Χταποδομακαροναδα Φούρνου
by PESCANOVA
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Lenten
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
- 3 καρότα, τριμμένα
- 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένς στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 φύλλα δάφνη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 400 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ σπαγγέτι νο 6
Shop this recipe
Essential ingredients
7525132
7064215
7063748
7063667
Load 4 more products
Start cooking
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά. Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Lenten
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7525132
7064215
7063748
7063667
Load 4 more products