Χοιρινό στα κάρβουνα
by Νίκος Μαούνης
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Fat Thursday
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι
- 1/4 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο με το πράσινο μέρος του
- 1 μικρό τσίλι
- 5 κορυφές ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- Πιπέρι χοντροκοπανισμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7064489
7125430
7135652
7087788
Load 4 more products
Start cooking
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μούλτι και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να πολτοποιηθούν. Περιχύνουμε το κρέας, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μπολ και στο ψυγείο για, περίπου, 2 ώρες. Όταν θέλουμε να το ψήσουμε, αφαιρούμε την πολλή μαρινάτα πάνω από το κρέας για να μην αρπάξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το χοιρινό το γυρίζουμε τακτικά ώστε να διατηρηθεί ζουμερό όσο γίνεται. Ως λευκό κρέας που είναι δεν ροδίζει πολύ (προσοχή μη σας ξεγελάσει η μαρινάτα). Όταν σταματήσει να βγάζει πολύ λίπος και έχει ροδίσει κάπως, είναι έτοιμο. tipΓια να ψήσετε καλά το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε σε διπλή σχάρα και να το γυρνάτε συνεχώς για να μην σας καεί. Ο λόγος είναι πως με την τσιμπίδα ψησίματος μπορεί να σας διαλυθεί ως πιο ευαίσθητο κρέας από τα άλλα. Tip: Για ένα καλό και ομοιόμορφο ψήσιμο, πιέστε το χοιρινό με τα δάχτυλα για να έχει παντού το ίδιο πάχος. Κατά το ψήσιμο γυρίστε το προσεχτικά πολλές φορές για να μην σας αρπάξει.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Fat Thursday
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064489
7125430
7135652
7087788
Load 4 more products