Ab logoAb logo

undefined

0
By Category
By Theme
Close
ETHNIC CUISINE

Ethnic Cuisine

Ethnic Cuisine

 Τόλμησε και δημιούργησε νέες γεύσεις για ένα εξωτικό menu! Ανακάλυψε όλα όσα χρειάζεσαι για να απογειώσεις την μαγειρική σου!

Σχετικές συνταγές

Tips για Chinese Food

 Η κινέζικη κουζίνα διακρίνεται από τις λεπτές, ισορροπημένες τις γεύσεις με μικρές εντάσεις από συγκεκριμένα υλικά. Βασικοί τρόποι μαγειρέματος είναι το έντονο τσιγάρισμα (Stir-Fry), το ψήσιμο στο ατμό ή στα κάρβουνα καθώς και τα τουρσί. Η τεχνική μαγειρέματος Stir-Fry είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους και αγαπημένους τρόπους που σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει σε κάποιο εστιατόριο. Η λογική αυτής της τεχνικής βασίζεται στο γρήγορο μαγείρεμα σε πολύ καυτό τηγάνι (ή Wok) για μικρό χρονικό διάστημα. Ακριβώς επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι πολύ σύντομος, θα χρειαστεί όλα τα υλικά να είναι έτοιμα κομμένα σε πολύ μικρά και ίσα κομμάτια.
Τα κλασσικά υλικά που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε ένα κινέζικο πιάτο είναι:
  • Άπαχο λάδι όπως ηλιέλαιο, σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο.
  • Σησαμέλαιο για να δώσεις την γνωστή σπιρτάδα.
  • Φρέσκα λαχανικά όπως κρεμμυδάκι, καρότα, μπρόκολο ή μανιτάρια.
  • Φύτρες μπαμπού, κινέζικο λάχανο, φύτρες φασολιού.
  • Τζίντζερ, κόλιανδρο, σκόρδο και πιπέρι σετσουάν.
  • Noodles, ρύζι basmati ή jasmine.
  • Soya sauce, hoisin sauce, σάλτσα δαμάσκηνου, oyster sauce και φυσικά γλυκόξινη σάλτσα.