Recipe Search ResultsΑνοιχτή Πίτα με σταφίδες
Ab logo
  • Ανοιχτή Πίτα με σταφίδες

Ανοιχτή Πίτα με σταφίδες

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Pancake Day
Desserts
Ανοιχτή Πίτα με σταφίδες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 2 φλιτζάνια σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης ΑΒ
  • 2 κουταλιές σούπας χυμόλεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
  • 13 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτή κανέλα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ετοιμάζετε τη βάση. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και με τα δάχτυλα τη σηκώνετε για να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τη σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της. Την ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 φλιτζανιού νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και τους χυμούς τους. Ρίχνετε το υπόλοιπο νερό, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και την κανέλα, τα ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει το μίγμα. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Pancake Day
Dessert
All seasons
Desserts
  • Ανοιχτή Πίτα με σταφίδες

Shop this recipe

Essential ingredients