• Home delivery from 7:00 to 21:30
  • Collect from store
  • Up to 11.000 products
  • Exclusive online offers
  • Quick shop
  • Lists  
Back

PRESS RELEASE 2020

17/09/2020 ΑΒ: Γεύσεις Ελλάδας από την “καλλίκαρπο” Μεσσηνία

 Από τις 17 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα, εκλεκτά προϊόντα της μεσσηνιακής γης 
μας περιμένουν στα ράφια των καταστημάτων ΑΒ

 
Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο με τις λέξεις “Μεσσηνία” και “γεύσεις” θα μας δώσει περισσότερα από 400.000 αποτελέσματα. Πλούσια η πληροφορία, όπως πλούσια σε καρπούς και φυσική ομορφιά η μεσσηνιακή γη, που ο Ευριπίδης με μια λέξη χαρακτήρισε “Καλλίκαρπο”! Ο χαρακτηρισμός του μεγάλου ποιητή και δραματουργού παραμένει επίκαιρος 2.500 χρόνια μετά! Γι’ αυτό άλλωστε στην ΑΒ Βασιλόπουλος τιμούμε σταθερά τους Έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα από την εύφορη αυτή περιοχή της πατρίδας μας. Και γι’ αυτό, τις επόμενες 4 εβδομάδες (17/09-14/10), αφιερώνουμε ειδικά στη Μεσσηνία τις “Γεύσεις Ελλάδας”!
 
 

Γραβιέρα Ταϋγέτου, λουκάνικα μανιάτικα καπνιστά, παστό μανιάτικο, λουκάνικο Μάνης με πορτοκάλι, Σύγλινο, μέλια και ανθόμελα, αλλά και οι φημισμένες αραχίδες και φιστίκια από την Καλαμάτα, μαζί με πολλά ακόμη εκλεκτά εδέσματα μας περιμένουν στα καταστήματα ΑΒ για να τα ανακαλύψουμε και να τα απολαύσουμε!

Τι “Γεύσεις Μεσσηνίας” όμως θα ήταν χωρίς τον “βασιλιά” τους, το λάδι; Από τη σειρά “Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη” θα βρούμε τα πολυβραβευμένα -σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη Ανωτέρας Κατηγορίας, το οποίο παράγεται απευθείας από ελαιόδεντρα της ελληνικής υπαίθρου και μόνο με μηχανικές μεθόδους! Και από την ίδια σειρά, οι Ελιές σε Άλμη και η Πάστα Ελιάς Καλάμων, μας περιμένουν στα ράφια των ΑΒ, για να μη λείψει ποτέ από το τραπέζι μας ο ευλογημένος καρπός της Μεσσηνιακής Γης!

 
Οι Γεύσεις Ελλάδας πάνε στη Μεσσηνία από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου και εμείς πάμε στα καταστήματα ΑΒ, για να τις απολαύσουμε!

Μάθετε περισσότερα, εδώ.

ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι! 
 

15/09/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: Top National Retailer στα Supermarket Awards 2020

 Και 11 ακόμα σημαντικές διακρίσεις για όλα όσα αφορούν εσάς και εμάς

Λιανεμπόριο. Καινοτομία. Εξυπηρέτηση. Άνθρωπος. Περιβάλλον. Σχέσεις ζωής και εμπιστοσύνης. Φροντίδα. Μοναδικές εμπειρίες.
 
Λέξεις που για όλους εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος γίνονται πράξεις, μετουσιώνονται σε δραστηριότητες και πρωτοποριακές δράσεις που δημιουργούμε για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Στις ζωές των 2,5 εκατομμυρίων πελατών μας, των συνεργατών μας, των προμηθευτών μας, των συνανθρώπων μας.  
 
Είμαστε χαρούμενοι, λοιπόν, διότι οι προσπάθειές μας, οι υπηρεσίες μας και οι πρωτοβουλίες μας επιβραβεύονται σταθερά από την αγορά, χαρίζοντάς μας φέτος την κορυφαία διάκριση ως Top National Retailer στα Supermarket Awards 2020, μαζί με 11 ακόμα βραβεία, εκ των οποίων τα 7 Gold, τα 2 Silver και τα 2 Bronze. 
 

Είμαστε μάλιστα διπλά χαρούμενοι διότι η εταιρεία μας αναγνωρίζεται για τις δράσεις της στις ενότητες Δίκτυο και Καταστήματα, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Ψηφιακές εφαρμογές και Κοινωνικά δίκτυα, CSR και Ανθρώπινο Δυναμικό - για όλα όσα αφορούν εσάς και εμάς. Αναγνωρίζεται για τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους είμαστε καθημερινά δίπλα στους πελάτες μας, επικοινωνούμε μαζί τους, βρίσκουμε νέους τρόπους να τους εξυπηρετούμε ακόμα καλύτερα, να προλαμβάνουμε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

 
Συγκεκριμένα, τα 7 Gold βραβεία μας αφορούν στις κατηγορίες:
Πρότυπο κατάστημα | Για τα ολοκαίνουργια τμήματα και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, που αντανακλούν μια νέα αγοραστική εμπειρία με «Γεύση από το μέλλον».
Ανάπτυξη Τμήματος Food to Go | Για το νέο μας χώρο «Grab & Go» στο ΑΒ Κηφισιάς, με μοναδικές γεύσεις και λύσεις για όσους επιθυμούν να απολαύσουν κάτι νόστιμο και ποιοτικό on the go, κάθε στιγμή της ημέρας.
Δίκτυο Franchising | Για τα μοντέλα δικαιόχρησης, τα οποία έχουμε σχεδιάσει εδώ και χρόνια και ανανεώνουμε διαρκώς σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.
Εξυπηρέτηση πελατών και Προγράμματα Loyalty | Για ένα από τα πιο ιστορικά προγράμματα πιστότητας, την AB Plus, μια σταθερή αξία που εξελίσσεται συνεχώς.
Στρατηγική Social Media | Για το site μας allazoumesinithies.ab.gr που μας καλεί όλους να αλλάξουμε συνήθειες μαζί, για εμάς και το περιβάλλον.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) - Άνθρωπος | Για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιούμε μαζί με το Ινστιτούτο Prolepsis και παρέχουμε καθημερινά ένα υγιεινό και υψηλών προδιαγραφών γεύμα, σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) - Περιβάλλον | Για το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας, που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή,  ώστε με σύμμαχο την τεχνολογία οι πρωτοπόροι Έλληνες παραγωγοί να μείνουν και να συνεχίσουν να αναδεικνύουν τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας.
 
Οι 2 Silver διακρίσεις που λάβαμε αφορούν στις κατηγορίες:
Marketing και Διαφήμιση | Για την καμπάνια μας «ΑΒ | Για ό,τι θέλεις να είσαι», η οποία δεν αποτελεί απλά μια διαφήμιση, αλλά μια γιορτή της μοναδικότητας, της ελευθερίας της επιλογής και της πρόσβασης στην ποιότητα, την ποικιλία και την ευχαρίστηση.
Ηλεκτρονικό Super Market | Για το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, το AB Eshop, που αναπτύσσεται διαρκώς για να κάνετε τις αγορές σας online, εύκολα, γρήγορα με λίγα μόνο κλικ και με αποκλειστικές προσφορές να σας περιμένουν.
 
Και οι 2 Bronze διακρίσεις που λάβαμε στις κατηγορίες: 
Αξιοποίηση Kινητών Eφαρμογών | Για το πρωτοποριακό AB Shop Mobile App, για αγορές απ’ όπου κι αν βρίσκεστε για όλα όσα χρειάζεστε. 
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) - Περιβάλλον | Για το διώροφο λεωφορείο μας, το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, που αποτελεί μέρος της διαχρονικής συνεργασίας μας με την ΤΕΧΑΝ, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για να εκπαιδεύσει μικρούς μαθητές γύρω από την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.
 
ΑΒ Βασιλόπουλος | Για ό,τι θέλεις να είσαι … Και είναι ωραίο να γιορτάζεις τον τίτλο του Top National Retailer!
 

Σχετικά με τα Supermarket Awards

Για 9η χρονιά o θεσμός βραβεύει τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ και τους προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες διακρίθηκαν για την υιοθέτηση νέων ιδεών και την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών, αναβαθμίζοντας συνολικά τον κλάδο! 
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε μέσω online συστήματος, από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία προέκυψαν από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα. 
Το κορυφαίο βραβείο Top National Retailer απονέμεται στην επιχείρηση σούπερ μάρκετ με πανελλαδικό δίκτυο που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους, σύμφωνα με τα βραβεία που κατέκτησε. Οι πόντοι υπολογίζονται ως εξής: Gold βραβεία: 3 πόντοι, Silver βραβεία: 2 πόντοι, Bronze βραβεία: 1 πόντος.
 

14/09/2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας Καταστήματος ΑΒ Πετραλώνων λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19Η ΑΒ Βασιλόπουλος με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών της, ενημερώνει ότι το κατάστημα ΑΒ Πετραλώνων, στην οδό Κειριάδων 12, θα παραμείνει κλειστό λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εργαζόμενο. 

Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες και η ενδελεχής απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος. Παράλληλα, η εταιρία έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους και έχει φροντίσει να υποβληθούν όλοι σε τεστ για COVID 19.
 

Για τις ημέρες που το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό, οι πελάτες της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετούνται από γειτονικά καταστήματα ή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος AB eshop.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει όπως πάντα, να τηρεί αυστηρά όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα υγιεινής όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και τις Αρμόδιες Αρχές.
 

07/09/2020 AB Food Stories: Δημιουργούμε πεντανόστιμα φθινοπωρινά πιάτα και #allazoumesinithies και αυτή τη σεζόν με καινούργια ξεκινήματα!

 Mε την αγορά του περιοδικού, συνεισφέρεις και εσύ σε έναν καλό σκοπό!
 

|
Αν υπάρχουν μήνες του φαγητού και της κουζίνας, ο Σεπτέμβριος είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Μήνας με “λίγο” καλοκαίρι και “λίγο” φθινόπωρο, που για πολλούς σηματοδοτεί “φρέσκα” ξεκινήματα. Άλλωστε,  αυτή η εποχή είναι γεμάτη από φρέσκα προϊόντα στο απόγειο της γευστικής τους ωρίμασης, τα οποία μας χαρίζουν σπάνια αρώματα και αφορμές για πλούσια μενού. Αυτόν τον μήνα, λοιπόν, εμείς θα πούμε τις δικές μας ιστορίες γεύσεις, μέσα από το … ολόφρεσκο ΑΒ Food Stories, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα ΑΒ.   
 

 Ο Σεπτέμβριος είναι και ο μήνας του κρασιού - γι’ αυτό τον λέμε και Τρυγητή - και συνάμα η καλύτερη εποχή για να μάθουμε τα πάντα για τις λευκές ποικιλίες οίνου που παράγονται στην Ελλάδα και τις οποίες μπορούμε να ανακαλύψουμε στην πάντα ενημερωμένη κάβα των ΑΒ! Μαζί, και ένας οδηγός “food pairing”, για να απολαύσουμε στο μέγιστο, και με το κατάλληλο φαγητό, το κρασί που θα επιλέξουμε - ή και τούμπαλιν…

 
Συντροφιά με το φθινοπωρινό ΑΒ Food Stories, φτιάχνουμε στο σπίτι μας τη δική μας “σουβλακερί”, μαθαίνουμε πώς πετυχαίνουμε μερικά από τα πιο συγκλονιστικά ριζότo, αλλά και τι θα μαγειρέψουμε, εύκολα και γρήγορα, για να έχουμε μαζί μας στη δουλειά. Ακόμη, ένα καθημερινό μενού για μια ολόκληρη εβδομάδα, τάρτες με τους καρπούς του φθινοπώρου για γλυκό ή και πρωινό, αλλά και δυναμωτικά παστέλια - μπάρες που φτιάχνουμε στο “άψε σβήσε”!
 
Ακόμη, το ΑΒ Food Stories μας ταξιδεύει γευστικά στην αρχόντισσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα, μέσα από τη γεύση των τοπικών της προϊόντων, κάποια από τα οποία βρίσκουμε αποκλειστικά στα ΑΒ, αφού συνεργάζονται με μικρούς παραγωγούς της περιοχής. Ενώ, αν θέλουμε ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, φέρνουμε τις γαστρονομικές συνήθειες της Προβηγκίας στην κουζίνα μας και μαγειρεύουμε τις μοναδικές, εμβληματικές συνταγές της!
 
To φθινόπωρο μόλις έφτασε και μαζί του φέρνει μια νέα σεζόν και μία νέα ευκαιρία για καινούργια ξεκινήματα και στόχους. Έτσι, λοιπόν, περιστρέφουμε το ΑΒ Food Stories κατά 180 μοίρες, και #allazoumesinithies ώστε να αποκτήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Εμπιστευόμαστε τα πολύτιμα διατροφικά tips από το Ηealthy Section. Φτιάχνουμε υγιεινά σνακ για μικρούς και μεγάλους. Μαγειρεύουμε κλασικές πεντανόστιμες συνταγές α λα Vegan και φτιάχνουμε πρωινό με γλυκές και αλμυρές προτάσεις για όλη την οικογένεια!
 
Και δεν ξεχνάμε! Με την αγορά του AB Food Stories, στη συμβολική τιμή των 0,30€, συνεισφέρουμε σε ένα καλό σκοπό. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του περιοδικού διατίθενται για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων (ιδρύματα, ΜΚΟ, κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και σχολεία) τα οποία βοηθούν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ένα μικρό ποσό από τον καθένα μας,  που στο σύνολό του κάνει τη διαφορά! 
 
ΑΒ. Για ό,τι θέλεις να είσαι. Και είναι ωραίο να είσαι ενημερωμένος.      
 

25/08/2020 Γεύσεις Κρήτης στα ΑΒ από τις 20 Αυγούστου

 Εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που θα σου θυμίσουν… 
εκείνο το καλοκαίρι στη Μεγαλόνησο

“Αν θέλεις να περνάς καλά και να ’χεις την υγειά σου, τρώγε ό,τι παράγεται αγνό εις τα χωριά σου”, μας προτρέπει η κρητική μαντινάδα. Αυτό προτρέπουμε κι εμείς στην ΑΒ τον καθένα από εσάς και γι’ αυτό συνεχίζουμε να γεμίζουμε τα ράφια των καταστημάτων μας με ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 
 
Αυτή τη φορά, από τις 20 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, φτάνουμε μέχρι την Κρήτη, το νησί της μεγάλης διατροφικής κουλτούρας και παράδοσης. Γεύσεις αγνές, που παράγονται από μικρούς παραγωγούς και κρύβουν μέσα τους αιώνες αγάπης, σεβασμού και αφοσίωσης στη γη και τους καρπούς της.
 

Μέλι με άγριο θυμάρι, πλούσιο σε μέταλλα και πρωτεΐνες, με λαμπερό χρώμα, γλυκιά γεύση και έντονη επίγευση. Παξιμάδια με αλεύρι κριθαρένιο ολικής άλεσης, αλεσμένο σε παραδοσιακό πετρόμυλο και με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Καβρουμαδάκι από την Ασή Γωνιά Χανίων, που ζυμώνεται με την Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Λ. Ορέων Τρύπας. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π., από το Κολυμβάρι Χανίων, που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδους, από τη σειρά ελαιόλαδων “Η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική γη”, με πολλαπλές, σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς, αναγνωρισμένους διαγωνισμούς. Μιτατοτύρι καυτερό Γύπας, που συναρπάζει και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους και αποτελεί ιδανικό σύντροφο για το κρασί σας, λευκό ή κόκκινο, την παγωμένη μπύρα ή την τσικουδιά. 
 
Αλλά και… Μυζήθρα ξινή, ανθότυρο από τα Λευκά Όρη, γραβιέρα γλυκιά. Και λουκάνικα με σταμναγκάθι και σύγκλινο Κρήτης και απάκι κοτόπουλο. Και τα δυναμικά ανερχόμενα κρητικά κρασιά, από τις γηγενείς ποικιλίες Βηλάνα και Βιδιανό. Και γλυκά κουταλιού, κάστανο και κυδώνι, για το ιδανικό φινάλε ενός πλούσιου γεύματος, συνδυασμένα με ελληνικό καφέ Δάνδαλη, το εκλεκτό χαρμάνι που έχει κερδίσει τους Κρητικούς τα τελευταία 60 χρόνια. 
 
Αυτές και πολλές ακόμη Γεύσεις Κρήτης σας περιμένουν από τις 20 Αυγούστου στα καταστήματα ΑΒ. 
 
Γιατί οι Κρητικοί -και, βεβαίως, οι Κρητικές- ξέρουν να παράγουν, ξέρουν και πώς να απολαμβάνουν στο μέγιστο τα δώρα της φύσης και τις δημιουργίες των ανθρώπων τους. Και όπως οι ίδιοι λένε (σσ: ευχή-πρόποση σε κρητικό τραπέζι): “Πάντα ΄γειά”!
 
Μάθε περισσότερα, εδώ.
 

23/07/2020 Ταξίδι στις ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με τα ΑΒ!

 Μοναδικά ελληνικά προϊόντα που σε “ταξιδεύουν” στον τόπο που τα γέννησε!

 
Θυμάσαι τη γραβιέρα Νάξου 12μηνης ωρίμανσης που δοκίμασες, παρέα με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί από τη Λήμνο, εκείνο το μεσημέρι στο νησί… 
 
Θυμάσαι που βούτηξες τα παξιμάδια από τα Κύθηρα σε θυμαρίσιο μέλι από τις Κυκλάδες και πόσο πολύ ταίριαζαν με το τυρί. Μμμμ… 
 
Και μετά σκέφτεσαι το γλυκό τριαντάφυλλο που σε φίλεψαν με τον απογευματινό ελληνικό καφέ. “Σπιτικό;” ρώτησες. “Ακόμη καλύτερο”, αποκρίθηκε. Και σου έφερε το βάζο. Ήταν από τη Χίο.
 

 Τόσα ταξίδια. Τόσες ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Καλούδια που αναπολείς και λαχταράς. Γιατί η γεύση είναι μνήμη, άλλωστε. Έτσι, δεν λένε; 

 
Έλα, λοιπόν, να σε ταξιδέψουμε στο Αιγαίο. Έλα να πάμε στη Θάσο, στην Εύβοια, στη Χίο, στα Κύθηρα, στις Κυκλάδες. Έλα να απολαύσεις προϊόντα φτιαγμένα για σένα με μεράκι και φαντασία. 

Έλα στα ΑΒ που στηρίζουν στην πράξη τους Έλληνες παραγωγούς. Για σένα που επιλέγεις να απολαμβάνεις τα διαλεχτά του τόπου μας, εδώ θα βρεις μέλια, παξιμάδια, τυριά, ζυμαρικά, αλεύρι, γλυκά, κρασιά, όλα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Όλα ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Ξεκινάμε το ταξίδι από το Αιγαίο (15 Ιουλίου-14 Αυγούστου). Και ύστερα σειρά έχουν και άλλοι γευστικοί προορισμοί του τόπου μας. Πάντα, παρέα με την ΑΒ! 

Μάθε περισσότερα, εδώ
 

21/07/2020 AB Vassilopoulos: We are always here for you, having safety as a priority

And being certified with the international scheme "CoVid-Shield" by TÜV AUSTRIA for the protective measures that we take for our customers and employees 
 
Health. Safety. Trust.
 
Three words that signify all AB Vassilopoulos’ activities from the very first moment that the threat of the pandemic changed our daily lives, forever. Words with substantial content that were transformed into care, fast reactions and flexibility under the new circumstances, following always the requirements of the Competent Authorities. With consistency, persistance and vigilance at AB Vassilopoulos we give our best every day to keep our people and customers safe. We behave the way we do, as the first three words of this text belong for decades to our core values and are deep inside our people’s culture. 
 

Since the onset of the pandemic, we took action. We followed each measure of the State, taking a  step further. As such, the Principal level of the international CoVid-Shield Certification that we recently received from the independent certification organization TÜV AUSTRIA, complements a wide range of actions that we took from the beginning of the Covid-19 spread. Practically, this means we take all the measures and follow all the procedures, so that our operation, our employees and our customers, are fully protected from the threat of the disease.
 
Each one of you who trust us for your day-to-day purchases, you are well aware that we do much more than that. We kept distance and placed special markings in all of the stores that belong to our network from day one to help our customers and our people to move easily and with safety. We kept the distance of 15 sq.m. for each person and we enhanced the control with electronic registration for all the incoming and outgoing customers of our stores. We gave priority to the vulnerable groups from the very first moment. We gave priority to people over 65, people with disabilities, pregnant women, nursing staff and the police, while protective Plexiglass was placed from the beginning to all the cash desks.
 
Today, we continue to apply the measures without complacency and to ensure that all of us, customers and employees, wear our face masks and adapt to the new circumstances.
 
And to all the things that we do, we need to add your active participation, your role, which is of equal importance, and perhaps even more crucial.
Your acceptance of our insistence on the "detail"…
Your own responsibility, individually and collectivelly.
 
During our everyday working life at AB Vassilopoulos, all of the above enhance our willinglness and give us the strength to keep taking care for your Health and Safety. To gain your Trust.
 
AB Vassilopoulos. We are always here for you.
And being certified with the international scheme "CoVid-Shield" by TÜV AUSTRIA.
 

15/07/2020 6 Awards at the RetailBusiness Awards 2020 for AB Vassilopoulos!

We are "golden". We are "silver". But we are also "bronze"
 

AB Vassilopoulos attained 6 distinctions at the RetailBusiness Awards 2020, the big celebration for Retail Businesses and Industries, which took place on July 13th at the new Drive-in that operates in Glyfada!
 
3 GOLD distictions attained in the category OMNI RETAILER - SUPER MARKET for the chain’s strong presence both in the online world and in the physical stores, in the category of RETAIL LOYALTY / REWARD CARDS & PROGRAMS for the loyalty program "AB Plus" and in the category CSR RETAIL STRATEGY for the "Smart Farming Program".
 
 
 

2 SILVER distinctions in the categories of the RETAIL CAMPAIGN for the communication of "AB VASSILOPOULOS: 80 years dedicated to you" and in the category of the SOCIAL MEDIA RETAIL STRATEGY for the #allazoumesinithies nomination.
 
1 BRONZE distinction in the category of BEST RETAILERS΄ MOBILE APPS for the "AB EShop App".
 
These 6 awards reflect the many different ways in which we care for our customers. The many different ways in which we are here for them, we listen to their needs, we meet their requests and we communicate with them.
 
These 6 awards reflect the great AB team. A team with different and unique people who work with passion, every day, everywhere in order to find new ways to serve you even better. Always with a smile nearby… and from a distance.
 
A "golden" team. And "silver". But also "bronze". A team that gives its best to make a difference in people's lives.
 
AB Vassilopoulos. For whatever you want to be.
 

13/07/2020 Κυκλοφόρησε το νέο καλοκαιρινό ΑΒ Food Stories!

Ένα τεύχος γεμάτο δροσερές συνταγές
Με την αγορά του συνεισφέρεις και εσύ σε έναν καλό σκοπό

 
Το καλοκαιρινό τεύχος του ΑΒ Food Stories είναι εδώ, στα καταστήματα ΑΒ, με διπλό “απολαυστικό” εξώφυλλο και μας περιμένει να μοιραστούμε τις ιστορίες μας. Τώρα που ξαναβρισκόμαστε με ασφάλεια στη βεράντα ή τον κήπο, τώρα που το καλοκαίρι δημιουργεί τις αφορμές για νέες εμπειρίες, για μικρές ή μεγάλες απολαύσεις που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας στο σπίτι ή και έξω, το ΑΒ Food Stories είναι ένας πολύτιμος φίλος για όλους. 

Συντροφιά με το καλοκαιρινό ΑΒ Food Stories, φτιάχνουμε απολαυστικούς μεζέδες, διοργανώνουμε Fish BBQ με πεντανόστιμα και θρεπτικά ψάρια, εντυπωσιάζουμε σαν mixologists με δροσερά cocktails, “κλείνουμε” αποθεωτικά με σπιτικά παρφέ και σεμιφρέντο! Ανακαλύπτουμε γευστικά μυστικά από τη μαγευτική Λήμνο και κάνουμε φιέστα στο σπίτι μας με φημισμένα Μεξικάνικα πιάτα!

 
Το περιοδικό ΑΒ Food Stories, μπορούμε να το διαβάσουμε και… ανάποδα! Διότι έτσι #allazoumesinithies και ανακαλύπτουμε το healthy section. Δοκιμάζουμε ένα λαχταριστό vegan menu, “ζωντανεύουμε” τα πιάτα και τη διάθεσή μας με εντυπωσιακά πολύχρωμα γεύματα, μαγειρεύουμε για κάθε μέρα εύκολα και οικονομικά με μόνο 4 υλικά, μετατρέπουμε γνωστές καλοκαιρινές συνταγές στην πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή τους, χωρίς να χάνουμε τίποτα σε γεύση!
 
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με την αγορά του περιοδικού στη συμβολική τιμή των €0,30 συνεισφέρουμε σε έναν καλό σκοπό. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του ΑΒ Food Stories προσφέρονται στην ενίσχυση του Ινστιτούτου Prolepsis και τοπικών φορέων (ιδρύματα, ΜΚΟ, κοινωνικά παντοπωλεία δήμων και σχολεία) τα οποία βοηθούν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ένα μικρό ποσό από τον καθένα μας, που στο σύνολό του κάνει τη διαφορά!
 
Ανακάλυψε και εσύ το νέο τεύχος του ΑΒ Food Stories στα καταστήματα ΑΒ και “γράψε” τις δικές σου καλοκαιρινές ιστορίες!
 

10/07/2020 AB Vassilopoulos: The "AB Volunteer Day" 2019 and its 5,000 volunteers are awarded at the Corporate Affairs Excellence Awards 2020

The company was distinguished in the category Internal Communication 
(Internal Communications & Employee Engagement)

5,000 volunteers, 305 AB stores and warehouses.
 
131 locations, of which 64 beaches and 67 green areas (parks, forests, mountains).
 
2,023 full garbage bags.
 
10 tones of recyclable materials and waste, of which 6 tones of plastic.

1 day, the "AB Volunteering Day", which was implemented for the 9th consecutive year, on June 16th, 2019, and was dedicated to the Environment, our broader "home".
 
 
 

1 distinction at the Corporate Affairs Excellence Awards for AB Vassilopoulos for its Internal Communications (Internal Communications & Employee Engagement) of this "big" "Volunteer Day", with the "big" results achieved by the people of AB Vassilopoulos.
 
At AB Vassilopoulos, we are proud of our people for responding to today`s challenges and caring for everything that is happening around us, and they are the first to set an example for protecting the Environment.
 
We are happy that all our unique, different people always come together for a good cause, always giving their best and making a difference. For all of us, but also future generations. We are fortunate that our efforts brought tangible, measurable, and timeless results. The distinction that we recently received at the Corporate Affairs Excellence of EEDE (Hellenic Management Association) – in the category Internal Communication "Employee Engagement" – is displayed prominently among them now.
 
It has been almost a year since the day that 5,000 volunteers from all across Greece, and from every neighborhood, joined forces and celebrated -the now established- "AB Volunteer Day". With the moto we change habbits (#allazoumesinithies), they made their own corporate commitment to reduce the plastic footprint by 50% by 2025 and "took care of our city!".
 
With the cooperation and valuable support of the Environmental Organization iSea and the Environmental drive Let’s Do it Greece, the “AB Volunteer Day” left 131 locations in our country cleaner and managed to make the Greek map even greener, thanks to our people.
We thank them and dedicate this award to them along with 5,000 thank you from the bottom of our hearts.
 
 

08/07/2020 Ready Meals "AB You'll Love"… Italian Edition. Signed by the chef Akis Petretzikis. And you will kiss your fingertips!

 From July 7 we enjoy 7 delicious meals like the Italians
 
Italians have a specific gesture and expression to show their satisfaction when they enjoy delicious food; they  pinch their fingers and thumb, kiss them with eyes shut, and say: “Mmmmm! Squisito !!!! ” ("Mmmmm! Delicious!").
 
You will have the same experience in AB stores, but with a Greek… accent! This is the promise of the 7 delicious meals that Akis Petretzikis prepares for us, for the favorite series of ready meals “AB You’ll love” #worldcuisines.
 
 

The most famous cuisine in the world from the most famous Greek chef with the unique quality and prices of AB. We will try them all:
• AB Ciabatta with mortadella, mozzarella and grilled vegetables
• AB Focaccia with basil pesto and sun-dried tomatoes
• AB Fusilli with basil pesto - contains a sachet of 10g grated Grana Padano PDO cheese
• AB Penne Arrabbiata - contains a sachet of 10g grated Grana Padano cheese PDO
AB Linguini with meatballs and red sauce - contains a sachet of 10g grated Grana Padano PDO cheese
• AB Porkette with baked potatoes
• AB Risotto of mushrooms with truffle
 
Combine your favorite meal with a cool Negroni or an Italian beer and go on a complete Italian culinary journey! 
"AB You'll love" ready meals, Italian Edition, signed by Akis Petretzikis. From July 7 and for a limited time in the AB stores.
.
 

03/07/2020AB Vassilopoulos & AWG An exclusive collaboration that brings top-shelf wines from small Greek wineries, for great pleasure!

Greece is a small country but hides great beauty, moderation, and harmony. In its “small” places, you can discover great revelations, which capture the senses. Thanks to the small Greek, family wineries, that make "big" wines, wine has a prominent place among these surprises!
 
AB Vassilopoulos through its two-year exclusive collaboration – for the time being – with the Artisanal Wineries of Greece (AWG), brings small treasures of Greek wine to our table. AWG connects 50 small, family, and private wineries from throughout the country. Already, in selected AB stores, we can find rare and unique quality wines from 13 small wineries, which by September will become at least 20. Wines from Halkidiki, Amyntaio, Florina, Larissa, Evia, Kefalonia, Kavala, Corinth, Naoussa, Thessaloniki, Nemea, Zakynthos, and Drama.
 
 

"For years now, all of us at AB Vassilopoulos have been actively supporting small Producers in every corner of Greece. Especially during this difficult time for small businesses, we are happy for our new collaboration with the Artisanal Wineries of Greece and its winemakers, as we share with them the same passion for the exquisite flavors and scents of wines from our land. We invite you to this great journey of enology, to share with us the passion and love for grapes and wine, in an authentic depiction of the Greek land", says Vassilis Stavrou, President & CEO of AB Vassilopoulos.
 
The small winemakers of AWG "hide" in their bottles the secrets of Greek nature and invite us to enjoy their creations. They use the most special grape varieties, both local and international, to produce fine wines: Assyrtiko, Xinomavro, Vradiano, Krasato, Moschatella, Chardonnay, Mavrodafni, Tsaousi, Roditis, Limniona, Malaloto, Stalagouti, Malagoucidi, Malastou Sauvignon Blanc.
 
An entire story of small wineries in Greece is waiting for us to "unfold" in AB stores.
 

01/07/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: CRI: Διπλή (επι)βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος!

 Αργυρό βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & 
Τιμητικός Έπαινος στις δράσεις «για τον Άνθρωπο»
 

Ένα αργυρό βραβείο για τη συνέπεια και τις επιδόσεις μας στην εφαρμογή πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2019. Ένας Τιμητικός Έπαινος, ο μοναδικός, για την πολύτιμη προσφορά μας με όλα τα προγράμματα και δράσεις μας για τον Άνθρωπο.
Και μια μεγάλη χαρά γιατί η πρώτη συμμετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος στο CRI (Corporate Responsibility Index), κορυφαίο παγκοσμίως εργαλείο αντικειμενικής αξιολόγησης των επιδόσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανέδειξε και επιβράβευσε το υψηλό αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που διακατέχει καθετί που κάνουμε, κάθε μέρα.

Μέσα από μια δύσκολη αλλά πολύ αξιόπιστη διαδικασία, αξιολογήθηκαν οι πολιτικές μας σε όλα τα εργασιακά θέματα όπως προγράμματα ασφάλειας, Υγείας, καθώς και η δίκαιη διαχείριση μεταξύ όλων των εργαζομένων μας. Αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις μας σε σχέση με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας, αλλά και θέματα που αφορούν στην υπευθυνότητα και την ποιότητα. Αξιολογήθηκε η δέσμευσή μας για μείωση πλαστικού και σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025, αλλά και οι ενέργειές μας για τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα και οι πρακτικές μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Αξιολογήθηκε, και η δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία, η οποία είναι, άλλωστε, η βάση και ο σκοπός της δραστηριότητάς μας. 
 
Εκεί χτυπάει η καρδιά μας, μέσα από τα καταστήματά μας που δηλώνουν καθημερινά το παρών σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας. Εκεί όπου με πολλούς γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα, και σε όλους οφείλουμε μια πρόθυμη εξυπηρέτηση, με ένα χαμόγελο. Γνωρίζουμε, όμως, ότι υπάρχει και ένα μέρος της κοινωνίας που για πολλούς λόγους δυσκολεύεται να φθάσει στα καταστήματά μας. Και για αυτούς, είμαστε εκεί, με απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Είμαστε χαρούμενοι που η δέσμευσή μας για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους αναγνωρίζεται πλέον και από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα του δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (Corporate Responsibility Index, CR Index) του βρετανικού Ινστιτούτου διεθνούς αναφοράς “Business in the Community”.
 
Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, αλλά, πάνω από όλα, για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για όλα όσα έχουν «αξία» για σένα. 
 
Λίγα λόγια για το κοινωνικό αποτύπωμα της ΑΒ Βασιλόπουλος 
Το 2019 προσφέραμε μέσα από τα προγράμματά μας δωρεές αξίας €3,1 εκατ. Με τη συμβολή των ανθρώπων μας και των πελατών μας ενισχύσαμε 250 φορείς που στηρίζουν συνολικά 123.000 συνανθρώπους μας. Με τα προγράμματά μας αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτυπώνεται σε κάθε βήμα μας. Αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος του brand μας.
- Μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ προσφέραμε πάνω από 200.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων.
- Τα ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΓΑΠΗΣ γέμισαν το «τραπέζι» τοπικών φορέων με 868.000 γεύματα αξίας 2,6 εκατ. ευρώ.
- Τα καταστήματά μας με τη Συγκέντρωση Τροφίμων είναι εκεί για τοπικά ιδρύματα και φορείς.
- Με τα προϊόντα καλού σκοπού και τα κουπόνια αλληλεγγύης προσφέραμε 30.433 ευρώ που αντιστοιχούν σε 10.144 γεύματα για την  ενίσχυση των τοπικών φορέων.
- Με τα προγράμματα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών -το 90% των προμηθευτών μας- ενισχύουμε των πρωτογενή τομέα και τις τοπικές οικονομίες.
 
Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος 
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.
 

24/06/2020 The World of AB Vassilopoulos Franchise "writes" its own story. The 200th AB Franchise store is here!

The vibrant franchise network of AB Vassilopoulos is constantly being expanded and reaches every neighborhood in Greece to serve everyone’s daily grocery needs. Thus, on June 16, the new AB Shop & Go has arrived in Kavala area, marking the 200th AB Franchise store.
 
With 180 sq.m. market space on one level, two cash registers, and a complete team of five experienced professionals, the new AB Shop & Go at 23 Gravias Str., is the ideal choice for easy and fast shopping. You can visit the new store for high-quality products, high-level service, and unique shopping experience with the AB Vassilopoulos’s signature.
 

In an era of high demands and major challenges, AB steadily strengthens the Greek entrepreneurship by providing growth opportunities to local communities. At the same time, for all those young entrepreneurs who search for new paths to success and wish to "write" their own success story with a reliable partner who makes a difference, AB, with its contemporary Franchise network, guarantees to make their dreams come true.
 
AB Vassilopoulos. For whatever you want to be! And it's nice to "write" history!
 
AB Vassilopoulos now lists 200 AB Franchise stores throughout Greece, of which 79 are AB Food Market, 52 are AB Shop & Go, and 69 are Shop & Go that are housed at petrol stations in collaboration with Coral/Shell.
 
For more information please visit ab.gr/franchise.
 
 

11/06/2020 Greek tastes that shine globally can be found exclusively at AB!

Six products from Greek producers, part of the product series ‘AB close to the Greek land’ and ‘AB Choice,’ stood out in this year’s International Taste Institute Awards.
 
 We are packed with stars! Stars that shine globally with significant value, reflecting the superior taste of the authentic Greek products, which we ensure you can find every day on the shelves in all our stores. These stars make us feel proud of our choices, our support to Greek producers, and for promoting the ‘delicious’ tradition of our country.
 
 

Six of these products – four from the series "AB near the Greek land" and two from the series "AB Choice" – now "shine" even brighter, as they returned home with a total of seven Gold Stars for Superior Taste Awards from the renowned international competition of the International Taste Institute (ITI) 2020.

These products are: 
 
‘AB Choice’ Kranios, Superior Taste Award with two Stars! This extremely tasty fish, with a fluffy and tender fish, is a rich source of minerals, vitamin D, and fatty acids that our body cannot synthesize on its own. 
‘AB Choice’ Chicken from the farms "Margarita" in Ioannina, Superior Taste Award with a Star. The chickens grow up in the mountainous region of Ioannina with 100% plant-based foods, 65% of which is corn, which gives it this superior taste.
‘AB close to the Greek land’ Kythera oil rusk, Superior Taste Award with a Star. This product is ideal for every moment; it is made with Kythera olive oil and the traditional recipe of the island.
'AB close to the Greek land' barley rusk from the stone mill ‘Asi Gonia’ in Crete, Superior Taste Award with one Star. It comes from one of the most mountainous villages of Crete and is made like the old days, with wholemeal barley flour grounded in a traditional stone mill with excellent virgin olive oil and yeast.
‘AB close to the Greek land’ Chilopitaki (Greek egg Noodles) from Corinth, Superior Taste Award with one Star. Famous for its excellent taste, it is traditionally made from semolina, fresh eggs, and fresh pasteurized cow's milk. 
‘AB close to the Greek land’ sweet tarhana from Lamia, Superior Taste Award with a Star. It is made the Fthiotida’s traditional way, from durum wheat and fresh pasteurized sheep's milk, and it is renowned for its wonderful taste.
 
Enjoy the award-winning Greek products that you will find in all AB stores, along with many more choices, which stand out for their quality and taste.
 
AB Vassilopoulos. For whatever you want to be!
And it's nice to have your favorite products filled with "stars"!
 
For more information please visit https://www.ab.gr/ellinikes_geuseis.
 

09/06/2020 PPC and AB VASILOPOULOS signed a Memorandum of Cooperation

In the context of expanding its activities in providing its electric mobility services, PPC SA announces that it has signed a Memorandum of Cooperation (MoC) with AB VASILOPOULOS.

According to the MoC, the two parties will explore the possibility of identifying and placing charging points in AB Vassilopoulos’s stores nationwide. These points will be used by customers/drivers for parking and charging their electric vehicles. The two organizations will join forces to promote electromobility services to customers/consumers, who wish to drive a "clean" and environmentally friendly vehicle. This cooperation between the two parties may result in even more joint actions.
 
 

 At the signing of the agreement, the President and CEO of PPC, Mr. George Stassis, stated: 

‘Today, PPC takes an important step to expand its activities in the field of electric vehicles. We have already included in our planning the installation of 1,000 charging points, nationwide, in the next 2-3 years and 10,000 charging points in the medium term. At the same time, we are considering strategic partnerships so that PPC can play a leading and decisive role in the development of the charging network in the coming years, which is vital for the widespread use of electric vehicles. Our goal is to create the largest network of charging points all over Greece. Working toward that end, we signed today a Memorandum of Cooperation with AB Vassilopoulos, with a clear focus on identifying the appropriate charging points, creating together products and services, and promoting electric vehicles in our country. Electricity is a significant challenge, but also a great opportunity for PPC, for the country, for the environment, and society.
 
The President and CEO of AB VASILOPOULOS Mr. Vassilis Stavrou stated: 

‘Together, with PPC, we are the first to respond to the national electrification plan, and we aspire to develop a strategic partnership by designing joint solutions that are more environmentally friendly and greener. Thus, today, we are creating the store of the future; we are changing our habits, and we are putting forward a long-term and ambitious plan that concerns the provision of electromobility services to the AB Vassilopoulos customers.
 

03/06/2020 Now, you can have the legendary Mexican tastes in your house

By Akis Petretzikis and with the AB Vassilopoulos quality guarantee 
 
How about chimichanga with minced meat? About chili con carne with rice? Or maybe you prefer pork with pineapple and rice or beef fajitas? How would you feel about a meal of chicken quesadilla or enchiladas? Most likely you would scream: 'Que Sabrosa Comida Mexicana!' What amazing Mexican food that is! 
 
Mexican cuisine has a "spicy" temperament; it is delicious and colorful, has intensity and many loyal friends. And these are just some of the reasons why Mexican cuisine is loved by so many. Since, now, traveling to faraway Mexico to enjoy the food is even more difficult, we bring it to you! With the new Ready Meals 'AB You'll love,' signed by your favorite chef Akis Petretzikis, you transform your home into a Mexican restaurant.
 

AB Vassilopoulos continues to respond to the latest trends that demand delicious, convenient, and quality solutions for every moment and enriches its variety with new tastes, through AB You’ll Love #Worldcuisines. We start with six new Mexican dishes, with Akis Petretzikis’s taste guarantee and the quality guarantee that only AB can offer. Try them and travel to the Aztec country through the taste of:
 
Chimichanga with minced meat (contains sour cream)
Chili con carne with basmati rice
Pork with pineapple and rice
Fajitas with beef and vegetables
Quesadillas with chicken and vegetables (contains sour cream)
Enchiladas with chicken (contains sour cream)
 
From June 1, you can find the new Mexican tastes AB You’ll Love in all AB stores and AB E-shop, for a limited time. You can learn more about them here
 
Feliz Verano! (Have a Great Summer!)
 
AB Vassilopoulos | For whatever you want to be!
 

01/06/2020 From the Greek land, on the top of the world!

In the renowned Monde Selection Awards 2020, AB Vassilopoloulos received two prestigious international awards for its fresh milk ‘AB Close to the Greek Land’
 
Small Farms, Great Milk! The fresh milk ‘AB Close to the Greek Land’ received two major awards at the internationally renowned Monde Selection Awards 2020!
 
Your favorite milk, which comes from small farms in Thessaly, and you can exclusively find it at AB stores, stood out for its excellent quality in the independent awards of the international institution based in Brussels.
 
 
 

The milk ‘returned’ home proudly with:
• A Gold Quality Award for the 3.7% fat fresh milk (full)
• A Silver Quality Award for the 1.5% fat fresh milk (light)

Thessaly is a place with pastures with rich vegetation and a longstanding tradition in animal husbandry. It is also well-known for the high quality and taste of the milk produced there. Now, thanks to the fresh milk ‘AB Close to the Greek Land’, Thessaly’s reputation is traveling beyond our borders.
 
At AB Vassilopoulos, we are honored to see that during a demanding period, our choice to support Greek producers and to offer you quality and fine Greek products, is rewarded and recognized internationally.
 
AB Vassilopoulos. For whatever you want to be. And it is nice to be among those who choose and enjoy the quality and carefully chosen products of our homeland!
 
 

22/5/2020 Milk "Who's the Boss? - The Consumer's Brand" for the first time in Greece in AB stores

In this difficult period, we are going through, at AB Vassilopoulos, we stand by the Greek producers and support first in Greece the innovative cooperative initiative “Who is the Boss? – The Brand of The Consumer". From May 21st 2020, you can find in the fridges of our stores, 2 new codes, full and light milk of exceptional quality of this innovative project, which promotes sustainable consumption, while at the same time, showcasing the primary sector of the country.
 
The "Who's the Boss? - The Consumer Brand “is a social and collective initiative, in which consumers become the "protagonists" and participate in the journey of a product, from production to the shelf. How? They decide with transparency, respect, and reliability what they want to consume, at what price and how it is distributed to those who care so that the product reaches their table, with priority given to the adequate reward to the producer.
 
 

 Thus, the milk, available in AB stores, was produced according to the specifications set by the majority of consumers who participated in the online voting  through the  interactive platform  www.imarkatoukatanaloti.gr.

 
The aim of the project is to contribute to the support of the producers of our country, to the development of the agri-food sector and the Greek economy, to the creation of new jobs with high standards of quality, sustainability and well-being. And while the kickoff was with milk, olive oil, feta cheese, honey, flour and what consumers still decide will follow.
 
As part of the initiative, its Co-founder and Coordinator, Lambis Kotsou,stated:  "We are very proud that Greece is the 4th country that develops this model, after France, Belgium and Spain. Ordinary people, consumers, are actively participating in this original initiative. AB Vassilopoulos, from the beginning, supported us both with its know-how and with its care, contributing as our most important partner to a fairer, more sustainable and intelligent consumption. Thus, the first product that we created the consumers, milk, is now in the refrigerators of AB Vassilopoulos and we look forward to moving forward with the other products".
 
SVP Buying at AB Vassilopoulos, Director of Sales,  Dimitris Prinzios, stated:  "From the very beginning, we have completely identified with this new and pioneering - for the country - initiative, as it is linked to our strategy and values to support greek primary production and Greek producers over time. At the same time, we "listen" to our customers and bring to their table choices of Greek products, with the same always high quality and affordable price. The "Who's the boss" initiative? - The Consumer's Brand" is another practical proof of the care we show for the selected products of the Greek land. And a way to make a difference in the lives of dozens of milk-producing families, so that they can survive, to evolve with them other branches of the Agriculture sector and beyond."
 

14/05/2020 We are participating in WIND’s initiative "Stay Home – We'll bring you the groceries",with care for high-risk groups

For us, at AB Vassilopoulos, "Stay Safe" means staying firmly next to you and continuing to take care of you in every possible way. Especially for those belonging to the high-risk group (older people, and people with pre-existing medical conditions) but also for single parent families, our care and attention never stops.
 
That's why we're participating in WIND’s “Stay Home – We'll bring you the groceries" initiative, which brings essentials to your home, with no transport costs for you, and thus significantly reduces the likelihood of you being exposed to danger. What do you have to do?
 
 

If you are a resident of the Municipalities of Athens, Nikaia, Kallithea, Nea Smyrni, Korydallos, Peristeri and Egaleo, you can call between 07:00– 11:00 in the morning at the call center of the taxi company "Kosmos" (210-5201300 or 18300) and provide the code 180 and the your address. As soon as possible, a taxi driver will arrive at your door, pick up the shopping list and the cash equivalent . He will then go to the nearest AB store, where with priority at the entrance and with responsibility to adhere to all the safety measures, during the purchases, he will collect the products of your order and deliver them to you on same day, and at latest until 16:00.
 
In this way, WIND and AB make sure that high-risk  “stay safe” and “remain home”, even the next day.
 
For more information, you can visit the official AB Vassilopoulos` website: https://www.ab.gr/en-gr/. 
 
 
 

12/05/2020 AB Eshop “arrives” in more cities in Greece

At AB Vassilopoulos, we make sure to enable even more of our customers, all over the country, to make their purchases online through the AB Eshop.
 
After Attica and Thessaloniki,  AB Eshop,  AB's online store, arrived in the cities of  Patra, Larissa, Heraklion, Kalamata and Ioannina. If you want to make your purachses easily and quickly, with the comfort and saftey of your own home and with delivery to your place on the day and time that best suits you, start your online shopping now.
 
 

AB Eshop offers a wide variety of 9,000 products and collects 1,000 offers, every day, for a greater economy. With €40 minimum order and free shipping, your online  shopping is only "a few clicks away" from your door, on the day and time of delivery you want, from Monday to Saturday and from 11:30 to 21:30. 
 
Get to know the world of AB Eshop,  in 5 simple steps:  
1. Through postcode verification, confirm that you can be assisted
2. Register or Sign in to your online account
3. Add products to your online shopping cart
4. Set delivery day and time
5. Complete your online order with payment methods being either cash or card upon delivery or online card payment
 
At AB Vassilopoulos, we never stop to look for constant ways to be near our customers in even more cities all over Greece and make sure that they enjoy the benefits of AB Eshop.
 
For more information, click here.
 
 

06/05/2020 AB Vassilopoulos: 5 Awards at the Loyalty Awards 2020 for AB Plus, our relationship of trust

At AB Vassilopoulos, your trust is our biggest reward. That is why, with the AB Plus loyalty program, we make sure to build relationships of trust with our customers, relationships that "endure" over time and remain timeless and up-to-date. And we are very proud that this relationship, our relationship, won 5 awards at the Loyalty Awards 2020.
 
In a very demanding competition, where this year, more than any other year loyalty schemes were submitted, our distinctions with AB Plus are:
 
 
 
 

GOLD Award, for the AB Plus loyalty as a value that is constantly evolving, in the “Best in Loyalty & Engagement” unit and the “Food Retail” category
GOLD Award for the best use of Brand Advocates & Influencers for the new service "Personal Offers AB Plus"
SILVER Award for the project “At AB, every visit counts” in the category “Best Direct Marketing Campaign” 
SILVER  Award for the “Best Use of Digital Onboarding”, within which each customer can explore the new digital world of AB Plus
SILVER Award for the Loyalty & Personalization team of ΑΒ in the category “Best In-house Loyalty Team”
 
For all of us at AB Vassilopoulos the biggest prize remains your smile, the sense of security of all, that you did not miss and do not miss anything, this unpretentious "thank you", that we exchange between us.
 
But we are also very happy about the institutional recognition of our effort to become more and more efficient, increasingly innovative, faithful to your service, with benefits for each and every one individually. And we share these awards with you.
 
AB Vassilopoulos. For what you want to be. And it is worth being loyal.

30/04/2020 At AB Vassilopoulos, we take care of the small businesses that operate within our stores 

With zero collection of April rent
 
At a time of significant challenges for small and medium-sized enterprises, at AB Vassilopoulos, we create the necessary conditions for a return to a "new normality”, with new social and economic implications.
 
In this context, we actively support the small businesses that operate within our stores (shops in a shop) that have been affected by the necessary measures to deal with the spread of coronavirus. Specifically, the  zero collection of the April 2020 rent is our "act of care" to facilitate the liquidity and the smoother integration of our partners in the market, following the of the current legislation for their partial exemption from the obligation to pay rent by 40% for the months of March and April 2020.
 
Because at AB, we take care of our partners and for the "next day"!!
 
 

AB Vassilopoulos supports the Hellenic Police with 200,000 masks

AB Vassilopoulos takes care of those who take care of us and are at the forefront in tackling the pandemic, such as the Hellenic Police, which during this critical time is playing a key role in protecting public health.

Within this context, the company offers 200,000 masks to the Hellenic Police through the International Police Association’s Local Administration of Athens and Attica. The specific donation, which is implemented within the context of the 500,000 euros donation to Municipalities, NGO’s and Organizations, has already been initiated, as the first 100,000 masks were delivered on Wednesday (April 15), through the International Police Association.
 

On the occasion of the donation of the 200,000 masks, the President of the Local Administration of Athens and Attica of the International Police Association, Mr. Vlasios Valatsos, stated: “We warmly thank AB Vassilopoulos for this important donation, which actively contributes to the protection of police officers who give their own fight every day. The recognition of the Greek Police’s work and our continuous effort to face the pandemic, give us the strength to continue ".
 
The President and CEO of AB Vassilopoulos, Vassilis Stavrou, stated regarding the donation: “We actively express our support to the Greek Police, which from the very first moment gives its own daily fight for the protection of public health and the observance of the protective measures established by the State. These people risk their lives every day to protect all of us. At AB Vassilopoulos, it remains our priority to take care of those who take care of us and we are committed to proceed with donations to those who are in need”.
 
 

15/04/2020 New Service AB Collect. Shop online and pick up from AB stores

Want to have more choices in the way you shop? Now, you can  shop  online  through AB  Eshop, from the comfort and security of your home,  and pick up your items from an AB store, located near you, at your time of convenience. 
 The new AB Collect service is here and gives you this option, in 5 simple steps.
 
 

1. Make your purchases with just a click at AB Eshop  and choose the Collect service option, if you wish to pick up your items from an AB store where the new service is available.
2. Then enter your  ZIP Code or region to select the nearest available store to you, as well as the desired day and time of collection, from Monday to Saturday, in the hours: 10:00-12:00, 12:00-14:00, 14:00-16:00, 16:00-18:00 & 18:00-20:00. Before completing your online order, select “Payment upon receipt”.
3. Your online order is prepared by the people of AB, following all the hygiene and safety rules. 
4. On the day and time, you have chosen, call the phone number sent to you at the completion of your online order, 15 minutes prior to your arrival at the AB store.
5. You can pay by card or cash at pick-up, in the specifically designed area outside the AB store..
 
At AB Vassilopoulos we are constantly adapting to the new conditions. We develop new services to give you more possibilities and choices, quickly, easily and in the time that serves you!
 
The new AB Collect service is already available at the following AB stores within Attica, with the list constantly expanding.
 
Ag. DIMITRIOS 3 (Patmou) | Patmou & Tzavella, P.C. 17342
ALIMOS | Leoforo, P.C. 17455
WEIGHTS | L. Varis, Kerkyras & Kekropos, P.C. 16672
VYRONAS 1 | Karaoli Dimitriou 34, P.C. 16233
GLYFADA 2 | Lazaraki 59, P.C. 16674
ERITREA | Kifisias 326, P.C. 14671
MELISSIA | Kalamvoki 2 & Dimokratias, P.C. 15127
NEO IRAKLEIO | L. Kimis & Skoufa, P.C. 14122
STOP A. | L. Drosias - Stamatas 31A, P.C. 14575
FILOTHEI | Kifisias & Kapodistriou, P.C. 15123
CHALANDRI 2 | Lesvou 5-7 & Andrianiou, Kato Chalandri, P.C. 15231
 
 

08/04/2020 AB Vassilopoulos supports Municipalities with the "Help at Home" Program and Institutions throughout Greece

A new 500,000 euros “We take care of those who need it the most”After the equipment and software system 494,000 euros donation for ICU, to the Ministry of Health, AB Vassilopoulos undertakes the initiative to take care of those who need us the most, expanding its support to Municipalities through the "Help at Home" Program, under the auspices of the Central Union of Greek Municipalities, but also to Institutions throughout the country that are called to meet increased needs especially at this time. The total cost of the new donation to Municipalities, NGOs and Public Benefit Organizations is 500,000 euros
 

Starting with the "Help at Home" Program and the largest municipality in the country, the Municipality of Athens, AB Vassilopoulos will cover the costs of transporting 16,000 packages of food and basic necessities, as well as the costs of 11,500 routes to meet citizens` demands, for the next 3 months. This is an action that supports the Municipality of Athens program "Help at Home Plus" and is addressed to the elderly, people with underlying diseases, families  in need, citizens who are alone, those who face the greatest risk from the pandemic. The program offers counseling and psychological support, nursing care, family assistance, and is enhanced by the provision of basic goods at home, such as medicines, food and personal hygiene items.

On the occasion of the announcement for the support to Municipalities throughout the country through the Program "Help at Home", the President of the Central Union of Greek Municipalities, Mayor of Trikaia, Mr. Dimitris Papastergiou stated: “AB Vassilopoulos' initiative proves that the contribution of businesses, in this difficult period - for all of us - is more than important. It is crucial for the outcome of the battle we are fighting every day in our Municipalities. Protecting the most vulnerable parts of our communities from the threat of pandemic consists a great challenge, which we have a duty to tackle quickly and effectively, creating a great alliance of solidarity. On behalf of all the members of KEDE, I would like to thank AB Vassilopoulos once again” .
 
 

07/04/2020 AB Easter Eggs: We make a difference together supporting the Ark of the World

This Easter, some things may be different. However, other things remain the same, such as standing by those who need it. Within this context, the AB Easter Eggs could change the lives of the Ark of the World’s children, as, this year, by purchasing an AB Easter Egg, you also support the Organization with € 0.30.
 
We are doubling the total amount collected, so that all of us will be able to contribute to the creation of an Agricultural School in Volos and the Pogodiani of Ioannina. At AB Vassilopoulos, we believe that together we can make a difference in the lives of children who need us, today, more than ever.
 

This Easter, some things may be different. However, other things remain the same, such as standing by those who need it. Within this context, the AB Easter Eggs could change the lives of the Ark of the World’s children, as, this year, by purchasing an AB Easter Egg, you also support the Organization with € 0.30.

We are doubling the total amount collected, so that all of us will be able to contribute to the creation of an Agricultural School in Volos and the Pogodiani of Ioannina. At AB Vassilopoulos, we believe that together we can make a difference in the lives of children who need us, today, more than ever.
 

03/04/2020 AB Vassilopoulos: Donation of new generation equipment and internationally innovative software, to support over 30 ICU Beds

The total cost of the donation is 494,000 euros and covers critical equipment needs for Intensive Care Units

The donation includes equipment that utilizes AI technologies, as well as a standard data management system, which will be one of the first to be installed in Public Hospitals
 
 
With deep sense of responsibility and care towards Greek society and with the aim of contributing to the arming of public hospitals, AB Vassilopoulos proceeds to donate to the Ministry of Health a new generation equipment  "package" that can holistically support over 30 ICU beds and dozens of patients whose lives are at risk. The total cost of the equipment, which utilizes specifically Artificial Intelligence technology is 494.000 euros.
 

More specifically, the donation includes:

•30 High-tech Monitors for ICU
•3 central management/monitoring stations
•1 New generation digital portable radiology machine with artificial intelligence
•2 state-of-the-art portable ultrasound systems
•10 New Generation Cardiographs
•Heart data interface and management software
 
As part of the donation, AB Vassilopoulos President and CEO Vassilis Stavrou stated: "We are in the midst of a "battle”, from which no one can be missing. To win it, we all have a duty, and first, the companies, to join forces and stand by the state. At AB Vassilopoulos, we proceed to donate equipment, which will strengthen the National Health System, and which can prove to be crucial for the lives of dozens of our fellow citizens. We take care of the Greek community and our country because we owe it. Today, more than ever”
 
With the innovative software system, which will be one of the first to be installed in Greece, intensive care units will gain innovative capabilities, since they will be able to digitally collect and analyze cardiological data,  and monitor their development daily. In this way, they will significantly accelerate the study and scientific decisions regarding patients who are in a serious and critical condition.
 
The donation comes to upgrade both qualitatively and quantitatively, the National Health System, at an extremely critical time for Public Health.
 

01/04/2020 AB Vassilopoulos:Announcement

AB Vassilopoulos: More than 3 million euros for the 13,575 employees of our stores & warehouses, our own heroes
 

With a feeling of deep gratitude, we take care of our people, who are on the "front line" all over Greece, giving their best, with soul, strength, teamwork, care, and zeal.
 
"All of you deserve a big thank you, for the titanic effort you make, so that nothing is missing from greek households! But also, a reward that comes self-evidently for everything you offer." 
 
 

In this way, the President & CEO of AB Vassilopoulos, Vassilis Stavrou, announced that "For all 13,575 employees, in the shops and warehouses – our own heroes, we will allocate more than 3 million euros to the project. This is a sign of reward and recognition for the daily dedication to our customers." 
 
At this critical national moment, all employees of the "AB’s" Family are fighting a great "battle" so that all our fellow citizens can feel safe and find everything they need in AB stores. In every neighborhood. For every family.
 

31/03/2020 AB Vassilopoulos: Announcement

At AB Vassilopoulos, we take care everyone we love
 
In these unprecedented moments, at AB Vassilopoulos we take care of our beloved ones, our 2.5 million customers by taking actions to prevent spread of coronavirus (COVID-19).
 
More specifically, we apply electronic recording for our incoming and outgoing customers in 282 AB stores, in order to make sure that there is only one person in every 15 sqm and to avoid any physical contact between our customers. Taking care of the sensitive groups, prioritization which was implemented from the very first moment for people over 65s, disabled, pregnant women, nursing staff and police officers, is still active.
 
 

In addition, we enhance further the security of transactions at the counters, by placing protective plexiglass in every store of our network. In this way, we are still "all together", even if we keep distance!
 
At AB Vassilopoulos, we give our best to take care of our customers who trust us on a daily basis, and who need us more than ever during this period of time in order to feel safe and to be able to find everything they need. In each neighborhood. For every family. For our fellow citizens.
 
 

30/03/2020 AB Vassilopoulos: Announcement

The service for "home delivery" in AB has been strengthened 
New collaboration with SPEEDEX
 
 
At AB Vassilopoulos, the care for our customers as well as their quick and proper service, is our priority.Daily. 
 

In this context, we have launched a new partnership with SPEEDEX, strengthening the "home delivery" service for the purchases you make from the store. The enhanced service for "home delivery" begins today and will be implemented in 129 AB stores in Attica.
 
 

At AB Vassilopoulos, the care for our customers as well as their quick and proper service, is our priority.Daily. 
 
In this context, we have launched a new partnership with SPEEDEX, strengthening the "home delivery" service for the purchases you make from the store. The enhanced service for "home delivery" begins today and will be implemented in 129 AB stores in Attica.
 
 

17/03/2020 AB Vassilopoulos: Announcement

Lines and entrance cards at AB Vassilopoulos stores
to protect all of us
 
 
 
In view of the safety of both our employees and customers who visit our stores and in full compliance with the instructions of the Competent Authorities, we have taken additional protection measures.
 
More specifically, we gradually place delination stripes in all stores in order to maintain a safety distance of at least two meters between customers within each store. The stripes concern both the checkout counters and service points, such as the meat department, the fish department, as well as the cold cuts and cheese departments.
 
 

At the same time, in order not to experience overcrowding and congestion, we have implemented the directive, which provides for a certain number of customers to stay in the shop at the same time (1 person per 10 sq.m.). For each customer, we issue a numbered entry card that will be returned when they leave the store.
 
It is noted that the strongest armor for our health is the responsible stance of all of us. It is important that we adhere to the instructions of the State and cooperate with the employees of each store, always bearing in mind that they work with the aim of serving and protecting us.
 

03/03/2020 "Για ό,τι θέλεις να είσαι"

 "Για ό,τι θέλεις να είσαι"
Η νέα επικοινωνία της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εδώ για κάθε (εσ)ένα ξεχωριστά

Για σένα που είσαι της υγιεινής διατροφής, αλλά θα κλάψεις με την αγαπημένη σου σειρά πάνω από ένα μπολ “υγιεινό” παγωτό.
 
Για σένα, νέα και εκκεντρική, που αγαπάς τις παραδοσιακές συνταγές της μαμάς και νοσταλγείς εκείνες του παππού σου.
 
Για σένα, φανατική της γιόγκα, που βλέπεις τον κόσμο “ανάποδα” και “ισιώνεις" με ένα vegan πιάτο.
 
Αλλά και για σένα, που επιλέγεις τα καλύτερα κρασιά, για τα αγαπημένα σου τυριά.

Σίγουρα και για σένα, που είσαι τσακωμένος με την “τάξη” και ψάχνεις, ψάχνεις … Και για σένα, όμως, που είσαι γενικώς εν τάξει και ειδικώς ψαγμένος. 
 
Για σένα που παίρνεις αστέρι Μισλέν. Και για σένα, το αστέρι, που χορταίνεις με ένα τοστ. 
 
Που περνάς ώρα μπροστά από ένα ράφι ή γεμίζεις τα ράφια σου με ένα κλικ. 
 
Για σένα που επιμένεις Ελληνικά. Αλλά και για σένα, τον πολίτη του κόσμου, κοσμοπολίτη. 
 
Για σένα που στόμα έχεις και μιλιά δεν έχεις, αλλά έχεις το ψυγείο σου, να λέει πολλά για σένα.
Και για εμάς να λέει τα πάντα.
 
Γιατί το καλάθι σου είναι σαν το DNA σου. Μοναδικό! Και το ψυγείο σου, ο καθρέφτης του εαυτού σου. 
 
Τελικά είμαστε όσα επιλέγουμε; Ή τα επιλέγουμε επειδή έτσι είμαστε; Τι σημασία έχει; 

Το σημαντικό είναι να βρίσκεις όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι απλά ο εαυτός σου. 

Για σένα είμαστε εμείς εδώ στην ΑΒ Βασιλόπουλος! Με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πελάτες, βλέπουμε κάθε (εσ)ένα ξεχωριστά. 

ΑΒ Βασιλόπουλος | Για ό,τι θέλεις να είσαι. 
 
Δείτε το σχετικό video εδώ 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος: https://www2.ab.gr/giaotitheleisnaeisai/ 
Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775,  kchalkou@ab.gr. 
 
 
 
 

27/02/2020 With our people and our customers, we offer to Society and the Environment
 

Four top awards for AB Vasilopoulos
 
Give your people opportunities to improve. They give their best to the customers. And together we make a difference in people's lives.
 
At AB Vassilopoulos, we owe a big "thank you" to our 2.5 million customers and our more than 14,000 employees, who daily, work with care to support local communities, the Environment and the ongoing education and training of our people and partners. We acknowledge that every award that we win as a company concering the Sustainable Development and Corporate Responsibility, is also their reward, just as the 4 awards we were recently awarded.
 
2 awards in the Category of Sustainable Development at the Hellenic Responsible Business Awards 2020
 

Gold award in the zero waste section for the "Love Food" Program| In collaboration with two valuable helpers, with the Non-Profit Organization "We Can" and the Food Bank - Foundation for The Fight Against Hunger and Waste,we offer free food items, which are close to their expiration date, to people in need. From 2013, when the program started, we have provided over 3 million meals, with a value above 10 million euros, supporting every year more than 123,000 people from 250 organizations. Today, it is the only food supply program in our country where fresh items are available, as well as maintenance and freezing products, while ready meals are also given.

• Silver award in the recycling section, for the Mobile Centre for Environmental Education and Recycling |  In cooperation with ΤΕΧΑΝ, our enduring ally in matters of recycling, we created in the beginning of 2018 a pioneering two-story bus for Greece and Europe that crosses the whole country. At the Mobile Centre for Environmental Education and Recycling you will find the most modern interactive means, which will help you to know what the recyclable materials are, learn smart ways to recycle in your daily life and understand the importance of recycling for a greener planet. From March 2018 until today over 25,000 children and greeks  have followed the educational program, which is continuing for it’s 3rd year.
 
Winner in the "Corporate Responsibility & Sustainable Development" category at the Growth Awards 2020
 
Our company was awarded a winner "Corporate Responsibility and Sustainable Development" category at the Development and Competitivness Awards organized for the fourth consecutive year by Eurobank and Grant Thornton. The Growth Awards showcase and reward the greek companies that stood out, combining the high economic preformance with a successful modern business history and contribute to the formation of a new landscape of entrepreneurship and work culture in the country. The evaluation was carried out with  specific analyses of key financial figures and indicators, as well as specific qualitative characteristics, out of a total of approximately 8,000 enterprises.
 

Award “EFFECTIVE EDUCATIONAL PROCEDURES” at the Franchise 2020

At AB Vasilopoulos, We invest with commitment in our netwowrk, in order to offer the best in every neighborhood of Greece. We support Greek entrepreneurship and directly and indirectly stimulate employment in local communities through innovative Franchise models bearing the signature of AB Vassiliopoulos. This distinction is a recognition for the AB franchise network that stands out for its top education, infrastructure, staffing and process organization, as well as the means and tools of education and development.
 
The President and CEO of AB Vassilopoulos, Vassilis Stavrou, stated on the occasion of AB’s distinctions in 4 leading institutions:  "We are very happy for our distinctions in the top business awards. At AB Vassilopoulos, we always operate with care for our customers, our partners, our suppliers and, of course the local communities in which we operate.  And we want through Corporate Responsibility actions to make a positive difference for the People, the Products, and the Environment. For today, but also for tomorrow which entails a responsibility for all of us. That is what we are all here for at AB Vassilipoulos”. 
 

26/02/2020 Healthy Eating & Environmental Protection are now becoming a game for students with disabilities

AB Vassilopoulos expands its partnership with the Hellenic Children's Museum
 
We always want the best for our children, in terms of education, culture and sports, the best possible nutrition and, above all, the ability to offer them love, protection and care.
 
At AB Vassilopoulos, we are close to parents and children, through our collaboration with the Hellenic Children's Museum. Since 2018, more than 15,000 children - visitors of the Hellenic Children’s Museum- have been initiated into the value of healthy and balanced nutrition and environmental culture through the exhibit "Τhe ABC of Balanced Nutrition". This is about a simulation of an AB store, which is a place for experiential education and games for children and parents, but also a destination with important teaching material for educational organizations and schools.
 
At the same time, through the classic museum kit, a modern three-copy museum educational tool, we have visited schools all over Greece, aiming to change the habits of more than 1,500 students in the region.
 

Since the beginning of 2020, we have expanded our partnership with two specially designed museum kits:
  • The museum kit for Disabled Students, hosted in Public and Private Structures of Special Education, is aimed at children with moderate to severe mental retardation and is designed to cultivate different skills. The educational activities are adapted to all children, such as children with autism, visual-hearing impairments, restricted mobility and many others. With clear instructions and variations, which are included in the educator’s supporting material, they are directly related to the special educational program. In this way, the educator utilizes the material as he or she deems, so that it best responds to the needs and abilities of the children.
  • The museum kit for Kindergarten Children, so that our little friends discover the origin of basic foods and become aware of balanced nutrition through playing games.
 
At AB Vassilopoulos, #allazoumesinithies, always with the same love and care for all children.

10/02/2020 Delicata - Chocolate Happiness The chocolate taste of happiness exclusively at AB stores

Delicious Chocolates Delicata come to AB and challenge you!
Enjoy favorite flavors as well as unexpected, explosive combinations you’ ll love.

Chocolate Happiness is Delicata’s “signature”: the signature of a chocolate that since 1926 has been offering delightful moments of happiness to millions of people around the world. Now you can enjoy the Delicata chocolate experience in Greece, exclusively at AB stores!
 
“Everyday Happiness, Sparkling Happiness, Discover Happiness, Original Happiness”. These are not just messages, but Delicata's 4 collections of “happiness”, which are waiting for you to fall in love with them at selected AB stores and to share different flavors of happiness with you and your beloved ones!
 

Enjoy and discover the taste of your own chocolate happiness!

 
Delicata Everyday Happiness | Velvet chocolate for everyday enjoyment in each bite. Favorite flavors you’ ll love while watching an exciting movie on the couch, with a cup of hot coffee or a cup of tea. The true taste of chocolate happiness.
 
Delicata Sparkling Happiness | A rich, explosive taste for a unique chocolate experience. The most delicious combination of chocolate, nuts, spices and fruits, for all of these moments that your face radiates happiness! Invites you to a cheerful chocolate party.
 
Delicata Discover Happiness | A challenging flavor that you haven't tasted before. Original combinations of delicious chocolate and unexpected ingredients! For all of those who love surprises, every chocolate matches  an exciting tasting experience. Discover it!
 
Delicate Original Happiness | Fine, authentic, absolute chocolate. Intense, elegant, spicy or fruity. Each bite travels you to exotic places, where the sun, the earth and the microclimate make each cocoa unique. A wonderful trip to the places where chocolate is born.
 
Discover Delicata's authentic, rich, velvet, chocolate happiness at AB stores!
 
Watch the related video here.

28/01/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ «ΑΒ ΕΛΛ ΓΗ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΒΟΛΟΥ 50ΓΡ»

 Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση και προληπτική απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ ΕΛΛ ΓΗ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΒΟΛΟΥ 50ΓΡ» με κωδικό παρτίδας L9314019FKMD, που παράγεται από την εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε, καθώς ανιχνεύθηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας. 
Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα τη συγκεκριμένη παρτίδα από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. Επιπλέον, καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.

 

20/01/2020 ΑΒ Βασιλόπουλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που κάνουν αναφορά σε διενέργεια εκτεταμένου εσωτερικού ελέγχου στην ΑΒ Βασιλόπουλος σε όλες τις λειτουργίες της από την μητρική εταιρεία Ahold Delhaize, η ΑΒ Βασιλόπουλος διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που αναφέρουν. 
 
Με δεδομένο ότι τέτοιου είδους ανυπόστατες αναφορές δημιουργούν εντυπώσεις και πλήττουν τη φήμη της εταιρείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος επιφυλάσσεται επί παντός νόμιμου δικαιώματός της.

29/07/2020 AB Vassilopoulos: At the 5th place in FORTUNE’s “Most Admired Companies in Greece 2020” list

The only supermarket chain that is included in this year's list and which is placed within the TOP20 companies for its corporate reputation, based on survey results, for the 6th consecutive year 
 
 
All of us at AB Vassilopoulos, work every day with passion, teamwork, integrity, care and humor. We continuously aim to gain the trust and appreciation of our millions of customers. Because we care about them and we are willing to build life lasting relationships with them. Because their commitment, makes us to give daily our best to make a difference in people's lives.
 

We are proud, that our company was voted as one of the most admired companies in Greece and it got the 5th place in FORTUNE’s list, as the only supermarket chain in this year's list. At the same time, for the 6th consecutive year, we are among the TOP20 companies regarding corporate reputation, based on survey results.
 
Particularly this year’s survey, which was carried out in collaboration with KPMG, a global network of professional firms providing Audit, Tax and Advisory services, was of special importance. As the business community proved its sensitivity, solidarity and social empathy during the COVID-19 pandemic, this was something that reflected also the list results. 
 
“At AB Vassilopoulos, we take care of the Greek society and the whole country, because we owe it. Nowadays, more than ever. We owe it to ourselves to be together at these circumstances and stand by each other. And we will continue to act accordingly, for as long as needed. Because the only way to succeed is to be and remain together” states the President & CEO of AB Vassilopoulos, Vassilis Stavrou. He also adds "This distinction reflects our daily effort to give our best to make a difference in people's lives. Every single day. Even during pandemic, on which the survey was conducted, we got the messages and turned them into solutions for our consumers and the society. Therefore, distinction results by the AB team members. A team of different, unique people, which cares and is always there for everyone”.
 

Add to shopping list
Looks like you don't have any shopping lists yet. Click the button below to create a new one.
This product is already included within this list.
Product added to the list