Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο και πορτοκάλι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 250 γρ. φασόλια γίγαντες
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας µαϊντανό
- 1 πορτοκάλι (χυμός)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραµένο θυµάρι
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
- 200 γρ. λουκάνικο µε πορτοκάλι ή πράσο
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7143000
7064307
7126679
7064489
Load 4 more products
Start cooking
Μουσκεύουµε για 8 ώρες τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζουµε και τα βράζουµε επίσης σε άφθονο αλατισµένο νερό. Αφαιρούµε τον αφρό που σχηµατίζεται στην επιφάνεια και πετάµε µετά από 20 λεπτά το πρώτο νερό. Το αντικαθιστάµε µε νέο καθαρό νερό και συνεχίζου-µε το βρασµό µέχρι να µαλακώσουν εντελώς. Πλένουµε και κόβουµε τη φλούδα πορτοκαλιού σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβουµε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουµε για 2-3 λεπτά, µε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο µε τις φλούδες πορτοκαλιού, την κανέλα, το δεντρολίβανο και το θυµάρι. Ρίχνουµε το κοµµένο λουκάνικο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 2 λεπτά. Ξεπλένουµε και στραγγίζουµε τα φασόλια. Τα αδειάζουµε σε ένα πυρέξ και προσθέτουµε το λουκάνικο µαζί µε τα µπαχαρικά. Ανακατεύουµε και ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυµό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι µαζί µε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Ψήνουµε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό πασπαλισµένο µε λίγο φρέσκο µαϊντανό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7143000
7064307
7126679
7064489
Load 4 more products