Recipe Search ResultsΦασολάκια με ψάρι
Ab logo
  • Φασολάκια με ψάρι

Φασολάκια με ψάρι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Φασολάκια με ψάρι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο πέρκα κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 4 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available
  • Start cooking

    Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα πλένετε με μπόλικο νερό. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε και αυτά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ώστε να βάλετε τα φιλέτα του ψαριού. Πασπαλίζετεμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο ή το φινόκιο και τον άνηθο. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 ακόμα λεπτά.Σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Κλείνετε και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα αυτό, ανακινείτε απαλά κρατώντας τα χερούλια της κατσαρόλας. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Spring,Summer
    Main courses
    • Φασολάκια με ψάρι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Λεμόνια Ελληνικά
    This item is no longer available