facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦασόλια με μακαρονάκι κοφτό, μπέικον και τριμμένο τυρί
Ab logo
  • Φασόλια με μακαρονάκι κοφτό, μπέικον και τριμμένο τυρί
Φασόλια με μακαρονάκι κοφτό, μπέικον και τριμμένο τυρί

Φασόλια με μακαρονάκι κοφτό, μπέικον και τριμμένο τυρί

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
1/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 300 γρ. φασόλια μικρά άσπρα μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες και πάλι κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας τριμμένος αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κουταλιά σούπας θρούμπι
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 200 γρ. μπέικον σε κυβάκια, σοταρισμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • 300 γρ. φασόλια μικρά άσπρα μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες και πάλι κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας τριμμένος αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κουταλιά σούπας θρούμπι
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 200 γρ. μπέικον σε κυβάκια, σοταρισμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι

Start cooking

Στραγγίζετε τα φασόλια από το νερό τους. Τα βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την τομάτα, τον βασιλικό, το θρούμπι και νερό τόσο που να τα σκεπάζει. Τα βράζετε για 45 με 50 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.

Όταν μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και μπούκοβο.

Προθέτετε το μακαρονάκι και λίγο νερό ζεστό αν χρειαστεί για μην γίνει η σούπα πηχτή. Τη σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το μακαρονάκι.

Εν τω μεταξύ σοτάρετε τα κομματάκια μπέικον μέσα στο λίπος τους και τα προσθέτετε μέσα στη σούπα. Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και την πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

TIP Τα καρότα της συνταγής κόβονται εύκολα σε κυβάκια αν τα μισοβράσετε πρώτα. Το αλάτι μπαίνει τελευταίο για να μην σκληραίνουν τα φασόλια με το
βράσιμο. To ελαιόλαδο μπορεί να μπει και αυτό προς το τέλος του βρασίματος για πιο υγιεινό μαγείρεμα. Να κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν ακόμη βαστάει το μακαρονάκι (al dente) γιατί θα φουσκώσει μέσα στη σούπα μέχρι το σερβίρισμα

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Soup

Shop recipe for 4 servings