Χοιρινό με κυδώνια, κάστανα και κράνμπερις αποξηραμένα
by Νίκος Μαούνης
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους 3 εκ.
- Αλάτι
- 200 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 15 κάστανα καθαρισμένα, ψημένα ή βρασμένα
- 2 μέτρια κυδώνια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7074831
7103757
7081527
7064311
Load 3 more products
Start cooking
Καθαρίζουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τα πράσα και το σέλινο. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλινο μαζί με το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα κυδώνια, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά και προσέχουμε μη σωθεί το νερό. Προσθέτουμε από πάνω τα κάστανα, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με νερό (1 φλιτζάνι ακόμα τουλάχιστον). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
Από το Νίκο Μαούνη
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7074831
7103757
7081527
7064311
Load 3 more products