CARBONARA ΜΕ PENNE ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 2 People
- 160 g Barilla Penne Rigate
- 100 g Καπνιστός Σολομός
- 2 Κρόκοι Αβγού
- 60 g Τυρί Pecorino
- 20 ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
Start cooking
Μαγειρεύουμε τις Penne σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Παράλληλα, κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους αβγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε φρεσκοαλατισμένο μαύρο πιπέρι. Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με το σολομό. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αβγών με μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για μία πιο κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses