Ανοιξιάτικη Πάβλοβα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 ασπράδι
- 2 κουταλάκια γλυκού λευκό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. κρεμώδες τυρί
- 3 (το εσωτερικό) φρούτα του πάθους
- 300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
This item is no longer available
7146621
7087799
7083721
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150οC. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σφίξουν.Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αρχίσει να γυαλίζει.Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το κρασί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.Απλώνετε χαρτί φούρνου σε ένα ταψί και σχεδιάζετε έναν κύκλο με διάμετρο 20 εκ.Με τη βοήθεια ενός κορνέ με δόντια γεμίζετε τον κύκλο με τη μαρέγκα. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 120οC και ψήνετε για 1 ώρα και 20 λεπτά.Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε την Πάβλοβα να κρυώσει εντελώς μέσα στον φούρνο. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.Σε ένα μπολ μαλακώνετε το κρεμώδες τυρί με την άχνη και με προσοχή το ενώνετε με τη χτυπημένη κρέμα.Με την βοήθεια ενός κουταλιού απλώνετε το μίγμα πάνω στην Πάβλοβα.Γαρνίρετε την Πάβλοβα με τις κομμένες φράουλες και περιχύνετε με τα φρούτα του πάθους.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
Spring,Summer
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
This item is no longer available
7146621
7087799
7083721
Load 4 more products