Φασολάκια με ψάρι
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 κιλό ψάρι φιλέτο πέρκα κομμένο σε μερίδες
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 4 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7072823
7069760
7087799
7062943
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα πλένετε με μπόλικο νερό. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε και αυτά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ώστε να βάλετε τα φιλέτα του ψαριού. Πασπαλίζετεμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο ή το φινόκιο και τον άνηθο. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 ακόμα λεπτά.Σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Κλείνετε και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα αυτό, ανακινείτε απαλά κρατώντας τα χερούλια της κατσαρόλας. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7072823
7069760
7087799
7062943
Load 4 more products