Recipe Search ResultsΑνοιξιάτικη Πάβλοβα
Ab logo
  • Ανοιξιάτικη Πάβλοβα

Ανοιξιάτικη Πάβλοβα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Ανοιξιάτικη Πάβλοβα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 ασπράδι
  • 2 κουταλάκια γλυκού λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 400 ml. κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 3 (το εσωτερικό) φρούτα του πάθους
  • 300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721
  • Start cooking

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150οC. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σφίξουν.Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αρχίσει να γυαλίζει.Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το κρασί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.Απλώνετε χαρτί φούρνου σε ένα ταψί και σχεδιάζετε έναν κύκλο με διάμετρο 20 εκ.Με τη βοήθεια ενός κορνέ με δόντια γεμίζετε τον κύκλο με τη μαρέγκα. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 120οC και ψήνετε για 1 ώρα και 20 λεπτά.Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε την Πάβλοβα να κρυώσει εντελώς μέσα στον φούρνο. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.Σε ένα μπολ μαλακώνετε το κρεμώδες τυρί με την άχνη και με προσοχή το ενώνετε με τη χτυπημένη κρέμα.Με την βοήθεια ενός κουταλιού απλώνετε το μίγμα πάνω στην Πάβλοβα.Γαρνίρετε την Πάβλοβα με τις κομμένες φράουλες και περιχύνετε με τα φρούτα του πάθους.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dessert
    Spring,Summer
    Desserts
    • Ανοιξιάτικη Πάβλοβα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721