Χταπόδι με πατάτες
by #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες, χοντροκομμένες
- 1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
- αλάτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 δάφνες
- φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 χταπόδι, περίπου 2 κιλά
- 15 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7064239
7084850
7136110
7062286
Load 4 more products
Start cooking
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με το χταπόδι, τις δάφνες και το πιπέρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 10’.
Μετά χαμηλώνουμε στο μέτριο και αφήνουμε 20’, για να βγάλει το χταπόδι τα ζουμιά του. Το βγάζουμε με πιρούνα, το κόβουμε στα πλοκάμια του, τα οποία ξαναρίχνουμε στο ζουμί τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 32-36 εκ. αραδιάζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με αλάτι, το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω το χταπόδι με τα ζουμιά του και τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45’.
Στα μισά ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15-20’, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, να ροδίσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Αφήνουμε το ταψί στον φούρνο για 15’ με μισάνοιχτη πόρτα.
Χοντροκόβουμε τον δυόσμο την τελευταία στιγμή και τον ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε από πάνω το φαγητό και το σερβίρουμε με χόρτα και ελιές.
Τip: Αν δεν έχουμε φρέσκο δυόσμο, μπορούμε να βάλουμε ξερό μαζί με 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Επίσης, αντί για ξερό δυόσμο μπορούμε να βάλουμε είτε μαντζουράνα είτε μάραθο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064239
7084850
7136110
7062286
Load 4 more products