGUIGNON με πουρέ πατάτας 450γρ.: Μοσχάρι σιγοβρασμένο μέσα σε κόκκινο κρασί bordeaux με καρότα και μανιτάρια. Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας και, ιδανικά, με κόκκινο γαλλικό κρασί.
 • Χειροποίητο CORDON BLUE με πουρέ πατάτας 380γρ.: Φιλέτο κοτόπουλο πανέ γεμιστό με ζαμπόν και τυρί συνοδευόμενο από πουρέ πατάτας και υπέροχη λαχταριστή σάλτσα.

Από τις 4 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μπορείς και εσύ να ταξιδέψεις γευστικά στην Γαλλία και να απολαύσεις έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό γεύσεων μέσα από τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, French Edition, και τη σειρά #worldcuisines με αυθεντικά πιάτα από διεθνείς κουζίνες. Πάντα, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ!

Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, φροντίζουμε να σου προσφέρουμε αυτές τις μικρές απολαύσεις που δίνουν χρώμα, γεύση και άρωμα στη ζωή σου, ειδικά τώρα, που τις έχεις περισσότερο ανάγκη. Bon appétit, λοιπόν! Και μην ξεχάσεις να συνδυάσεις το αγαπημένο σου γεύμα με ένα γαλλικό κρασί, που θα βρεις στην πάντα ενημερωμένη κάβα της ΑΒ!

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

Μάθε περισσότερα, εδώ.
*Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, French Edition, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ. Βρες τη λίστα καταστημάτων, εδώ.

20/01/2021 Οι Γεύσεις Ελλάδας πάνε Θεσσαλία και εμείς στα ΑΒ!

Έως τις 10 Φεβρουαρίου οι “θησαυροί” από την εύφορη γη της Θεσσαλίας, 
μας περιμένουν στα καταστήματα ΑΒ για να τους ανακαλύψουμε

Βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας αλλά και στη δική μας καρδιά! Η Θεσσαλία, από αρχαιοτάτων χρόνων, φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων της. Τόπος ιδανικός για την καλλιέργεια της γης, με τον Πηνειό ποταμό, τον απέραντο κάμπο και την άμεση γειτνίαση με την περίμετρο των ορέων, όπου κυριαρχούν η κτηνοτροφία και οι αμπελοκαλλιέργειες, η Θεσσαλία διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. 

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος εμπιστευόμαστε και υποστηρίζουμε σταθερά τον τόπο μας και τους παραγωγούς μας και μαζί τους φροντίζουμε να φέρνουμε τα πιο εκλεκτά προϊόντα και τις πιο αυθεντικές γεύσεις στο τραπέζι μας. Έτσι, έως τις 10 Φεβρουαρίου, ταξιδεύουμε με τις Γεύσεις Ελλάδας στην Θεσσαλία και ανακαλύπτουμε όλους τους γευστικούς “θησαυρούς” της, που ξεχωρίζουν για τα αγνά υλικά, τη νοστιμιά και την εξαιρετική τους ποιότητα.

Στα καταστήματα ΑΒ, λοιπόν, αλλά και στο ΑΒ Εshop βρίσκουμε επιλεγμένα και βραβευμένα προϊόντα της θεσσαλικής γης. 

Δοκιμάζουμε το παραδοσιακό Μανούρι Θεσσαλίας, που διακρίνεται για τη γλυκιά και ήπια γεύση του, Φέτα ΠΟΠ Τυρνάβου Τσαντίλας, ένα τυρί που ξεχωρίζει για την πλούσια, πικάντικη γεύση του, Κασέρι ΠΟΠ Καλαμπάκας, που παράγεται βάσει παλιάς παραδοσιακής συνταγής, Λουκάνικα μαύρου χοίρου από 100% βιολογικό κρέας και πλούσια γεύση, αλλά και Λουκάνικα Καρδίτσας, από εκλεκτό φρέσκο 100% ελληνικό χοιρινό κρέας. 

Απολαμβάνουμε φρέσκο, βραβευμένο Γάλα ημιαποβουτυρωμένο 1,5% ή 3,7% λιπαρά, Αλεύρι ολικής άλεσης και ζυμωτό για τις πιο παραδοσιακές συνταγές, τα “υπέροχα κόκκινα Μήλα” Στάρκινγκ Μαγνησίας, Γλυκά του κουταλιού με έντονα αρώματα και χαρακτηριστική πλούσια γεύση, όπως κυδώνι από τον Βόλο, βατόμουρο από τον Όλυμπο, αγριοβύσσινο από το Πήλιο, αλλά και μαρμελάδα με μήλο και κανέλα από το θρυλικό χωριό των Κενταύρων, Ρεβίθια Λάρισας, Φακές Φαρσάλων, Τσίπουρο Τυρνάβου και Απεριτίφ Μοσχάτο απόσταγμα!

Έως τις 10 Φεβρουαρίου οι Γεύσεις Ελλάδας πάνε στην Θεσσαλία και εμείς στα καταστήματα ΑΒ!
 

Μάθετε περισσότερα, εδώ.
ΑΒ Βασιλόπουλος | Για ό,τι θέλεις να είσαι!