Χυλοπίτες µε σκορδάτο γιαούρτι και αρωµατικό βούτυρο δυόσµου µε µπούκοβο
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 500 g. φαρδιές χυλοπίτες Πηλίου
- 1 κ. γ. αλάτι
- 400 g. γιαούρτι
- 2 κ. γ. σκόρδο κονφί (σε βαζάκια)
- 20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. αλάτι
- 100 g. βούτυρο, σε κύβους
- 1 κ. γ. μπούκοβο
- 1 κ. γ. δυόσμο ξερό, τριμμένο
Start cooking
• Σε κατσαρόλα βράζουμε 2 λίτρα νερό με το αλάτι. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5’.
• Αφαιρούμε ένα φλιτζάνι από το νερό και το κρατάμε στην άκρη (για τη σάλτσα γιαουρτιού). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5’.
• Όσο ετοιμάζονται οι χυλοπίτες, σε μια μεγάλη πιατέλα, αραιώνουμε το γιαούρτι με το νερό που κρατήσαμε από τις χυλοπίτες και το ελαιόλαδο. Αν οι σκελίδες σκόρδου κονφί είναι ολόκληρες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μαζί με το αλάτι και τις προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού.
• Ρίχνουμε τις χυλωμένες χυλοπίτες στην πιατέλα και ανακατεύουμε προσεκτικά με τη σάλτσα γιαουρτιού.
• Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε το δυόσμο και το μπούκοβο. Περιχύνουμε τις χυλοπίτες με το αρωματικό βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses