facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦανταστικοί Κουραμπιέδες
Ab logo
  • Φανταστικοί Κουραμπιέδες
Φανταστικοί Κουραμπιέδες

Φανταστικοί Κουραμπιέδες

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

30 servings
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. Βούτυρο γάλακτος Ροδάμι
  • 2 κρόκους (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 βανίλιες
  • 70 γρ. κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική (κοφτό)
  • 850 γρ. Αλεύρι ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη από τη Δράμα
  • 1 κιλό ΑΒ ζάχαρη άχνη (για το άχνισμα)
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. Βούτυρο γάλακτος Ροδάμι
  • 2 κρόκους (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 βανίλιες
  • 70 γρ. κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και χονδροκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική (κοφτό)
  • 850 γρ. Αλεύρι ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη από τη Δράμα
  • 1 κιλό ΑΒ ζάχαρη άχνη (για το άχνισμα)
  • 2 βανίλιες

Start cooking

Τα αυγά να ειναι σε θερμοκραςια δωματίου .Η άχνη και το αλεύρι να ειναι κοσκινισμένα. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10’ στους 200 C να ροδίσει. Αφηνουμε να κρυωςει. Την χοντροκόβουμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τα χτυπάμε για 10’ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα, καθώς και το αυγό. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κ.σ. από το αλεύρι για να μην κόψει το μείγμα με την προσθήκη του κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μείγμα. Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι, ζυμώνοντας απαλά και κοσκινίζοντας το τελευταίο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό, τι σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Εγώ τους φτιάχνω μικρούς .Τους ψήνουμε στους 170 C στον αέρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν. Αφήνουμε 5’ να κρυώσουν. Κοσκινίζουμε λίγη λίγη την άχνη με την βανίλια σε ένα ταψί (να κάνει στρώσει). Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε ξανά με άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, αλλιώς διαλύονται. Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη. TIPS 1) Το βούτυρο δεν πρεπει να ειναι ούτε πολυ παγωμένο ούτε πολυ μαλακό. Να θυμάστε ότι χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με η ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί (αφράτη κρέμα). Να ξύνετε τα πλαϊνά του μίξερ με σπάτουλα για να γινεται πιο σωστα η ανάμειξη των υλικών. 2) Απο την ώρα που προςθετουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολυ το μίγμα. Οσο πιο πολυ ζυμώνουμε τοςο πιο σκληρό θα ειναι το αποτελεςμα. 3) Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυρατη όχι σφιχτή. Επίσης θέλουν καλό ψήσιμο. Όταν ροδίσουν ελαφρά και σκάσουν οι κουραμπιέδες ειναι έτοιμοι. 4) Μην ακουμπάτε τον έναν κουραμπιέ πανω στον άλλο οσο ειναι ζεστοί γιατι θα νοτισουν με την θερμοκρασια. 5) Αφήστε τους σειρά σειρά απλωτα να κρυωςουν και μετά τοποθετήστε τους σε πιατελα τον ένα πανω στον άλλο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 30 servings

  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,63 €/ Kg
    €0,65
    7066177
  • ΒΑΝΙΛΙΝΗ  5 TEM
    This item is no longer available
    7064740