Recipe Search ResultsΓρανίτα αμυγδάλου
Ab logo
  • Γρανίτα αμυγδάλου

Γρανίτα αμυγδάλου

by #MadeWithAB
Γρανίτα αμυγδάλου

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Γρανίτα αμυγδάλου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 g. νερό
  • 30 g. λικέρ Αmaretto
  • 250 g. ζάχαρη
  • 200 g. αμύγδαλο λευκό, τριμμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 250 g. νερό

Start cooking

Βάζουμε τη σκόνη αμυγδάλου σε ένα μπολ. Βράζουμε το νερό και το αδειάζουμε πάνω από το αμύγδαλο. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. ΣΙΡΟΠΙ: Παράλληλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά‘ (από τη στιγμή του βρασμού), αποσύρουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σουρώνουμε το αμύγδαλο, πιέζοντάς το πολύ καλά έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε το «γάλα» αμυγδάλου. Μέσα σ’ αυτό αδειάζουμε το σιρόπι και το Αmaretto. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες της ή το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές. TIP Εάν μπορούμε να βρούμε πικραμύγδαλα, προσθέτουμε 10 κομμάτια κι έτσι έχουμε εντονότερη τη γεύση του αμυγδάλου.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
Summer
Desserts
  • Γρανίτα αμυγδάλου