facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧταποδομακαροναδα Φούρνου
Ab logo
  • Χταποδομακαροναδα Φούρνου
Χταποδομακαροναδα Φούρνου

Χταποδομακαροναδα Φούρνου

by PESCANOVA
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένς στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ σπαγγέτι νο 6
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένς στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ σπαγγέτι νο 6

Start cooking

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά. Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Lenten
Lunch
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • 7471934
  • Χταπόδι Πλοκάμι 600g
    600 gr
    30,98 €/ Kg€18,59
    24,78 €/ Kg
    €14,87
    7578421