facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧοιρινό με κυδώνια, κάστανα και κράνμπερις αποξηραμένα
Ab logo
  • Χοιρινό με κυδώνια, κάστανα και κράνμπερις αποξηραμένα
Χοιρινό με κυδώνια, κάστανα και κράνμπερις αποξηραμένα

Χοιρινό με κυδώνια, κάστανα και κράνμπερις αποξηραμένα

by Νίκος Μαούνης
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 3 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 μέτρια κυδώνια
  • 15 κάστανα καθαρισμένα, ψημένα ή βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • Αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 3 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 μέτρια κυδώνια
  • 15 κάστανα καθαρισμένα, ψημένα ή βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • Αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τα πράσα και το σέλινο. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλινο μαζί με το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα κυδώνια, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά και προσέχουμε μη σωθεί το νερό. Προσθέτουμε από πάνω τα κάστανα, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με νερό (1 φλιτζάνι ακόμα τουλάχιστον). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.

Από το Νίκο Μαούνη

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    This item is no longer available
    7081527
  • Σέλινο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7064311
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897