Recipe Search ResultsΕύκολα κρουασάν σοκολάτας
Ab logo
  • Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

by Nestle dessert

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Gluten free
Everyday recipe
Desserts
Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

Ingredients for 12 People

12 People
  • 1 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα
  • λίγο γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κακάο
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    This item is no longer available
    7071882
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    This item is no longer available
    7071882
  • Start cooking


    1. Χτυπήστε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέστε το αλεύρι που το έχετε αναμείξει με το αλάτι και τον κουρκουμά.
    2. Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.
    3. Φτιάξτε με τη ζύμη 1 μπάλα, κλείστε τη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι , ανακατέψτε τα υλικά για τη γέμιση και αφήστε τη στην άκρη σε ένα μπολ.
    4. Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού και ενός πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ένα περίπου ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 30 Χ 40 εκ.
    5. Κρατήστε τη μεγάλη του διάσταση παράλληλη στον πάγκο της κουζίνας σας.
    6. Σκορπίστε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου εκτός από 2 εκ από την πάνω μεριά του φύλλου. Το σημείο αυτό το αλείφετε με λίγο νερό. Τυλίξτε σε σφιχτό ρολό.
    7. Αν θέλετε βάλτε το ρολό στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να σφίξει. Επίσης μπορείτε να το αφήσετε σκεπασμένο με μεμβράνη μέχρι 2 ημέρες και μετά να το κόψετε για να έχετε ολόφρεσκα κρουασάν τη στιγμή που επιθυμείτε. Κόψτε σε φέτες πάχους 2 εκ..
    8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα και βάλτε τις φέτες όρθιες σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

    9. Αλείψτε την πάνω επιφάνεια με γάλα ή με το αυγό και αν θέλετε σκορπίστε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω.
    10. Ψήστε για 20-25 λεπτά. Βγάλτε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει.
 Αφήστε να κρυώσουν λίγο και καταναλώστε τα.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Gluten free
    Everyday recipe
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Εύκολα κρουασάν σοκολάτας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    This item is no longer available
    7071882
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ 500 GR
    This item is no longer available
    7071882