Recipe Search ResultsΓιουβαρλάκια με αγκινάρες
Ab logo
  • Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 7 καρδιά αγκινάρας
  • 2 αβγά (ξεχωριστά το ασπράδια με τους κρόκους)
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τα γιουβαρλάκια)
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι, και τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο το μίγμα για περίπου 1 ώρα για να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε το μίγμα μπαλάκια μετρίου μεγέθους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις καρδιές αγκινάρας (κομμένες στα δύο αν είναι μεγάλες) και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα γυρίζοντας τα προσεκτικά να μη μας διαλύσουν. Προσθέτουμε 1 ó λίτρο ζεστό νερό τόσο που μόλις να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και τις αγκινάρες και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αβγών μαζί με το μισό χυμό λεμονιού και όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο ζεστό ζουμί από τα γιουβαρλάκια και το ανακατεύουμε με το αυγολέμονο, χτυπώντας το συνέχεια ώστε να μην μας «κόψει». Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά. Δεν το ζεσταίνουμε ξανά γιατί θα βράσει και θα κόψει.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses
  • Γιουβαρλάκια με αγκινάρες

Shop this recipe

Essential ingredients