Recipe Search ResultsΦιλέτα τσιπούρας σε τραγανή κρούστα με λαδολέμονο και λαχανικά στον ατμό
Ab logo
  • Φιλέτα τσιπούρας σε τραγανή κρούστα με λαδολέμονο και λαχανικά στον ατμό

Φιλέτα τσιπούρας σε τραγανή κρούστα με λαδολέμονο και λαχανικά στον ατμό

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Φιλέτα τσιπούρας σε τραγανή κρούστα με λαδολέμονο και λαχανικά στον ατμό

Ingredients for 4 People

4 People
  • 5 κ.γ θυμαρίσιο μέλι, προαιρετικά
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο, για άλειμμα του ταψιού
  • 1 κ. σ. αναποφλοίωτο σουσάμι, ελαφρά ψημένο και κοπανισμένο
  • 1 φλ. ψίχουλα ψωμιού, καβουρντισμένα
  • 4 κ. σ. μείγμα φρέσκων μυρωδικών (άνηθος, δυόσμος, βασιλικός, ρίγανη, μαϊντανός), ψιλοκομμένων
  • 5 κ.γ κουρκουμάς
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. καυτό νερό
  • 6 στήμονες σαφράν
  • 8 φιλέτα τσιπούρας ΑΒ Επιλογή
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • αλάτι
  • 25 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 g κολοκυθάκια μικρά, κομμένα στα δύο
  • 300 g πατάτες μικρές, καθαρισμένες, ολόκληρες
  • 300 g καρότα μικρά, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο

Start cooking

Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Λαδολέμονο: Χτυπάμε στο μούλτι το καυτό νερό με το σαφράν (αν βάλουμε μέλι, το ρίχνουμε και αυτό) και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βεβαιωνόμαστε ότι το μέλι δεν έχει μείνει στον πάτο του μούλτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Κρούστα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τα φιλέτα. Αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο λαδολέμονο και τα πασπαλίζουμε πάνω από το πιάτο με την κρούστα, για να μη χάνουμε υλικό. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 8-12’, ανάλογα με το πάχος τους. Εν τω μεταξύ, είτε στον ατμομάγειρα είτε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει στερεώνουμε ένα σουρωτήρι, βάζουμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε, ώστε να τα φτιάξουμε στον ατμό. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τα λαχανικά στον ατμό και τα περιχύνουμε ζεστά με το λεμόνι και το ελαιόλαδο. INFO Η τσιπούρα ΑΒ Επιλογή αλιεύεται και παραδίδεται μέσα σε 24 ώρες. Έχει υψηλή διατροφική αξία. Η ειδική εκτροφή της με φυτικές τροφές, βιταμίνες και μέταλλα βοηθά στην ανάδειξη της ήπιας νόστιμης γεύσης της.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Φιλέτα τσιπούρας σε τραγανή κρούστα με λαδολέμονο και λαχανικά στον ατμό