Γαριδοκεφτεδάκια ψητά με πικάντικη σάλτσα
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 25 People
- 600 g γαρίδες, χοντροκομμένες
- 1 πιπερίτσα κόκκινη τσίλι, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
- 3 κουτ. σούπας κόλιανδρος ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. Σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς αβγό
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 1 φλ. κόλιανδρος (τα φύλλα) ή δυόσμος, χοντροκομμένος (για τη σάλτσα)
- 1 φλ. μαγιονέζα χωρίς αβγό (για τη σάλτσα)
- 2 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ (για τη σάλτσα)
- 1 κουτ. σούπας χυμός από λάιμ ή λεμόνι (για τη σάλτσα)
- 3 κουτ. σούπας χυμός λάιμ ή λεμονιού (για τη σάλτσα)
Start cooking
Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Γαριδοκεφτέδες: Βάζουμε τις γαρίδες μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από το κρεμμύδι, στο μούλτι και ανοιγοκλείνουμε τον διακόπτη μέχρι να αναμειχθούν και να ψιλοκοπούν κατά μία έννοια τα υλικά, αλλά να μη λιώσουν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και καταψύχουμε για περίπου 5 λεπτά. Μετά πλάθουμε το μείγμα σε μικρά πλακέ κεφτεδάκια (περίπου 25-30).
Προθερμαίνουμε το γκριλ και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με τη σάλτσα δίπλα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses