Recipe Search ResultsΑρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο
Ab logo
  • Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

by AB Food Stories

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 kg μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες
  • 250 g γραβιέρα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
  • 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κρασί, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το λάδι, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το θυμάρι. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μερίδες του κρέατος. Τις αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα της γραβιέρας. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στρώνουμε 4 μεγάλες λαδόκολλες σε λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε το κρέας μαζί με το μείγμα του στο κέντρο της λαδόκολλας. Σκορπίζουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και κλείνουμε καλά δημιουργώντας ένα πακέτο, φροντίζοντας το άνοιγμα να είναι από το επάνω μέρος του πακέτου. Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Αρνάκι στο φούρνο με γραβιέρα και δεντρολίβανο