Αρνίσιο μπουτάκι με μουστάρδα και μυρωδικa
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5
Ingredients for 4 People
- 1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά
- 1/2 λεμόνι
- 1 φλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας, καλής ποιότητας (πικάντικη, με σπόρους, με μέλι ή μπαχαρικά κ.ά.)
- 2 κ. σ. κρέμα σκόρδου
- 1 ματσάκι ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι ή 2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
- 1/2 κ. σ. μπούκοβο
- κιλό πατάτα, καθαρισμένη ολόκληρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Ετοιμάζουμε το κρέας ως εξής: το πλένουμε, το σκουπίζουμε, το τρίβουμε με το μισό λεμόνι και το αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κρέμα σκόρδου, τα μυρωδικά, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνουμε 1 μεγάλη λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζω εκεί τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα της μουστάρδας και με τα χέρια τις ανακατεύουμε για να αλειφθούν καλά από το μείγμα.
Τοποθετούμε το μπούτι πάνω στις πατάτες και το αλείφουμε καλά με το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας.
Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ασφαλίζουμε με σπάγκο μαγειρικής. Ψήνουμε για 2 ώρες.
Κόβουμε τον σπάγκο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα με προσοχή. Επαναφέρουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα.