Γεμιστά λαχανικά με κους κους, ελιές, κολοκυθάκι & κουκουνάρι
Ζουμερά. Λαχταριστά. Ακαταμάχητα. Η μεσογειακή συνταγή με γεμιστά με λαχανικά και κους κους θα φέρει όλη την οικογένεια στο τραπέζι! #MadewithAB
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetVegetarian
Other
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 10 People
- 3 τομάτες για γεμιστά
- 3 πιπεριές
- 1 κούπα κους κους βρασμένο
- 15 ελιές
- 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7135257
7084102
7080634
Load 4 more products
Start cooking
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 200ΟC αέρα. 2. Κόβουμε το κάτω μέρος από τις τομάτες και τις αδειάζουμε, βάζοντας το εσωτερικό τους σε ένα μπολ. Κρατάμε το κομμάτι που κόψαμε και το κάνουμε καπάκι. 3. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα πάνω, ρίχνουμε αλάτι στο εσωτερικό τους. 4. Κόβουμε τις πιπεριές στο πάνω μέρος (για να τις καπακώσουμε αργότερα) και τις τοποθετούμε στο ταψί. 5. Στο μπολ που βάλαμε το εσωτερικό της τομάτας, ρίχνουμε το κους κους, το νερό, τις ελιές και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 6. Γεμίζουμε με το μίγμα τις τομάτες και τις πιπεριές, καλύπτουμε τις τομάτες με τα «καπάκια» τους, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 7. Ψήνουμε για 30’ στους 180ΟC αέρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15’.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Vegetarian
Other
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7135257
7084102
7080634
Load 4 more products