Recipe Search ResultsΓαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρασί
Ab logo
  • Γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρασί

Γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρασί

by MISKO

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρασί

Ingredients for 2 People

2 People
  • 500 g Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO
  • 12 γαρίδες Νο3 καθαρισμένες από το κέλυφος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • ροζ πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνοντάς τις. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο. Ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνοντάς το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τη φρέσκια ρίγανη. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρασί