Φασολάδα με χοιρινές μπουκίτσες και μπούκοβο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Soup
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 συσκευασία φασολάδα 750γρ.
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 8 φλιτζάνια νερό
- 2 μπριζόλες χωρίς κόκαλο από λαιμό (περίπου 600γρ.)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- Αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7064447
This item is no longer available
7146950
7064741
Already in the kitchen
This item is no longer available
7231636
Load 3 more products
Start cooking
Κόβετε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες). Σοτάρετε ελαφρά το χοιρινό με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 4-5λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βράζετε σε μια κατσαρόλα 8 φλιτζάνια νερό σε δυνατή φωτιά.Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν βράση ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας μαζί με το χυμό τομάτας. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τις μπουκιές χοιρινού και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 50-55 λεπτά. Αν θέλετε να χυλώσει πολύ η φασολάδα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα μερικά βρασμένα φασόλια σε ένα μπολ και τα λιώνετε με το πιρούνι . Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το μπούκοβο και σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup
Shop this recipe
Essential ingredients
7064447
This item is no longer available
7146950
7064741
Already in the kitchen
This item is no longer available
7231636
Load 3 more products