Καπούσκα με χοιρινό
Average, >60'
Καθαρίζουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τα πράσα και το σέλινο. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σέλινο μαζί με το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα κυδώνια, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά και προσέχουμε μη σωθεί το νερό. Προσθέτουμε από πάνω τα κάστανα, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με νερό (1 φλιτζάνι ακόμα τουλάχιστον). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
Από το Νίκο Μαούνη