Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2/3 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. φιογκάκια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- Πικάντικο τυρί τριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7144851
7088478
7064467
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βράζετε μέχρι να μείνει το 1/3 του υγρού. Προσθέτετε το γάλα (μη προβληματιστείτε αν θα κόψει) και βράζετε μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε στην πηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με πικάντικο τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και σερβίρετε, χωρίς καθυστέρηση.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7144851
7088478
7064467
7062945
Load 4 more products