- Πλένουμε καλά το ρύζι σε ψιλό σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα το στραγγισμένο ρύζι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του από το λάδι.
- Προσθέτουμε τον ζωμό (ή νερό), αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το ρύζι για 12-15 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να μαλακώσει. Στο μεταξύ, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 10-12 λεπτά στο γκριλ, σε αντικολλητικό ταψάκι, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε κατά μέρος με το καπάκι της για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε απαλά και
σερβίρουμε.