Recipe Search ResultsΦάβα με τονοσαλάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι & τηγανητή κάπαρη με κύβο Knorr.
Ab logo
  • Φάβα με τονοσαλάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι & τηγανητή κάπαρη με κύβο Knorr.

Φάβα με τονοσαλάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι & τηγανητή κάπαρη με κύβο Knorr.

by KNORR E-COOKING SESSIONS

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Φάβα με τονοσαλάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι & τηγανητή κάπαρη με κύβο Knorr.

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 Αγγούρι
  • Αλάτι
  • 70 g Ηλιέλαιο
  • Κάπαρη
  • 2 Κουτ. Σούπας Κρέμα βαλσάμικο
  • 2 Κουτ. Γλυκού Ζάχαρη Κρυσταλλική
  • 3 Κρεμμύδια
  • 1/2 Χυμό Λεμόνι
  • 2 Κουτ. Σούπας Μάραθο
  • 1/2 Πιπεριά Φλωρίνης
  • 130 g Φάβα
  • 300 g Τόνος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 25 ml Ελαιόλαδο
  • 1 Κύβος ζωμού κοτόπουλου KNORR
  • 1 φύλλο Δάφνη
  • 1/2 Καρότο
  • 1/2 Κρεμμύδι

Start cooking

1. Για τη φάβα: Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το καρότο και το σοτάρουμε ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει. 2. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. 3. Μετά από περίπου 3 λεπτά, ρίχνουμε τη φάβα και τη σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. 4. Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, τη δάφνη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φάβα.5. Αφού μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε τα 25 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε τη φάβα με το ραβδομπλέντερ ή με το multi. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη. 6. Για την τονοσαλάτα: Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον τόνο, το αγγούρι, την πιπεριά Φλωρίνης, τον μάραθο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε την τονοσαλάτα στην άκρη. 7. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. 8. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι, τη ζάχαρη και σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα ανακατεύοντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα. 9. Όταν είναι έτοιμα, σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 10. Για την τηγανιτή κάπαρη: Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε την κάπαρη και τη σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα. 11. Σύνθεση: Στο κέντρο ενός πιάτου τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. και το γεμίζουμε με τη φάβα. Καλύπτουμε με 2-3 κ.σ. τονοσαλάτα και από πάνω τοποθετούμε 1 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια και 4-5 τμχ τηγανητής κάπαρης. 12. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Everyday recipe
Other
Desserts
  • Φάβα με τονοσαλάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι & τηγανητή κάπαρη με κύβο Knorr.