Ανοιχτή Πίτα με σταφίδες
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Pancake Day
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
- 2 φλιτζάνια σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης ΑΒ
- 2 κουταλιές σούπας χυμόλεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
- 13 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτή κανέλα
Shop this recipe
Essential ingredients
7135835
7062945
7126679
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Ετοιμάζετε τη βάση. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και με τα δάχτυλα τη σηκώνετε για να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τη σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της. Την ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 φλιτζανιού νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και τους χυμούς τους. Ρίχνετε το υπόλοιπο νερό, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και την κανέλα, τα ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει το μίγμα. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Pancake Day
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7135835
7062945
7126679
7062945
Load 4 more products