facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦασολάδα με χοιρινές μπουκίτσες και μπούκοβο
Ab logo
  • Φασολάδα με χοιρινές μπουκίτσες και μπούκοβο
Φασολάδα με χοιρινές μπουκίτσες και μπούκοβο

Φασολάδα με χοιρινές μπουκίτσες και μπούκοβο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 συσκευασία φασολάδα 750γρ.
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 2 μπριζόλες χωρίς κόκαλο από λαιμό (περίπου 600γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 συσκευασία φασολάδα 750γρ.
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 2 μπριζόλες χωρίς κόκαλο από λαιμό (περίπου 600γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Κόβετε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες). Σοτάρετε ελαφρά το χοιρινό με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 4-5λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βράζετε σε μια κατσαρόλα 8 φλιτζάνια νερό σε δυνατή φωτιά.Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν βράση ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας μαζί με το χυμό τομάτας. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τις μπουκιές χοιρινού και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 50-55 λεπτά. Αν θέλετε να χυλώσει πολύ η φασολάδα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα μερικά βρασμένα φασόλια σε ένα μπολ και τα λιώνετε με το πιρούνι . Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το μπούκοβο και σερβίρετε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup

Shop recipe for 4 servings

  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    This item is no longer available
    7064447
  • ΜΠΟΥΚΟΒΟ  50 GR
    This item is no longer available
    7064741
  • Already in the kitchen